6+3 bez akcie srdca, doktorka ma posiela na kyretáž

luciaangela
20. mar 2021

Ahojte zienky. Bola som na prvej kontrole v 6+4tt, na ultrazvuku bolo vidiet pomerne velky gestacny vak a podla doktorky male embryo (CRL 5,5 - co ale zodpoveda 6+3) bez akcie srdca. HCG mam 440000. Je mi zle, mam citlive prsia, som unavena. Objednala ma na kontrolu o tyzden, ale nedavala tomu velku sancu, uz so mnou chcela diskutovat o tom, u akeho doktora si dam urobit kyretaz. Podla toho, co vsade citam, je to tak 50:50, nerozumiem, preco mi nedala ziadnu nadej na to, ze by to mohlo byt ok. Co si o tom myslite?

martinaju
20. mar 2021

@luciaangela ešte počkaj niektoré majú srdiečko neskôr (8-9tt). Aspoň pár dni. Držím palce. Ja už som čítala aj že poslali na kyret a v nemocnici už bola akcia srdiečka.

nikapuggioni
20. mar 2021

Počkaj ešte mne bolo vidieť srdiečko v 8 tyzdni. 🙏 verím že všetko dobre dopadne

zuz0110
20. mar 2021

Doktori maju dane urcite limity. Ked je priemer gestacneho vaku a embrya urcitej velkosti a nie je pritomna akcia, tak to povazuju za neperspektivne tehotenstvo. Nesuvisi to s tyzdnami, kedze tie mozu byt nepresne s posunutou ovulaciou. Neposiela ta na kyret zajtra, dala tomu este tyzden, ale tak podla jej skusenosti ta asi chcela naozaj pripravit na najhorsie. Je mi to luto a drzim palce.

karhu
20. mar 2021

pockaj este tyzden dva, pripadne konzultuj s inym lekarom

sense
20. mar 2021

Neposiela ta na kyret hneď,... Ešte nádej máš... Počkaj týždeň a uvidíš.... Držím palce

zojanka
20. mar 2021

@luciaangela veď keby tomu nedávala nádej tak ťa nevolá o týždeň na kontrolu .... treba počkať, uvidíš o týždeň, teraz aj tak nič nevymyslíš. Držím palce nech je všetko ok.

ab727
20. mar 2021

@luciaangela nezúfaj,nieje nič stratené,ak o týždeň ideš na kontrolu určite to poriadne skontrolujú a ak embryjko narastie určite to nebude neprosperujúce tehotenstvo,držím palce,hlavne kľud🍀🍀🍀

karolinka1991
20. mar 2021

@luciaangela určite čakaj ešte aspoň 3 týždne, čítala som tu, že niektoré maminky mali akciu až okolo 10tt..drzim moc moc palce

diaalex
20. mar 2021

@luciaangela možem sa opýtať načo si šla tak skoro k lekárovi? 🙈 veď akcia srdiečka zvykne byť od 7tt a vyššie. Takto si len zbytočne smutná a lekárka ťa informuje o kyrete ... ja som ako prvorodička šla k lekárovi v 10tt a teraz to tiež neplánujem inak ... keď nemáš kŕče, tak si mala počkať. Teraz ti držím palce 😉

ibajaanikiny
20. mar 2021

@luciaangela mne v 6tt + nejake drobne videl LEN gestacny vak a ze mam prist o cca dva tyzdne a tam uz bolo vsetko vidno...

kayyaa
20. mar 2021

@ibajaanikiny ved ale prave to je ten rozdiel, ze ked ty si mala len gestacny vak, tak zrejme si neskor otehotnela a bolo to ok...ale autorka ma uz aj embryo velke na 6+3 a to uz je problem, ked nie je srdiecko...skratka embryo velke na 6+...by uz malo srdiecko mat.
V kazdom pripade by som pockala a mozno to este dobre dopadne😊 drzim palce

jaga18
20. mar 2021

U mňa to bolo podobne, žiaľ ani po týždni srdiečko nebilo a plodik bol už v rozklade, takže nasledoval kyret. Ale po kyrete som otehotnela hneď po prvej menštruácii (pred tým sme skúšali 4,5 roka) a všetko je ok, už začíname 23tt

selest
20. mar 2021

To je velmi skoro, mne vtedy este ani nebolo vidiet embrijko..

leniel
20. mar 2021

@diaalex tak napr. Na to, aby vobec vedela, ci ma gestacny vak tam kde ma byt. Ak by to bolo mimomaternicove tehu, mohlo by byt v 10 tt uz naozaj neskoro ... mam v okoli niekolko kamosiek, ktore vdaka skorej navsteve gynekologa na mimomaternicove prisli a stihli ich vcas operovat

pink_lady
20. mar 2021

...kamaratka mala v 7.tt 2 cm prazdny gestacny vak a o 3 tyzdne bolo srdiecko s takmer 3 cm plodikom...Este pockaj aspon ten tyzden...

andreatytler
20. mar 2021

@luciaangela Toto uplne ignoruj co sa stalo.
Tu kde zijem sa na srdiecko nechodi skor ako v 7+ tyzdni.
Pekne sa ukludni a ver tomu ze to bude dobre. A ak srdiecko nebude vidiet ani o tyzden, pockaj do dalsieho tyzdna a chod k inemu lekarovi. Urcite nechod na kyret dokial neodkonzultujes s inym lekarom.

evaachesa
20. mar 2021

@diaalex v 10tt by už mohlo byť v prípade mimomaternicového tehotenstva neskoro 😒

diaalex
20. mar 2021

@leniel keby mala mimo tak by mala kŕče 😉 a tie by nastali oveľa skôr...

diaalex
20. mar 2021

@evaachesa mala by kŕče, teplotu a bolo by jej zle ....

leniel
20. mar 2021

@diaalex nemas pravdu. Obe kamaratky boli uplne bezpriznakove, ziadne krce, bolesti nic. Len meskajuca ms, pozitivny test a velka radost ... a nakoniec urgent operacia a prisli aj jedna aj druha o vajecnik ... tiez som bola z tych, ze na co skoro utekat k dr. Po tejto skusenosti pojdem hned, ako sa objavia 2 ciarky na teste. Lebo jedno dieta uz mam a chcem ho vidiet vyrastat 😉

diaalex
20. mar 2021

@leniel tak to ti potom určite nepovedali kompletnú story. Prečítaj si viac medicínskych článkov o mimomaternicovom a ako sa prejavuje. Neverím že sa ti kamarátky budú pýšiť bolesťami a horúčkou...

diaalex
20. mar 2021

@leniel ešte ti priložím len jeden narýchlo vyhľadaný článok (ani som neskúmala či ma medicinsky podklad). Prečítaj si o tom😉
https://zdravoteka.sk/magazin/ako-prejavuje-mim...

luciaangela
autor
24. mar 2021

Damy, bola som dnes na kontrole u inej lekarky a vsetko je v poriadku 🙂

pink_lady
24. mar 2021

@luciaangela parada, gratulujem 😍

martinaju
24. mar 2021

@luciaangela gratulujeeeeem 🙏🏽❤️🍀

nikapuggioni
24. mar 2021

@luciaangela gratulujem ❤️🙏 vedela som že všetko dobre dopadne. Tak teraz si pekne užívaj tehulkovanie a odychuj 😊 keď sa ti maličke narodí nebude sa ti dať veľmi oddychovať 😂😂 viem o čom hovorím haha

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre