5 týždeň tehotenstva a 4 cysty

domi1911
8. feb 2013

ahojte, som cca v 4-5tt. doktor mi povedal že mám na ľavom vaječníku 6cm cystu a na pravom 3 malé cca 4,3,a 2 cm.... neviem čo mám robiť, povedal že to nič ale ja sa bojím, rozmýšlame aj o interupcii ale doktor stále trvá na tom že to nieje nič hrozné, no bojím sa že potratím v neskorších mesiacoch, to už bude horšie ako teraz,,, nestretla ste sa niektorá s tým? lebo všade čítam len o jednej cyste ale ja ich mám 4.......

lulu19
8. feb 2013

ahoj aj ja som mala cysty jednu my operovali v 4-5 tt tehotenstva a ostane sa my stratili behom tehotetva .urcite nechod na potrat len koli cystam, treba sledovat al nie hned to riesit takto

srdiecko9
8. feb 2013

@domi1911 ja som mala diagnostikovanu na zaciatku tehotenstva tiez cystu, len jednu. Vobec to nerobilo ziaden problem a po tehotenstve tam uz nebola. Podla mna doktor vie podla vzhladu cysty urcit, ci sa jedna o neskodnu cystu, alebo nie. A este ked vam aj povedal, ze to je ok. No pre uplnu istotu by som isla mozno este k inemu dr, nech sa vyjadri. Drzim palce, netreba hned mysliet na interupciu, ved este si len na uplnom zaciatku, mozno sa naozaj jedna len o nejake neskodne cysty, ktore sa vytvorili vplyvom tehotenskych hormonov a ako bude brusko rast, vsetky puknu, ci sa vstrebu.

domi1911
autor
8. feb 2013

aha, to som nevedela či sa to môže operovať počas tehotenstva, tak dúfam že to nebude potrebné, nikde som čítala že pri pôrode by mohli prasknúť ale bojím sa toho že to nejak uškodí dieťatku... ☹

dahra
8. feb 2013

@domi1911 - mala si ich tam aj predtym? Mne sa napr jedna takmer 4cm vytvorila v priebehu prvého mesiaca tehotenstva. Takú veľkosť mala, keď som bola v 6tt (cca 7.10.). Viem presne, že 3.9.2012 vaječnik cistý a 18.9. už mala 3 cm. Potom sa to nekontrolovalo a v 13 tt už tam nebolo nic. Takze takéto, čo sa vytvoria počas tehotenstva zvyknú miznúť. Na potrat by som určite nešla.

domi1911
autor
8. feb 2013

ved uvidím, v pondelok idem na kontrolu tak som zvedavá čo mi povie...

lulu19
8. feb 2013

mna operovali lebo si mylseli ze je to mimonaternicove ale bola to cysta a dalsie dve som mala na druhom a omy same sa stratili.na sone je vidiet ci je cysta vodova neskodna alebo ina neboj babatko sa urdzi a ty budes uzastna maminka .

domi1911
autor
8. feb 2013

nie ja ich mám už asi 2 roky, nejak sme to neriešili,boli 2, nezväčšovali sa ale ked som prišla po roku s tým že som tehotná tak mi našiel dalšie 2 ešte....

srdiecko9
8. feb 2013

@domi1911 podla mna problem by mohli predstavovat take cysty, ktore nekontrolovane rychlo rastu, ze by dajme tomu mohli tlacit po case na plod. Ale to by doktor isto vedel, ci to je taka cysta. Budes urcite hlavne teraz viac sledovana, ale myslim si, ze nakoniec s dobrym koncom 🙂 a tie dalsie dve co ti nasli, mozu byt tie tehotenske a tie su neskodne..

veronicka12
8. feb 2013

Ahoj ja som mala na lavom vajecniku tiez v 4-5tt cystu 7cm, gnekologicka mi povedala,ze budem viac sledovana kazde 2 tyzdne som chodila na prehliadky na vaginalne sono atd. Strasne som sa bala hned ma dala na PN a len kludovy rezim nic nezdvihaj ani tasku nic len oddychuj. moja cysta sa ale rozhodla ze bude rast dalej kazde 2 tyzdne narastla o 3cm,aj ma dost tahala ako babenko rastlo, takze uz sme mali 10cm poslali ma na konzilium do nemocnice kde mi povedali ze pokial nekrvacam nerobi mi to tazkosti tak sa bude sledovat takze dalsie 3cm to uz mame 13cm na lavom vajecniku zacala som ju brat ako sucast s mojim babenkom inac by som sa zblaznila. Nakoniec moja cysta dosiahla velkost 15cm krat 9cm obrovske nieco babenko ale rastie a postupne sa mi cysta zacala zmensovat uz mame len 8krat 4cm a uz ju nie je ani poriadne vidiet lebo malinka je uz velika ale nikdy by som na interupciu nesla to ma ani nenapadlo. Je to obcajna tehotenska cysta ktora je naplnena len vodou a pri porode b mala prasknut ale ja mam astmu tak asi budem rodit CR a hned by mi ju vybrali 2 v 1 takze nestresuj sa a tes sa z tehu. Drzim palce daj vediet.

katulka1141
8. feb 2013

ahojky ja mam polycysticke vajecniky a mala som kope cyst.ked som isla na ultrazvuk v 12 tyzdni vela z nich uz zmizlo a tie co ostali boli malinke a v 20 tyzdni na ultrazvuku som nemala uz ziadne.nic to nie je neboj sa,urcite nie dovod na prerusenie tehotenstva 🙂

lulka12
8. feb 2013

@domi1911 Myslím ,že je najhoršie riešenie uvažovať o prerušení tehotenstva ak st dieťatko plánovali.

Mohlo by sa stať ,že už by si to šťastie nezažila a to by ťa trápilo celý týždeň.

Ked´som otehotnela s prvým synom mala som cystu veľkú ako vajíčko a lekári to brali ako úplne bežný jav. Povedali ,že sa asi vstrebe a ak bude robiť problém , bude sa to priebežne riešiť. Bolo to pred 24 rokmi a od vtedy medicína radikálne pokročila.

Po pôrode sa mi cysta síce zauzlila okolo vajcovodu a museli ma operovať, ale celé tehotenstvo bolo bezkomplikácií a narodil sa krásny chlapec.
Nie je ani žiaden dôkaz či išlo o tú istú cystu. Keď mám polycystické vaječníky mohla cysta vzniknúť aj počas gravidity.

Určite nie je dôvod uvažovať v takom pesimistickom duchu a ver tomu ,že toto sú dnes riešiteľné veci a všetko dobre dopadne. Držím palce.

domi1911
autor
9. feb 2013

máte pravdu... dnes sme s mužom pozerali na nete riziká interrupcie a myslím že sú omnoho horšie ako tie moje cysty... čiže ak bude v pondelok u lekára všetko ok, necháme si to 🙂 Už jedného synčeka máme, Má 7 rokov tak sa iste aj on bude tešiť, len aby sme nemali komplikácie kvôli tým cystám... v pondelok napíšem čo bolo u doktora 🙂 dakujem za všetky rady 🙂

anjelicek26
9. feb 2013

@domi1911 - ja som mala dve, obe sa uz vstrebali, klidecek 😉 Ze by kvoli tomu hrozil potrat som nikde nepocula.

domi1911
autor
11. feb 2013

tak práve som prišla od dr, 3 cysty praskli, čiže ostala len jedna veľká 🙂 o dva týždne dalšia kontrola, lebo podla PM som v 6 tt, ale nevidno ešte plod, len malinkú bodku... tak dúfajme že sa to dobre vyvinie 🙂

katulka1141
12. feb 2013

domi1911 nic sa neboj do 20 tyzdna tam uz ziadna nebude 🙂

domi1911
autor
12. feb 2013

🙂 dúfajme 🙂

kraskanz1
12. feb 2013

@domi1911 Jeej Domi gratulujem k tehotenstvu 🙂

domi1911
autor
12. feb 2013

dakujemeee 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre