4G/4G polymorfizmus v géne pre PAI 1 homozygot

25. apr 2023

Ahojte,
Mate niekto tuto diagnozu a mate deti?
Ja som opat tehotna, sledovana u hematologa. K tejto diagnoze mi vsak nic nepovedal. V prvom tehotenstve nam odislo babo v 3.trime.
Dakujem za odpovede.

drake122
25. apr 2023

Takáto genetická záťaž môže viesť k zlyhaniu placenty v 3. trimestri a mohlo to teoreticky byť dôvodom neúspechu tehotenstva. No ale, nabudúce sa treba dôslednejšie informovať u hematológa, je to presne jeho parketa.

autor
25. apr 2023

@drake122 placenta bola v poriadku

lyci
25. apr 2023

tiez to mam a hematologicka vravela, ze to je ok. zle je ked je to v kombinacii s tymi druhymi vecami, co testuju. naposledy som bola na hemato tusim v 25tt a ze uz nemusim chodit na kontroly a vsetko ok

autor
25. apr 2023

@lyci smiem sa spytat ci mas nejaku liecbu a ku ktoremu hematologovi chodis? Dakujem.

lyci
25. apr 2023

prvych niekolko mesiacov som brala anopyrin preventivne, kontroly kazdy mesiac, vysledky dobre, tak mi ho vysadila, aj tak mi z neho bolo zle od zaludka, a pred mesiacom, ze stale vsetko ok a uz nemusim ani chodit na kontrolu. TP mam o 2 mesiace. Mudr. Drakulova na kramaroch

autor
25. apr 2023

@lyci mozem napisat sukromne? Dakujem moc

adelasamsonova
11. dec 2023

Zdravím Vás,
ja mám dve zdravé dievčatká, aj vďaka Dr. Drakulovej. Prvé tehotenstvo komplikované, no plánovaná sekcia prebehla podľa primára ukážkovo - mali rešpekt pred mojím pôrodom u nás v rajóne (Fraxiparin 0,8 ml forte dlhodobo)
Druhé tehotenstvo malo lepší priebeh, avšak v 32+3 tt prevoz rýchlou sanitkou a urgentná sekcia na Kramároch pre Help syndróm (pri príjme trombocyty 47). Inak, na Kramároch sú perfektní! Ľudsky aj odborne!

Pozrite prílohu... Ja som podedila ozaj všetko "najlepšie".

Tretie tehotenstvo mi už nik neodporúča... Zhodli sa na tom viacerí lekári, nezávislo od seba...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre