38.,5 týždeň a možný výskyt korony

babyttcirl
1. feb 2021

Ahojte tehulky,

Mam dost zapeklitu otazku. Neviete ako dlho trvá kým z niekoho covid pozitívneho preskoci virus na ďalšieho človeka? Moj otec bol pozitívny minuly tyzden na 0cr s nízkou infekcnostou. Potom musel ísť párkrát za.jeho otcom - 90rocnym!!!! Ktorého seklo a bol imobilný a odmietal sanitku a vsetko. Otec nemal žiadne príznaky od utorka az do soboty, kedy mu zacala mierna teplota!! Otázka znie, za akomkoľvek dni to teoreticky mohlo preskočiť na deda??

anjelicek26
1. feb 2021

@babyttcirl za dedom ste mali poslat tvojho muza a nie toto uf... ze pozitivny ide za 90 rocnym, to je ako mu podpisat 50/50 umrtny list, prepac za uprimnost. Vedel, ze je pozitivny, nemal nikam ist. Nemal. Dedko moze mat priznaky uz o par dni, ale aj o desat dni... drzim palce, nech mate stastie.

veronikaszabova
1. feb 2021

@babyttcirl akoze dobre som pochopila, ze tvoj otec bol pozitivne testovany, prerusil karantenu a siel za svojim otcom????

lucia147852
1. feb 2021

Tvoj otec u deda nemal čo robiť. Imobilný, neibomilny. Mal ísť tvoj muž, sused, objednať opatrovateľa. Áno, je veľmi pravdepodobne ze to môže dostať. Pred objavením príznakov je človek nsjinfekcnejsi a prvé dni choroby. Súhlasím s
@anjelicek26, je to ako mu 50/50 vystaviť úmrtný list. Strašne nezodpovedne. ☹️

babyttcirl
autor
1. feb 2021

@anjelicek26 dakujem. Ano, je to extrem. Dozvedela som sa o tom až po!!! Dementizmus uplny

babyttcirl
autor
1. feb 2021

@veronikaszabova presne. Je to neuveriteľné cele. Zle. Ako vravim, mne to povedal az po tom...

veronikaszabova
1. feb 2021

@babyttcirl akoze prepac, ale otca mas totalne debilneho ignoranta.
Ak sa dedko nakazil a zistia, ze tvoj otec porusil karantenu, prajem mu tu najvyssiu pokutu, aka sa da udelit.
A kvoli takymto ignorantom sme tam, kde sme.

ibrunova
1. feb 2021

@babyttcirl a ty si v 38 tt či ako? Podľa nadpisu?

babyttcirl
autor
1. feb 2021

@ibrunova @anjlelicek26 no ale toto pokracuje. Ano ja som 38tt a moj muz isiel vcera za dedom mu pomôcť s katetrom na 15 minut. My sme negativni a moj otec zavolal môjmu mužovi ze on je teda chorý a ze nech ide on dedovi pomoct. Moj muz nevedel kolko krat tam otec bol predtým lebo mu to nepovedal len ho rychlo nabulikal nech tam ide a pomôže mu. Moj muz mal respirator, chirurgické rusko, 2jo rukavic a bol tam asi 15 minut. A ide na PCR test vo stvrtok pre istotu!!! Akoze naozaj nepotrebujem nieco dostat 2 tyzdne pred termínom!! Uplni amateri ktorí nám nepovedali pravdu. Taka som nasrata ze az. Predpokladám ze to ale neskace zo dna na deň ci ako? A ked sa človek chrani vsemozne ako sa da???? Som z toho veľmi sklamana a unavena.

nikpa
1. feb 2021

@babyttcirl nakazeni môžete byt všetci, dedo aj muž aj ty. Ťažko povedať kto z vás ma aku imunitu a na koho to prešlo alebo nepreslo, jedine vyčkať a ist sa testovať. A otec je ignorantsky, sebecky, chrapun, môže si zobrat na svedomie zdravie alebo aj život 90 ročneho otca a tehotnej dcery, toto sú najohrozenejšie skupiny ktoré treba chrániť ale môžeme sa snažiť ked sa takto ludia vedome nakazia doma medzi sebou. Pri tom sa situácia dala riešit úplne inak, potom uz vedel tvojho muža otravovať, ze je chorý aby tam išliel?! Akoze takúto debilitu mi hlava neberie.

luccija
1. feb 2021

@babyttcirl nemozes za otca, ale je to hrozne:(u dedka by sa to prejavilo cca do 5 dni.Tu nehra rolu ci otec mal priznaky ci nie bol uz pozitivny.Muz, ked bol s dedom vcera na pcr ma ist asi na 5 den.Ak tam otec bol viac x bolo by mega stastie, ak by dedko neochorel.

luccija
1. feb 2021

@babyttcirl ono otec bol infecny uz par dni predtym ako mu to ukazal test to, ze priznaky ma neskor nic neznamena.Nam uz skoncila karantena a stale sme mali nieco nove hnacka, cuch..

mogaa
1. feb 2021

@babyttcirl od 2dňa až po dobu minimálne 10dní alebo keď je človek bezpríznako tretí deň.......čiže ak by bol stále bezpríznakový tak 2-10dní......čím dlhšia doba ale uplynie tým by mal byť menej infekčný.....v lete sa ostatný členovania domácnosti čo boli v karanténe s pozitívnym testovali ešte druhý raz pred koncom karantény či sa nenakazili ku koncu karantény......ale záleží aj akú mutáciu otec vychytal a aké množstvo vírusu.....

babyttcirl
autor
1. feb 2021

@luccija no jedna vec je ten dedko, a druha vec je môj muž.. mala som sa spýtať ze kolko krat tam ten otec bol ale vsetko sa zomrelo rychl oa mimo mňa. Ja naozaj dufam ze môj muž sa nenakazil, lebo ich zabijem všetkých rad radom.

babyttcirl
autor
1. feb 2021

@mogaa no ja neviem teda, otec to podla mna to mal od nedele/pondelka -.jeho žena to mala potvrdene z pcr testy v nedelu. Takze tipujem ze on to mal od nedele. V pondelok antigen negativny, v utorok PCR pozitivne s nízkou infekcnosTou (CT/PC hodnota 34/35). S dedom bol naposledy asi v stvrtok/piatok a v sobotu dostal miernu horúčku. Vcera tam vyslal môjho muža - ktorý tam bol asi 15 minut a padil prec.. no proste je to reálne aby to schytal môj muž? Ide na PCR v piatok.

luccija
1. feb 2021

@babyttcirl ked bol otec s dedom vo stvrtok je mozne, ze u deda sa to prejavi neskor, ked muz tam bol v nedelu.

babyttcirl
autor
1. feb 2021

@luccija upinam sa tejto nádeje. Tak uvidimr

hettinka
1. feb 2021

@babyttcirl čo sa stalo, stalo sa, to už nezmeníš. Izoluj sa od muža, noste aj doma respiratory v spoločných priestoroch a nech muž všetko denne dezinfikuje.

mogaa
1. feb 2021

@babyttcirl ono nikto nevie od kedy to má a v tom je to práve zákerné.....PCR test ukáže pozitivitu až na 5deň od nakazenia ale človek je infekčný aj predtým cca od 2dňa....antigénový test ukáže pozitivitu len pri veľkej dávke vírusu, malú dávku ani nezachytí...a tí infekčnosť je rôzna.....je to vírus čiže ty môžeš byť kludne týždeň bez príznakov a po týždni ak budeš mať príznaky(aj tá horúčka)ďaľšie 2týždne tak celú dobu si infekčná......nie je to len 2-10dní....ak sa u niekoho ten vírus začne množiť ten človek je jednoducho infekčný a prestáva byť infekčný až kke´d je minimálne 3dni uplne bez príznakov....a ano u niekoho to môže byť aj 3týždne hlavne pri ťažších priebehoch sa tá doba infekčnosti predlžuje.....takže ano dedo to mohol chytiť, ale ak má dobrú imunitu tak ani nemusel.....treba počkať minimálne 5dní a ak bude mať príznaky tak to má.....preto sa aj PCR test robí najskôr na 5deň vtedy najskôr ukáže pozitivitu a aj príznaky sa objavia najčastejšie medzi 4-6dňom.....ale rovnako ako rôzne príznaky, rôzny priebeh ochorenia ani toto nie je u každého rovnaké.....

mogaa
1. feb 2021

@babyttcirl a infekčný je človek cca od 2dňa od nakazenia čiže dávno predtým ako začne mať príznaky a každý test mu ukáže pozitivitu najskôr v 5deň, ale človek je už nakazený a aj infekčný 3dni pred tým ako mu test ukáže pozitivitu

babyttcirl
autor
1. feb 2021

@mogaa to je mo jasne. Ja uz v tom mam totálny gulas. Nic sa neda robit. Jednoducho treba vyčkať- pre môjho muža do testu a ci sa dedovi neprejavia nejake symptómy coskoro.. zatial nic vravel aj dnes cez mobil tak uvidime

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre