Ahojte. Uplakana ako slak 😭 moj dr.pozeral ze maly ma velke brusko a mensiu hlavicku. Prvy syn mal 4810g ked sa narodil. Takze povedal, ze brusko aj sedi na to, ze bude zase veliky vahovo. Tak ma poslal este na jeden ultrazvuk k inemu dr. a ten to potvrdil ze mensia hlavicka pod hranicou a brusko vascie ba az nad hranicou. Ktore ste to mali alebo sa Vam narodilo take babeno? Co to obnasa? Dakujem
@bobana297 hlavne sa neboj, mne na kazdom UZV hlasili nejaku odchylku od normy - raz to bola mala hlavicka, raz to bola chyba na srdiecku, raz nevideli dobre tvaricku, tak si neboli isty, ci ma dobre celust.. stale cosi a stale srdce v krku.. pri starsej dcere mi dokonca v 37tt doktor povedal, ze sa mu nezdaju ocne strbiny a asi to bude down.. koniec.. a co teraz? mam dve deti, obe zdrave.. nic z tychto veci sa nastastie nepotvrdilo.. moj gynekolog mi povedal, ze stale treba brat na vedomie, ze rozmery nie su presne, nakolko sa babatko hybe, otaca, raz tam ma nozku, raz pupocnu snuru, raz nie je dobre otocene a teda sa to neda presne zmerat.. si v 32tt.. babenko mas kazdu chvilu doma, pomojkaj brusko, budete v poriadku, neboj sa ❤ drzim prsty! 😘
@andreja13 tak aj testy na cukor mi vyslo velmi dobre bola som 3 krat lebo v rodine mame cukrovku a aj zjem sladkeho kazdy den. Lebo citim maso a chce sa mi zvracat. A povedal mi ten druhy dr. Ze preco mi moj dr.nezakazal sladke pri druhom tehu ked prvy sa tak velky narodil.a tam som pritom moc sladkeho nejedla proste muz je chlap jak hora tak to kazdy pripisoval genom. Za 2 tyzdne mam kontrolu. Akoze druhy dr povedal ze na mozgu tak nevidi nijake poskodenie. Len ja si to ani neviem predstavit. Ved to sa potom naozaj ani mozocek nemoze spravne vyvijat nie? 😭 no som.hotova ja dufam, ze naozaj pri narodeni bude vsetko ok
@bobana297 neboj verim že bábätko sa ti narodí zdravé,čo ti povedal druhý Dr hlavičku má menšiu na daný týždeň alebo ako sa vyjadril.Mma pri prvej dcére strašili že je velika dávali jej rôzne diagnózy v nemocnici a každý deň mi robil sono iný dr podotýkam.Chceli mi vyvolať pôrod v 27tt ja som mala preklapsiu plus mala že zle hoci na 3D utz bolo všetko vždy ok.Ani tehu cukrovku som nemala.Podpisala som reverz našla iného doktora u ktorého som aj rodila sekciou a keď pomerat malú len sa vyjadril že je zdravé dieťa a dobre som spravila keď som pocuvla materinský inštinkt že je babo ok a nedovolila vyvolať pôrod.Mala sa narodila v 37+3tt s ideálnou váhou 3150g 49cm a úplne zdravá.Verim že aj ty takto odpadnes len sa neopuštaj aj keď tá chápem že strach o bábätko je veľký
Oprava (nie odpadnes ale dopadneš )
@bobana297 hlavne sa upokoj.. daj si o týždeň dva znova kontrolné sono ... ja som pri prvej dcere mala niečo podobné ... mala vraj menšie bruško ,zaostáva v raste atď ... 3x som skrz toho ležala v nemocke ,strašili má,že ide o hypotrofickeho novorodenca ,že placenta nedostatočne vyživuje ...atď.. narodila sa 3630g a 53cm ... dnes je už veľká pubertacka z nej
@bobana297 ahoj, povedal ti aj konkretne hodnoty? Ja mam tiez vacsie babo podla utz a jednotlive casti o 1-3tyzdne, ale teraz su uz ultrazvuky dost nepresne. Pri kazdom udaji mam napisane +- 21dni..
Kamoška povedali, že porodí postihnuté dieťa, že má krátke rúčky a nôžky. Porodila zdravé krásne dievčatko, uz má 9r. Takže môže aj nemusí to byť úplná pravda čo povedia doktori
Oni sa v tom ako keby vyzivali, ze strasia zianky s takymito odchylkami a nakoniec sa narodia krasne a hlavne zdrave deticky. Musi proste verit, ze to bude vsetko ok
@bobana297 ahoj, neboj vsetko bude dobre. Ver tomu. Ja som pri druhom tehu tiez takto bola a dr vravel ze brusko ma vacsie a kedze vsetko bolo v poriadku tak zartoval ze sa maly asi pred sonom napil vody a tak mal brusko vacsie. Pre moj vnutorny klud som kukala hodnoty na nete a bolo trosku nad normu ale vsetko bolo v poriadku. Narodil sa 5 dni pred terminom s vahou 3900g a 52cm teraz ma 15 mesiacov a vez 12kg takze valibuk stale 😂😂😂😂
@bobana297 ahoj, skús sa objednať na ultrazvuk k MUDr. Grochalovi do Martina. Čítavam tu naňho vynikajuce referencie. Je to vraj veľký odbornik a veľmi milý človek. Ukľudní Ťa. 🙂Mysli pozitívne, aj keď viem, že je to ťažké. Ultrazvukové meranie nie je až tak presné, aby si sa kvôli tomu trápila. Bábenko to cíti... Posielam Ti energiu a veľa síl. Verím, že je všetko v poriadku. 🍀🌻🌼
Mne tiez podla sona to vychadzalo ked som mala vysledmy napisane tak vsetky rozmery sedeli a hlavicka asi o 3 tt pozadu.... Dr mi nato nikdy nic nepovedal. Dcerka je zdrava akirat mala po porode na jednej strane hlavicku splostenu zo zlej polohy v maternici a preto tie merania tak vychadzali. Hlavicka sa jej vyrovnala. Klud babo je zdrave. Zbytocne dr strasia. Ak by bol daky problem tak by sa nato prislo skor......
@bobana297 neboj, mne na morfologickom povedali že len jedna nožička a potom dlho pozerala a povedala že jedna je prekrížená.Tiež ma strašne postrašili.
No budem musiet vysadit pecivo a sladke. Takze len zeleninu. Dr.nakazal lebo zjem tieto veci denne a hojne taak dufam, ze je maly len nafuknuty z toho a zlepsi sa to 😭😭😭
@bobana297 ja som uz 5tyzdnov na diete (teh.cukrovka) aj tak je vacsi. Je to aj vec genetiky, my sme vysoki. A naozaj merania su nepresne, mne dr nic nepovedala na rozdiely, len ze bude samozrejme vacsi.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bobana297 ahoj, neboj sa. Nemala som sice takyto problem, ale kamoska sa tiez takto velmi bala a nakoniec sa to vsetko dovivijalo v poriadku narodil sa jej zdravy 4,3 kg macik, ale hlavicka dosrastla a brusko bolo akurat. Co ti povedali lekari?