Ahojte. Som v 28tt a po zistení mojej krvnej skupiny rh - negatív má lekárka automaticky bez rečí posiela do nemocnice na injekciu anti D.
Nevieme ani krvnú skupinu partnera. Otázka, či je to ok, že mi ju chce podať? Som prvorodička, nemám žiadne komplikácie.
som 0Rh- mam tri deti, nic mi nepodavali pocas tehotenstva, pritom som mala vsetky rizikove, vsetky deti mali somnou nezhodnu skupinu...injekciu mi dali vzdy po porode
@saraam v Rakusku sa to tiez tak podava, tiez som mala okolo 30tt injekciu a potom po porode. Partner je poz. , cize po porode sme cakali na vysledok maleho. A je po otcovi. Takze aj po porode bola dalsia injekcia. Ako to je ten najmensi problem . Mne ju v 30tt pichol gyndos, iba som ju vyzdvihla v lekarni na recept.
Ja som rh negatív, priateľ pozitiv a pichli mi ju tiež okolo 28 týždňa… cochvilu mám rodit a keď bude dieťa mat krvnú skupínu po otcovi, čiže pozitiv, tak mi ju pichnu ešte raz
@saraam ahoj, ja som tiež prvorodička, momentálne v 27.týždni a takisto mám rh negativ. Injekciu mám dostať budúci týždeň. Žijem v Nemecku a tu mi to vysvetľovali tak, že ak by malo bábätko rh pozitív a zamiešala sa nám nejakým spôsobom krv, tak by moje telo mohlo vyhodnotiť maličké ako hrozbu.
@saraam v nemecku napr je to bežná prax, dostávajú všetky tehotné s rh negativ. Ide o to ze keby babatko bolo rh positiv a sa nejako zmiešala vaša krv tak bude tvoje telo vytvárať protilátky, no a to by mohlo byt nebezpečné pre tvoje ďalšie dieťa ak by tiež bolo rh pozitív. Preto dávať túto injekciu až po pôrode môže byť už neskoro, keďže pri pôrode je najväčšie riziko ze k takému zmiešaniu krvi môže dôjsť. Existuje už ale aj možnosť dať si otestovať RH dieťaťa už počas tehotenstva ale tipujem ze to bude na vlastné náklady a nebude to lacné .
Ja mám RH -, priateľ má +. Počas tehotenstva mi pár krát brali krv na test protilátok, keďže boli výsledky negatívne, nič ďalej neriešili. Po pôrode zistili krvnú skupinu bábätka a keďže má RH +, dali mi injekciu anti D. Vysvetlili mi to tak, že v mojom prípade má anti D zabrániť tvorbe protilátok v ďalšom tehotenstve.
Taká "predčasná preventívna" injekcia v 28tt Vám neuškodí, skôr naopak, môže pomôcť! Problém je, že na SK sa to už nerobí, resp. vám to poisťovňa nepreplatí, až po pôrode...preto, ak ju chcete dosť skôr v tom 28tt, aby ste sa vyhli komplikáciám po pôrode, tak si ju musíte zaplatiť. Ďalšia vec čo ma prekvapila, že injekcia nebola dostupná ani u hlavného dodávateľa pre SK 🙆🏼♀️😅 Čakalo sa 3 dni s tým, že majú iba dvojitú dávku, lebo ta menšia má výpadok...asi z dôvodu, že sa podáva až po pôrode a tam treba 2inj. Cena 66€ 👌 Podajú vám polovičnú dávku ďalšiu až po pôrode.
Ja mam RH negativ, manzel pozitiv. Z mojej krvi zistili, ze syn ma pozitiv po otcovi az potom mi podali anti D. A jednu som este dostala po porode.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tiez mam rh negativ a mna teda neposielali nikam. Detom vysetrili po porode krvnu skupinu, vysla im rovnaka ako mne, vratane negativneho rh faktoru.