15-rocnej dcere zistili mononukleozu.prosim o radu od tych co ste ju mali a ako ste to prekonali.dcerke nariadili dietu a vitaminy.
@lindusss2016 ahoj.aj si marodila?ako to prebiehalo.?
Moja dcera to prekonala ako 16 mesacna. 3 tyzdne bola chora. Teploty 40 klesali tak na 2 hodiny...Pomohol nam Isoprinosin na zvysenie imunity. Nastastie pecenove testy mala dobre,takze ziadna dieta, len sme este 2 mesiace potom uzivali kolostrum
@ktore
Nemarodila vobec, inak sa nedoporucuje fyzicka zataz. Ale tak 15-rocna nemusi nic take vykonavat, mozno zozente ospravedlnenku na telesnu. Ja som inak celu tu dobu cvicila jogu.
U mna to prebiehalo takou silnou chorobou na zaciatku, skoro ako chripka, ale potom nic, zistili mi to len nahodou. Ale ani som nemala ziadne problemy ako unava a pod. Ale manzel to dostal odo mna a ten kym na to prisiel, tak mal bolesti brucha a aj unavu, ale tiez to casom preslo a on teda moc striktny v diete nebol. Najdolezitejsi je tam alkohol, kava, fajcenie, to u vas este nehrozi a my sme tomu neholdovali ani pred tym, takze nebol problem. U mna bolo najhorsie vynechat cokoladu, to som dodrziavala cca.2 mesiace
@alexis617
A kolko mal rokov?
Ja som ju prekonala ako 26-rocna a vobec som nemala az taketo tazkosti. Tu akutnu chorobu som prechodila sama, to som nebola ani u dr, ani teplotu som nemala zvysenu, ale ja vseobecne nemavam.
Boli ste aj na sone? Ci ma zvacsenu pecen? Nemala by jest mastne, vela sa namahat, treba predchadzat padom. Budete chodit na odbery krvi infektologicke, ci je dcera este infekcna.
A doktorka jej moze predpisat specialne pripravky na imunitu, pretoze tie obycajne nezaberaju v takychto pripadoch. Su drahsie, ale urcite lepsie. Spytajte sa svojej dokiny.
@lindusss2016
@matricia zajtra idem zavolat naspet.co dalej.popripade pojdem za nou.dcera je dva tyzdne akoby chora.mysleli sme nejaky vyrus.ale stale bola slaba unavena,hlava sa jej tocila aj ju napinalo.teplotu nemala ani nema.dokina zakazala cvicit a nariadila tu dietu a tie vitaminy.lenze dcera uz bola dnes v skole tak musim zavolat teda ci je nutne ostat doma.bohuzial place ze nemoze cvicit behat.lubi sporty atd.ale na nete citam ze sa musi zato setrit lebo jej telo potrebuje energiu nabrat.
syn mal mononukleozu ako 3 ročný, nebolo mu nic, len mu velmi navreli uzliny na krku, doktorka mu brala krv a zistila mononukleozu, nemal ani teplotu, trosku mal sopel, ale tie uzliny boli hrozne, na infekcnom mu nariadili dietu, nakolko mal zvysene pecenove testy, nechodil do skolky asi 2 mesiace, bral isoprinosine kvapky asi 3 mesiace, po upraveni pecenovych testov skoncila aj prisna dieta, to bolo asi 2 tyzdne, potom uz jedol normalne, viem, ze na tu pecen mu kazala jest tvaroh... je to inac dost infekcne, takze davat na to pozor, aby sa nenakazili aj ostatný clenovia rodiny... prajem skore uzdravenie....
V com spociva dieta?
@ktore
Ano, aj ja som bola vtedy viac ako tyzden jak mrtvola, ozaj ma to skolilo, ale ked som sa z toho dostala, uz bolo vsetko ok. Pecenove testy som nastastie nemala hrozive, tak mozno u mna to malo slaby priebeh
@matricia este sme nikde neboli len dnes boli vysledky.zajtra zacnej podrobnejsie riesit u dokiny co dalej.bojim sa ze aj moja 5-rocna dcerka to dostane.starsej to zacalo ako len prechladnutie.a mala akurat zacala soplit.takze uvidim.vsade je pisane ze je to infekcne ze treba doma lezat dost dlho.
Moja sestra ju prekonala, tiez v takom veku, ona mala prisnu dietu, brala hlivu, to jej pomohlo, lenze ona mala katastrofalne vysledky pecenovych testov, cvicit nemohla rok, v skole tiez dlhsie nebola
@mravvcek nesmie sa nic smazene, prazene, jogurty, syry, cokolada, nic kde je tuk, synovi som vsetko robila na vode, ale jemu som dala velmi prisnu dietu, a za necele 2 tyzdne mal uz dobre pecenove testy, tak som uz potom aj jemu davala co sme jedli my,
@ktore ano, moze to byt, ked teploty dlhsie neklesaju, prechodne sa znizia a zase po case vypuknu a dieta sa citi unavene. obmedzit pohyb treba aj preto, ze moze mat zvacsenu pecen, slezinu a pri pade sa jej moze aj natrhnut, preto treba pozriet aj na sone, mala by vas poslat aj na dalsie vysetrenia. Dolezite su tie pecenove testy - vysledky z krvi
@maminkasisa co mam vlastne varit?najdem niekde taku dietu?
@ktore ahoj, ja som mala mononukleozu na strednej.. teplota mi nevystupila nad 37,5... dostala som sa na pohotovost lebo som bola neskutocne unavena a uz som len suskala.. doma som bola 6tyzdnov a dalsi pol rok som mala zakazanu telesnu a este som par tyzdnov uxivala tabletky na pecen.. asi nejake vitaminy to boli... a dietu som ziadnu nemala, mne o tom infektologicka nic nepovedala.. to som sa dozvedela az o dost neskor ze som mala dietovat..
@ktore Moj maly prekonal mononukleozu a ani veru neviem kedy. Zistili mu to az pri testoch na imunitu, ktore mu robili v Smokovci. Vo vysledkoch mal v krvy protilatky. Inak my sme drzali teraz rok GERD dietu. To je dieta na reflux a v nej su presne vylucene - cokolada, kakao, mlicne vyrobky, vsetko kysle a vsetko sa musi varit bez tuku, cize na vode, ziadne zaprazky do polievok. Skus pozriet skupinky deti s refluxom alebo gerd dieta. Tam najdes kopu receptov.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, ja som prekonala len dietou, umele vitaminy som nikdy nebrala. Ale dietu som dodrziavala striktne.