Ahojte dievčatá, ja mam v podstate problém s tým ako vyzerám celý život. Vždy som chcel byť to štíhle dievča, ktoré sa samé sebe paci v zrkadle a nikdy sa mi to zatiaľ nepodarilo. Vzdy sim bola ta vtipna kamartka s velkou rutou a stehnami... Ja už naozaj nechápem, ako je možno že môžem zo dňa na deň pribrať aj 2 kila. Stravujem sa úplne normálne, nemám moc rada sladkosti, slané raz za čas.. milujem zeleninu a ovocie, veľmi veľa ho počas dňa aj zjem, nahrádzam ho niekdy aj jedlom, avšak stále priberám.. najhoršie je ze nedokážem chodiť na wcko na veľkú a to tiež nechápem prečo, keď zjem toľko zeleniny. Začala som aj nejakú očistu čriev kedy každý deň na prázdny žalúdok vypijem kefir s pomletých lávovými semiačkami. Ale nezda sa mi, ze by to nejako pomahalo.. Priateľ mi hovorí, že som krásna a keď sme sa spoznali som sa mu zdala väčšia, ale to som mala o 12 kilov menej... neviete či to nemôže mať nejaký zdravotný problém? Alebo to je normálne? A nie je to tak, že sa už vôbec nehýbe, ale cvičenie nenávidím, na herbalife a podobne tabletky a čaje neverim.. nejaké iné zmysluplne rady nepoznáte? Asi jedine to cvičenie, však.
@clary0 Štítna žľaza je v poriadku? Pri zníženej činnosti je jedným z príznakov priberanie pri normálnom kalorickom príjme.
Ahoj, vždy bude platiť pravidlo ,,nižší príjem kalórii- jedla a vyšší výdaj energie-pohyb,,.... Dnes je toľko druhov cvičení a tréningov, že niečo by Ťa baviť mohlo. Tanec, taebo-cvičenie na hudbu, ľahký beh, box do vreca, doma na stacionárnom bicykli, zumba, alebo hoci len dlhé prechádzky okolo bloku... Najskôr by som zaradila pravidelný pohyb a aj lekára s tým problémom so stolicou. Po cvičení sa Ti spevní telo, budeš sa cítiť aj vyzerať lepšie, uvidíš...Bez pohybu to teda nepôjde 😉
Už len za to, že nejdeš každý deň na záchod môžeš mať za ten deň kilo naviac 😁 najprv vyrieš to, plus ak ješ len zdravo telo si môže myslieť, že je kríza a ukladá.
najprv by bolo dobre zistit ci mas v poriadku hormony napr stitna zlaza ale aj zenske a podobne. aj to moze byt problem.
treba si strazit trochu aj kalorie pretoze nie kazde zdrave jedlo je aj "dietne" niektore zdrave veci su vysoko kaloricke a skratka pri chudnuti sa im treba vyhnut. a pohyb. ale to tiez treba vybrat vhodny pohyb cize najlepsie sa s niekym poradit, ale je mozne ze si skratka konstrukcne taka. mam kamosku ktora sa perfektne zdravo stravuje cely zivot na rozdiel odomna cvici ale je stale pevna.
inak niektorym ludom to svedci. teraz nemyslim obezitu ale to ze su pevnejsi, nedavno som videla jednu herecku, neviem ako sa vola ale hrava v serialoch a v jednom bola taka pevnejsia a bola vyslovene pekna sexi a v druhom uplne chuda a az som sa zlakla. nemusis byt vychudnuta modelka aby si bola pekna. ked budes cvicit a spevni sa ti svalstvo budes sexi a pekna aj ked nebudes mat 40 kil.
beireš lieky? z niektorých sa ozaj priberá...
Tak keď si vezmem včerajšok - rano dva deci kefiru s lávovými semiackami, káva s mliekom, čaj bez ničoho, 2 krajicky otruboveho chleba so syrom šunkou a rajčiakmi. Na obed cestoviny s paradajkovou omáčkou a syrom, hrachová polievka. Cez deň ešte jedna káva s mliekom, nejaké to hrizno a hrusky, 3dc kofoly a na večeru som si dala maly krajec chleba s natierkou a trochu grilovaneho mäsa, plus zelenina.
No a co sa týka tých hormónov, napr menštruáciu mam veľmi pravidelnú 27-29 dňový cyklus, v podstate bez kŕčov. Len čo sa mi vždy veľmi vyhadze tvár a spuchnem ale to je asi normálne. A raz za čas mi zalieva nohy, že ich mám ako opuchnuté. Inak neviem, ja som už zúfalá, priateľ mi radi aby som šla na gastro, lebo on chodí na wcko aj 4-5 krat za deň, sa smejeme že on chodí aj za mňa.. Akože aj moja mama ma také väčšie nohy a zadok, ale ja ju teda predurčujem, minimálne s tým zadkom...
@deti95060810 neberiem nič, iba vitamíny že b,c a zinok, občas D
Nahrad 3dcl kofoly 100g cottage +paradajka a pol pečiva(buchty,celozrnnej tyčinky,rožteka) ty nejedná preto priberas....načo vypijeme Kofolu?má to nejaký zmysel?jedlo ktoré nemá kalorickú a výživovú hodnotu by som na tvojom mieste úplne vylúčila....a hlavne daj si aspoň hodinovú prechádzku.nemusis športovať ale aspoň obden niečo urobím bez pohybu to je celá úprava stravy na nič ...nejde z obrovskej váhy,z váhy ktorú máš sa už chudne ťažšie ...
vela ovocia = cukor. A kofolu vyliat raz a navzdy do zachodu.
A áno.mzoe byť za zlým trávením aj problém zdravotny ale aj to že máš nedostatok pohybu a nerozhybes čreva...
@clary0 Napísala si svoju stravu, na prvý pohľad ok, no záleží aj od toho, koľko pohybu - nemyslím cvičenie, ale bežný pohyb - prechádzky, cesta do/z obchodu, školy/škôlky, občasná víkendová túra, sedavé zamestnanie, teda či väčšinu dňa presedíš (napr. v kancelárii), potom doma relaxuješ pasívne (napr. pozeranie telky), alebo či si inak aktívna a cez deň ,,pobehuješ,, po ihrisku, v práci, po meste...Lebo ten problém so stolicou by pohyb určite naštartoval, rozhýbal telo aj črevá, ale aj myseľ a dodal Ti iný pohľad na chudnutie...
@danyelia no chodím na univerzitu posledný rok a každý deň prejdem z univerzity domov tam naspäť niekedy aj 3 krát.. približne 12-15 minút rýchlym krokom tam, 12-15 min naspat, plus presun medzi učebňami.. čiže prechádzky tam sú, plus s priateľom chodíme stále po meste, na prechádzky, bývam na dome 3 poschodia, všade samé schody... takže taky ten bežný pohyb mám stále, v podstate každý deň. Každý deň mám tých 8000-10000 krokov
@simonah73 Ahoj, no neviem, ale ja pri výške 170 cm mám momentálne 55kg (schudla som v priebehu 2,5 mesiaca zo 65 kg- lebo som sa v tejto váhe necítila dobre) no pri predstave, že mám teraz o 20 kg viac...áno, cítila by som sa dosť tučná 🙄 Ale jasné, záleží, ako sú tie kilá na tele rozložené, niekto má takú pevnejšiu stavbu tela a môže to vyzerať dobre, u niekoho nie 🤷♀️
@clary0 si krásna zena s postavou tvaru "hrušky". Zrejme to tak proste bude stale.
A myslim, ze tebe sa to nepaci, ale nikto iny to nevidi ako nedostatok. Tak isto, kazdej z nas sa nepaci nieco na sebe samej.a vacsinou je to nieco, co si ini ani nevsimnu 😆
Jemine myslela som, že si tučná ale vyzeráš super len partiu zadok-stehná máš veľkú ale s tým nič nespravíš to je typ postavy. Môžeš to akurát trocha vytvarovať cvičením.
@hilda08 tak ono to zalezi aj od zlozenia kosti. a co vidim teraz aj fotky za mna uplne normalna baba.
@sella38 ja netvrdim ze je to ideal ale inak by to vyzeralo keby mala napr 155 cm.
@clary0 podla mna dories uz len tu stolicu a miesto kofoly cistu vodu a ak to nepojde dolu tak s genetikou uz nic nespravis. a hlavne to prestan psychicky riesit aby si sa nedopracovala napr k bulimii.....
myslim, ze jedine co by ti pomohlo je trener a cvicit (a mozno ani nie tak na vahu, ale na spevnenie "problemovych partii", a aj problemy s travenim by to podla mna pomohlo. Inak nemoze byt kazda 50kilova 🙂
Ako pisali pri vyske tvoja vaha nie je zla.. Akoze namahavejsi trening by troska ubral tuku a pridal sval... ale urcite sa ti postava rapidne nezmeni... to uz len toonujes. ;) Preto to nejde lahko dole. 3l tekutin (voda a caje),3x do tyzdna minalne hodina cvcenia,kde sa aj zapotis. Plus byt stale aktivna. Das 10tis krokov? Urob 12tis. Moj manzel nabeha 20tis. ;) Nepozeraj dole,pozeraj hore. Nie kto je na tom horsie ale kto lepsie a co preto spravil..ak tam chces byt aj ty. 🙂 Uz teraz vyzeras dobre.
@ikissedagirl Aj za mňa krásna postava👍🏻…Nádherná…
@simca06022011 nechcem 50, 60-62 by mi úplne stačilo. Akože aj cecky nejaké mam, takže viem ze 50 mat asi už nikdy nebudem, lebo to som mala ked som bola 13 ročná 😅 ale je to nahovno, vidieť ľudí čo nadávajú na to ako vyzerajú a nič preto nemuseli spraviť a pritom to je tvoja vysnívaná postava.. tak ale asi o tom je život, nemám všetci to co by sme chceli mať. Ale je docela možné, že to má nejaký zdravotný pôvod, pretože aj vlasy a nechty sa mi dosť zhoršili, strašne sa lámu.
@clary0 na trávenie pomáha prerušovaný pôst, veľa vlákniny-kukni si napr. kalorické tabuľky a skús sa dostať na aspoň 25g na deň. Ten jedálniček čo si tu dala bol v podstate s minimom vlákniny. Najhoršie na zápchu je jesť malé porcie a často. Radšej 3x za deň ale poriadne. Po hlavnom jedle aj 2ks ovocia, môžeš aj viac a pomôže to. Ja som mala šialenú zápchu dlhé roky a fakt som skúšala všeličo. Chce to zmeniť životný štýl. Podľa mňa kíl nemáš nejak veľa ale ak nechceš pribrať z toho dysfunkčneho travejia tak s tým niečo rob.
@clary0 ak mas problemy so stolicou, treba navstivit urcite minimalne obvodaka.