Dr. mi nasadila L-tyroxín, 3 mesiace som brala 25 mg (zlepšenie TSH z 10,7 na 4,6) a teraz mesiac 37,5mg. Pred mesiacom a pol som si začala zapisovať stravu do kalorických tabuliek a pridala som pohyb. Schudla som za 4 týždne 3kg a akosi sa to zastavilo, za posledné 2 týždne už išlo dole len 0,5kg a viac menej s váhou stojím. Môže byť príčinou ŠŽ? Dlhšie som lieky nebrala a zanedbávala som to, no myslela som, že keď už budem na liekoch, tak by som nemala mať so schudnutím problém. Ďakujem za rady. 🙂
pri ochoreniach stitky je to tazsie, lebo mozu byt odchylky v cinnosti stitky, ale inak sa to da tiez.
moja dcera je dieta, ma znzenu unkciu a nikdy nepriberala, dokonca jej skor vaha ma tendenciu klesat. je stihla. no je to dieta, cize su tu odchylky.
TSH ti pekne kleslo na liecbe, este stale bolo vo vyssich hodnotach normy,a le kezde si dostala vyssiu davku liekov, bude klesat a dostanes sa do normalnej funkcie stitky. ak sa hodnoty TSH budu pohybovat dole, tak bude funkcia stitky nadstavena tak, ze budes mat skor fazu, kedy pracuje na vrchu normy. takze tu by problem s chudnutim byt nemal. jedine, ze by si mala opat zmeny a funkcia by sa zmenila. no toto urcite nepride hned.
co sa tyka chudnutia, tak nevie z akej vahy, ale poviem ti, ez ja som jedavala naozajmalo a nikdy som neschudla za mesiac viac ako 5kg, teda za prvy mesiac. a to mam stitku vporiadku. keby dam stavu do KT tak by mi vyslo, ze jedavam malo. aj som sa hybala.
dalsi emsiac bolo chudnutie pomalsie a teda maximalne 2-3kg mesacne.
ale ako pisem, bolo to za urcitych podmienok fakt prisna dieta, pohyb a nikdy som so stitkou problem nemala. tebe sice uz nromalne pracuje,a le este len na hranici, este to treba doklepnut. mas zvysenu davku liekov, teraz by to chudnutie mohlo ist lepsie.
Mam zníženú činnosť ŠŽ aj pcos a pred 20 r ked som užívala l-thyroxin som začala cvičiť a za 4 m som schudla 30 kg. Takže s tbl to nebude a vtedy som kalorické tbl nepoznala
Ja mam ten isty problem a citala som zahranicne studie, ze aj pri kompenzacii liekmi moze byt bazal az o 20% nizsi. Takze mozes skusit ubrat kcal, ak este mas kde, alebo pridat cvicenie (co u mna moc nefunguje, lebo potom som este viac hladna).
Hlavne ber tie lieky,lebo to bude iba horšie.Pri zníženej funkcii SZ sú lieky veľmi dolezite