Zmenila sa vám postava po pôrode?

andreatytler
9. jan 2021

Nemyslim to ze niekto priberie tuk.
Som 13 mesiacov po porode a pozorujem na sebe ze mam boky vyzsie ako predtym... Akoby sa mi zmenil tvar panvy. Obleciem nohavice co som nosila pred porodom ale uplne inac mi sedia. Tiez nohy mam asi o pol cisla vacsie. Nezda sa mi ze by boli opuchnute ani tucne len vacsie... ze topanky neobujem alebo cizmy su mi tesne. Netrapi ma vzhlad ale rada by som vedela ze ci sa to vsetko este vrati do povodneho tvaru alebo si mam kupovat nove oblecenie a topanky? Zmenila sa niekomu inemu postava a ak ano, vratilo sa to spat a za aku dlhu dobu?

amelie2017
9. jan 2021

Postava sa zmenila, ale len to, ze som pribrala (to sa da poriesit) a prsia su asi o 10 cm nizsie 😬😀 a mozno aj 20 😂 a ano, aj ja mam vacsiu nohu, nosila som 40 a teraz musim skoro vsetky topanky kupovat 40,5 - 41.

lucilaines
9. jan 2021

Ano mne sa tak zmenila, tiez sa mi rozsirila panva a celkovo som presla na o cislo vacsie oblecenie, lebo moje mi bolo nepohodlne. Obliekla som to, ale necitila som sa dobre. A tiez to nebol tuk, vratila som sa na vahu ako pred porodom, len sa mi nejako zmenili proporcie. Otehotnela som znova po roku a pol a dovtedy sa to do normalu nevratilo, ja som nakupila v podstate skoro vsetko nove.

moonlight1210
9. jan 2021

@andreatytler ano. Mala som ako dievca uzsiu panvu a tehotenstvom sa rozsirila. A tiez sa mi cca o cislo zvacsila noha. Z 34-35 na 36-37 (podla strihu topanky), ale zas mam konecne vacsi vyber, kedze v tychto cislach je toho vzdy najviac.

miadi
9. jan 2021

Vies co panva sa mi po prvom porode vratila do normalu po par rokoch. Mala som take super skinny jeans co mi boli ako druha kože ( 100%cotton nie tie elasticke ) a teraz posledne mi trvalo tak 10m kym sa to zas posunulo ( ale nie do tych najuzsich co mam to si este musim pockat) ale do inych jeans ktore mi pred teho boli volne... a tie nohy tiez o pol cisla vacsie to sa ale od prveho teho nezmenilo. Ono tie rastove hormony v tele funguje. A trebars uši a nod rastu cely život. Kupila som si nove gate a šortky Lebo konecne frcia super high rise ktore potrebujem cely zivot Lebo mam zadok ako pologule ( Co je fajn ) no ked sa zohnem vyskoci mi z gati.A nemam rada builders bum. Aj topanok som si kupila vela Lebo uz bolo na case. Tie panvove kosti ked sa stahovali tak normalne to citit taka trochu bolest tak ako ked sa na zaciatku teho roztahuju.

tramtada31
9. jan 2021

Určite sa panva rozšírila, lebo aj keď som po porode išla na pôvodnú vahu, tak som gate nezapla a to som aj cvičila na brucho a mala ho po cvičení štíhle. Noha tiež určite o niečo narastla

lucinka1988
9. jan 2021

@andreatytler tak mne sa postava po prvom pôrode prakticky nezmenila, do 7 mesiacov som bola na pôvodnej váhe a žiadny rozdiel, ani v prsiach našťastie aj veľkosť nohy som mala tu istú. Teraz som tehotná 2x, tak uvidíme, ako to bude, zrejme závisí od veľa faktorov..🤷‍♀️

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkamatka7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thoughtfulweirdo
9. jan 2021

Som 3 roky po pôrode a panvu mám rozšírenejšiu, ako pred pôrodom 🙂 tuk nie, nezostalo mi bohužiaľ okrem 2kg nič, ale je to viditeľný rozdiel, že mám takú ženskejšiu postavu, predtým som bola tenká ako lata, teraz mám boky 😄

katkamatka7
9. jan 2021

@andreatytler Proporcionálne sa mi postava nezmenila, no bábo mi nešlo cez pôrodné cesty, vytiahli mi ho cisárskym. Váha sa mi veľmi rýchlo vrátila na pôvodnú hmotnosť, dokonca na ešte nižšiu, ale to bude aj vyčerpanosťou. No všeobecne sa mi váha rokmi mení, pri posilňovaní som istý čas nemohla obuť čižmy pod kolená pre zväčšené lýtka. Nohavice mám uložené v skrini v menšej a väčšej veľkosti, podľa aktuálnej potrebnosti mám k dispozícii tie, čo mi sedia akurát.

h2
9. jan 2021

@andreatytler Keď o tom píšeš, uvedomila som si, že aj ja teraz nosím o číslo väčšie topánky, než pred tehotenstvom. Ďalšia vec, ktorú som si všimla, je, že som nižšia 😳. Alebo neviem, možno nie, možno sa mi skrátili ruky, lebo máme na dome strešné okná, ktoré sa otvárajú zhora a predtým som na ne v pohode dočiahla, teraz len na špičkách.
Ale aspoň jedno pozitívum: konečne mi narástli prsia. 😃

0silvia0
9. jan 2021

@andreatytler ano, zvacsila som sa o cislo. Z velkosti xs som presla na velkost s a velkost obuvi o pol cisla tiez. Prsia mi nenarastli, ani neklesli, zostali v povodnom stave😬

nelca0510
9. jan 2021

@andreatytler rozšírila sa mi panva a aj chodidla mam vacsie

asia83
9. jan 2021

@andreatytler Áno. Presne tak, ako opisujete. Možno sa to časom ešte upraví, no pôvodné to už nebude nikdy. Mne sa aj nos mierne zväčšil.

lulu0123
9. jan 2021

Aj mne sa zvacsili nohy a do povodneho stavu sa nevratili.

ivka21
9. jan 2021

Mne sa zmenili prsia zväčšili sa a ostali aj po kojeni a plus 5 cm hrudný kos. Tým pádom sú mi tričká s co som nosila už krátke, dosť blbé vyhodiť všetky obľúbené tričká a podprdy 😔

kiki68
9. jan 2021

U mna po par mesiacoch treningov postava lepsie ako predtym, boky mam dokonca iba 88cm. Co sa zmenilo su vlasy, su take akosi ine, hunate a suchsie. A nohy mam o pol cisla vacsie.

andreatytler
autor
9. jan 2021

@amelie2017 Ved aj ja som uvazovala tie zdvihnute boky su len opticky klam kedze prsia klesli ale radsej budem verit tomu ze su to tie boky vyzsie.🙂

andreatytler
autor
9. jan 2021

@miadi Aha... tak to rastove hormony sposobuje rast noh... ta panva, to som chapala ze preco sa zmeni, ale tie nohy som si nevedela vysvetlit.
Beries mi slova z ust o tych low rise nohaviciach. Uz roky (odkedy prisli do mody) mam problem si kupit gate lebo aj ja mam pekny plny zadok a u 90% gati mi normalne vidno crack a ani zohnit sa nemusim... 😀

sardinka32
9. jan 2021

Mne sa zmenil obvod pod prsiami...mala som 75 a po porodoch uz ostal 80 cm.

andreatytler
autor
9. jan 2021

@lubka261 Ja som sice nemala diastazu a brucho mi splaslo po 2 tyzdnoch ale zostal tam taky vak a tiez som vyzerala ako 5 mesiacov tehotna... dlho sa s tym nic nedialo az som bola na fyzio koli krku a terapeut mi povedal ze tehotenske brusko sa da do povodneho stavu aj navratom k spravnemu drzaniu tela. Hlavne ta bedrova lordoza je velka v tehotenstve a mne zostala aj po porode. Ale zacala som predsuvat panvu a stahovat brucho a velmi to pomohlo. Ale urcite najskor pories tu diastazu kym a pustis do akychkolvek cvikov.

andreatytler
autor
9. jan 2021

@thoughtfulweirdo Ano aj moja postava je taka zenskejsia... tak mi to az tak nevadi ze budem kupovat nove veci.

andreatytler
autor
9. jan 2021

@katkamatka7 Aj ja mam tak ze si drzm hlavne nohavice roznych velkosti, lebo tie musia fakt sadnut aby dobre vyzerali ale podla tychto prispevkov vidim ze boky mi uz ostanu ine a teda dam vsetky moje predporodne gate na charitu.

andreatytler
autor
9. jan 2021

@h2 To je fakt divne s tou vyskou😲... viem ze na starobu sa clovek scvrkava ale to urcite nie je tvoj pripad.

kubkovamama
9. jan 2021

@andreatytler po prvom pôrode som si všimla väčšie chodidlá,trvalo to cca rok.Po druhom som bola asi po 4mesiacoch vo forme ako nikdy predtým ani si to nejak neviem vysvetliť,ale kojila som teda riadne a veľa pohybu,trošku som posilňovala vlastnou váhou.Prsia a zadok sa zmenšili na stredoškolsku veľkosť

andreatytler
autor
9. jan 2021

@asia83 Nos??? zaujimave... to som netusila ze nos rastie ale aj niekto iny to tu spomenul... ako si na to prisla?

andreatytler
autor
9. jan 2021

@ivka21 ved to... aj ja mam niekolko krasnych letnych sandalok, ktore uz neobujem a za tymi mi bude luto.

h2
9. jan 2021

@andreatytler Možno aj je 😂, ja už mám 45 rokov. 😕
Ale teraz, keď čítam Tvoje ďalšie príspevky, tak možno to je aj držaním tela.

andreatytler
autor
9. jan 2021

@h2 Aha... to ma nenapadlo... moze byt ze ked sa clovek viac prehne v chrbte lebo zhrbi, tak je nizsi...

marca12
9. jan 2021

Postava sa aj vekom meni. Nerodila som este a aj ked nepriberam na vahe,vidim,ze mohutniem. Volakedy som bola utla,dnes mam inak tvarovane plecia,panvu a dokonca aj o cislo vacsie nohy. Uz ani zadoj nie co byval pekny gulaty,teraz je rovny.