Tie, ktoré ste schudli, cítite, že to Váš život zmenilo? Pohľad okolia, váš pocit zo seba samých, koníčky, energiu a chuť do života ?
Posledné obdobie nemám energiu na nič. Vždy som bola osoba, ktorá sa o seba starala. Po pôrode mám stále navyše 20 kg. Nebaví má absolútne na seba kupovať nejaké oblečenie. Mám pocit, že som sa opustila. Celkovo moja sebadôvera je na nízkom bode. Nemám ani chuť sa stretávať s ludmi. Často ľudia komentujú ako som stále pribratá a trochu to zamrzí aj keď viem, že majú pravdu. Už dva krát som sa pokúsila schudnúť, neúspešne. Vzdala som to. Táto diskusia ale neni o samotnom chudnutí, teóriu ovládam. Skor má zaujima ako sa váš život zmenil po zmene vzhľadu.
Schudla som tento rok 25kg...jedine, čo sa zmenilo bolo to, že som sa zbavila zdravotných problémov...a celý rok som nebola vôbec chorá, aj keď dcéra domov nosila všeliaké choroby zo škôlky....takže zmenilo sa zdravie, posilnila imunita, zmenil sa životný štýl...pohybu som mala stále dosť, či som bola obézna alebo nie...ale mám viac energie. Okolie neriešim, chudla som kvôli sebe a nie kvôli okoliu.
Áno ... ja som v priebehu roka schudla cca 10 kg ... čo sa týka okolia, zmenu som si všimla hlavne na mužoch, očumujú ma viac, ale to ma skôr pobaví ... som šťastne vydatá, máme dieťa, manžela nemienim vymeniť ... ale akosi ma to nakoplo, odrazu mám sebavedomie, mám chuť urobiť pre seba viac ... a cítim sa lepšie, nemám faldy okolo brucha, nezadýchavam sa atď.
Za mňa určite. K lepšiemu. Aj keď išlo rokmi všetko späť. Ale viem aký je to skvelý pocit. A sebavedomie stúpne .
Za mňa bol najlepší pocit,že konečne som.si mohla obliecť čo sa mi páči,pretože sa mi páči móda pre štíhle ženy.
Konečne robiť všetko bez zadýchania a nebyť obmedzený.
Bez debaty. Cíti sa človek zdravšie aj ľudia okolie ťa zrazu vníma inak.A myslím,že aj blízky a rodina. Zrazu si jedna s nich.Nemusíš počúvať narážky tipu"ale si pribrala,ešte si neschudla,ale ťa dobre chovajú,pridalo ti to roky,fuj či si tučná,nežer toľko, "a kľudne by som mohla pokračovať...všetko som.zažila na vlastnej koži.
Aj keď to vyznie veľmi povrchne,ale je to tak. Obezita (nadváha) sa proste nenosí. Štíhlejší človek sa cíti viac sebavedome,zlepší sa nálada,má viac energie. Podľa mňa každý kto tvrdí,že mu nadváha či dokonca obezita nevadí,klame sám seba.Aj keď poznám xy ľudí aj plnoštíhlych a sú tak krásny vnútrom a veľa krát aj navonok. Proste im to pristane,srší s nich dobrá nálada,sebavedomie.
Ja ľudí neodcudzujem a vôbec nepozerám či je tenký či pri tele.Dôležité je úplne niečo iné..Ak sa človek cíti dobre a je OK sám so sebou,cíti to aj okolie.
Áno zmenil, ešte potrebujem dať síce dole 10 kg, ale schudla som za 5 mesiacov 16 kg, skoro kazdy deň mi dakto v práci ( pracujem v obchode s ľuďmi ) povie, že vyzerám super a že som opeknela 🙂
Samozrejme ze ano. Mam viac energie " paradoxne"- lebo som stale tvrdila ze uz nemam energiu na cvicenie. Az ked som to vyskusala po jednom narocnom obdobi tak som pochopila vyhody cvicenia- chvilkova " strata ebergie" no potom zaplava energie. Zrazu mepotrebujem tolko spat hoci denne prejdem 10 km. Prv by som si myslela ze po takej prechadzke ci behu si budem musiet lahnut na 3 hodiny. Nechapala som ako niekto moze rank odbehnut a potom ist do roboty fresh. Ze tito sa deje iba v americkych filmich. Uz sa nebojim ist medzi kamosky znamych lebo viem, ze nebudu riesit moju vahu. Nerada som nakupovala lebo ist z 38- 46 je fakt zle. A vyslivit to cislo v butiku s obsluhou bolo fakt tazke......
Tiez som sa po 2 porode opustila (stále som namalovala, ale mala som miernu nadváhu, nebola som vyslovene tucna, ale mala som 70 kil, aj keď mne sa relatívne dobre rozkladaju kila, že to vyzerá na menej). Akože nepripadala som si škaredá, ale som sa zaskatulkovala do role 2 násobnej matky a že tým zivot skončil. Potom som sa videla na videu, kde som s hrôzou zistila, že som tucna, (ja som sa až tak zle v zrkadle nevidela 😀), tak som sa pustila do chudnutia, cvicenia. Aj keď neviem celoživotné zmenit zivotny styl a mám obdobia, keď 3-4 kg priberiem a musím ich zhadzovať, nejak sa držím v pohode. A v com mi to zmenilo zivot? Ja sa stretávam pracovne s muzmi, aj mladšími aj fesakmi. Mám veľa napadnikov a samozrejme, to priaznivo pôsobí na moje sebavedomie. Aj manzela po toľkých rokoch veľmi priťahujem a aj on je rad, keď pocuva na mna komplimenty od svojich kolegov. Aj sme mali stretavku zo ZS a z bab som vyzerala podľa mna najlepšie, takze keď schudnes, určite ti to dodá do zivota viac sebavedomia, pozitívnej energie, stastie, záujem od opačného pohlavia, obdiv od toho isteho pohlavia.
Zmenil? Isteže...necítim sa ako slon. Prišla som z pôrodnice a bolo mi do revu, keď som sa videla v zrkadle. Tak nastal tvrdý režim a všetky kilá išli dole. Cítim sa fajn, môžem si kúpiť na seba co chcem, dat crop top...ist s malým na kúpalisko a nehanbit sa...konečne mám telo ako predtým...milujem ten pocit pekne a obliecť, vyfintit krpca a ísť na kávu len tak do mesta...
Ja som schudla od septembra 15kg, ci si to vsimlo okolie aj ano , je fajn si obliect rifle zo strednej skoly co clovek najde v skrini u rodicov zapadnute roky nepovsimnute po schudnuti si ich na seba date ako keby nepreslo 10 rokov ( nosim teraz o dve konfekcne velkosti mensie oblecenie)
Mam dieta, prechadzky sa stali ovela lahsie zvladnutelne a nefunim ako slon 😂
@taktotedanie ako sa ti prosim podarilo schudnut 15kg od septembra, teda za tak kratku dobu? Kalorickymi tabulkami, ci si aj nieco ine zmenila v strave? Vdaka 🙂
Ja som tento rok schudla už 23 kg. Z toho 16 od konca augusta. Všetci sa pýtajú ako to robím.
Mňa najviac teší, že oblečiem menšie oblečenie, nezadýcham sa tak rýchlo. Aj cvičiť som už začala a je to úplne iná kvalita života. No ešte mám pred sebou dlhú cestu za vysnenou postavou.
Skôr mám pocit ze mi život zmenila tučnota.
Ja som tehotenstvo začínala s 54 kg a končila s 90 !!!! S pôrodnice som prišla so 72 kg a kým som kojila tak neslo dole nic moc, aj ked som si dávala veľký pozor na stravu a aj som sa hýbala v rámci možnosti
Pre mňa príšerne obdobie, fakt hrozne, snáď všetky pocity ktoré si opísala Neoblieklia som si nic z veci spred tehotenstva, nové som si ani nevedela kúpiť lebo v živote som nadváhu nemala a vo všetkom som si pripadala divne neforemna, sex najradšej potme, veru aj stretnutiam s ľuďmi som sa vyhýbala, ked som sa videla na fotkách striasalo ma od hnusu, aj som si pár krát koli tomu poplakala ….a najhoršia bola ta nepohyblivosť, neohybnost …proste 20 kg batoh na sebe
Akoze pre mňa bolo vykúpenie ked som konečne mohla začať normálne cvičiť (mala som cisarsky) a prestala som kojiť. Okamžite permanentka do fitka 3 x v tyzdni, dosť prísne upravila stravu a do 4 mesiacov som bola spat na 56 kg. Našťastie som to stihla do leta (dcéra je septembrová ) lebo to si fakt neviem predstaviť v čom by som chodila a do plaviek by nehrozilo s toľkými kg navyše.
Obliecť si svoje staré oblečenie bol ten najúžasnejší pocit
Ako možno toto co píšem vyznie dosť povrchne ze takto nervacit koli pár kg navyše, ale mne to hrozne vadilo byt tučná
@janci27 sama som doteraz prekvapena ako to islo dole,necakala som to, pocitala som s tym, ze bud to na mne fungovat nebude a plan som mala 10kg za pol roka a nie momentalne uz 17kg za necele 4mesiace ( zaciatkom januara to budu 4mes)
Kaloricke tabulky+16/8prerusovany post+3l vody+denne cvicim hodinku
Nejem sladke resp zo zaciatku absolutne nic sladke, slane, maslo, ochutene vody a dzusy to bolo vsetko tabu
Ranajky si robim sama, obedujem to co zvysok rodiny aj rezen si dam aj cestoviny , palacinky, dukatove buchticky, proste co mame, veceru zase pripravujem sama ale to uz podla toho co som pojedla cez den , jogurty som vymenila za skyr
Prestala som popritom mlsat somariny, teraz ak mam chut na sladke tak si dam bud orechy ci nejake semienka taky mix, proteinovu tycinku ci proteinove cookies alebo vodu. samozrejme ak je nejaka oslava tak som si dala aj kolac aj tortu , pecivo jem len grahamove ak ideme niekam na navstevu a maju pohotenie to neriesim dam si co maju pripravene ale malicko
Pridala som este protein a daily fiber kedze toto som mala vzdy malo aspon co mi ukazovali kaloricke tabulky
Uprimne prvy mesiac som bola aj napriek spravne nastavenym tabulkam ( opakovane som to pre ten hlad prepocitavala na 2 dalsich kalkulackach) a hodnotam hladna, hlavne vecer kedykolvek som sa v noci budila na hlad ale potom to preslo a teraz skor ked zjem nieco neskor alebo vecer , ze neodolam hlavne teraz ked uz mam napecene na vianoce mi je tazko na zaludku
Cez sviatky to nebudem hrotit v diete budem rada ak nieco nepriberiem a ostanem na vahe, schudnut asi vela neschudnem 😂 a hlavne ked som sa nejaky den prejedla resp zjedla viac ako ukazovali tabulky nerobila som z toho vedu, z jedneho dna takto clovek nepriberie, dolezite je vratit sa spat na druhy den so rutiny, pisala som si dennik a ked som mala slabsiu chvilu, ze sa na to vykaslem tak som si precitala prve dni a preco som sa namotivovala zacat cvicit a chudnut a ako som sa citila ked som tych 17kg realne na sebe mala a na druhy den som makala znova
A ked som si obliekla a v pohode zapla rifle zo strednej skoly ako keby nic - to bol super pocit 😂😂
Ale chcem podotknut, ze mam 32, nemam ziadne chronicke ochorenia typu stitna zlaza a pod a neberiem ani ziadne lieky a nesla som z nejakej extremnej xyz kg vahy kedze sa vravi, ze z velkej vahy sa chudne zo zaciatku rychlo
Sama mam susedku co vdaka KT schudla z 69 na 59 za 5mes ale teda cvicila len tak 2x do tyzdna takze toto tvrdenie az tak pravdive asi nieje..neviem..
Za mna je dolezite sa nastavit na to, ze idem chudnem takyto mam rezim mam volu a idem na to, nepolavujem a viem aky mam ciel, potom ani to jedlo uz na jednej strane nieje tak lakave a uprimne teraz ked sa na seba pozriem a ked sa pozriem na vahu a mam chut na nieco kaloricke alebo ze sa mi nechce tak si spomeniem bud na ten dennik alebo na to ako som bola hladna, cvicila som, spotena som bola ako pes pri tom a teraz to len tak zahodim lebo mam po ceste kazdy den mc donald napr tak mne to uz zato nestoji 🙂
Hoci netvrdim asi 2x za tie mesiace som burger mala ale zaznamenala som si to v KT
@janci27 a nevazim sa kazdy den a nepocitam kazdy 100g ale tak 1x za 2 txzdne mozno nejako to nehrotim
A hlavne sa nevazim v case menstruacie lebo to mi vyskocila vaha +3kg 😂 pocas tych 5 dni
Po skonceni som bola znova na povodnej vahe
schudla som tento rok 14kil (a asi nejake 2 isli spat hore samozrejme, tempo sa neda dlhodobo udrzat) a vplyv to malo jedine na mna - ostatni ludia riesia svoj zivot, takze je to samozrejme o tebe vzdy...ja som urcite citila lepsi pocit zo seba, vacsiu pohyblivost...nepises kolko ma dieta rokov - ono to dost zalezi v akej faze samostatnosti dietata si aktualne, ci ti vobec dovoluje zivot a denny rezim sa zamerat dlhodobo na toto