Život s kalorickými tabuľkami

10. aug 2022

Ahojte všetci,od 1 augusta som začala s kalorickymi tabuľkami.Vazit si všetko čo zjem a zapisovať.Zatial som schudla 1 kilo.Po čase chcem pridať aj cvičenie,keď pôjdu deti do školy a škôlky.Vzdala som sa večerného prejedania,aj cez deň teraz zjem toho menej a uvidím ako ďalej.Kamoska tiež sa chce schudnúť,poradila som jej kt,skúsila.A hovorí že to je blbosť lebo za deň jej vyjde aj vyše 3000 kcal čo zje.A že na čo vymýšľať,že schudne keď pôjde do roboty,tam bude mať pohybu habadej.Ze keď sme doma tak len jeme,ale v robote nebude čas na jedenie.Co si o tom myslíte,má pravdu a stačí len viac pohybu zaradiť a môžme zjesť všetko možné.?Ja sa zatiaľ zdravím,no príklad neviem si predstaviť na sviatky alebo na Vianoce že nemôžem si dať ani zákusok,ani šalát s reznom.To teraz mám skoncovať s takýmito jedlami už nastálo?

zmrzlinka2021
10. aug 2022

Prdlajs makový!

Vzdy platí vyssi vydaj a nižší príjem, inak nechudnes. Pozri si, koľko spáliš napr. hodinovým kardiom a kolko kalorii ma pizza. Neraz na 1 sprostú pizzu musís makať aj 3-4 hodiny v kuse a pochybujem, ze to niekto da. Nie bezny pohyb, ale vysoký tep, cviky, skakanie... a pochybujem, ze dotycny clovek si da len tu 1 pizzu denne.

Problem nie je dat si na sviatky rezen, ci 1-2 zakusky, problem je, ked takato strava je bezna a kazdodenna.

Kasli na kamosku... tvoje zdravie je viac ako jej nazory. Nejde len o postavu, estetiku, ale najma tvoje zdravie

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babovka2321
10. aug 2022

To kamoska je ta, co tu minule pisala, ze ranajkuje rozky so slaninou, na veceru tabulka cokolady a kaloricke tabulky svietia na cerveno? :D

katuska19
10. aug 2022

ja si zapisujem tiez jedla do kalorickej tabulky a riadim sa orientacne podla toho, ked mam malo vlakniny a bielkovin, co je najcastejsie, tak ich pridavam. jem menej sladkosti, bielej muky, snazim sa co najviac zeleniny, masko, ryby, orechy, ovocie.
hybem sa 6 x tyzdenne, ale nie system, ze pohyb v robote, ale riadne cvicenie, beh 3 x tyzdenne min.6 km, plavanie min1km, 1 den regenerujem. dolezity je prijem a vydaj, samozrejme ide aj o tom, aky prijem, treba jest kvalitne potraviny a samozrejme sa hybat pravidelne.

yoxinka
10. aug 2022

Pokiaľ ide o Vianoce, nejde o to, čo zješ od 24.12 do 31.12, dôležité je, čo ješ zvyšok roka. Kalorické tabuľky sú super, lebo vieš zistiť, čo má koľko cal, a podľa toho vieš, čo si môžeš dovoliť zjesť. Pri chudnutí je najdôležitejšia strava a teda kalorický deficit, cvičenie je len bonus. Keď budeš prijímať vaic kalórií, ako vydáš, aj keď sa budeš hýbať, neschudneš. Ľudia často majú pocit, že sa veľa hýbu a jedia pri tom hovadiny, šak sa hýbu. Ale keď tie hovadiny nahádžeš do tabuliek, zistíš, že ten príjem je aj napriek pohybu proste veľa. Ja keď som používala KT, jedla som aj somariny, horalku, hocičo, ale VŽDY som sa snažila udržat príjem tak, aby bol
výdaj vyšší. Tak keď som vedela, že večer sežerem pizzu, lebo ideme s kamoškami, tak som si jedlo cez deň tomu prispôsobila.

autor
10. aug 2022

@babovka2321 To som sem písala ja.Ano často som jedla slaninu,čokolády,čipsy a blbosti.No od 1 augusta som skoncovala s prejedaním a zatiaľ sa držim.Prve dva tri dni mala som cervene koliecka,no už som v zelenom alebo v oranžovom každý deň.A kilo išlo dolu z vahy.

banalu
10. aug 2022

Kamoska ma klasicke vyhovorky leniveho cloveka, co dufa v zazrak, ktory sa nestane. Kazda z nas tam bola, kde kamoska - ved ked, ved ale, potom, neskor, skoro nic nejem a priberam 🤣
Len ty pekne ostan na tabulkach. Uvidis, ze casom to aj bude jednoduchsie a budes na seba hrda, ze si to dala.
A nejde o to, ze obcas zakopnes - das si tortu, ci pizzu, ci nejaky fast food s rodinou/na oslave, doprajes si na vianoce rezen so salatom a aj priberies nejake to kilo pocas sviatkov... Dolezite je sa na druhy den vratit k tabulkam a pokracovat.
A 3000 kcal + za den, pri sladkostiach a prejedani sa nie je absolutne ziadny problem spichnut.
Ja som sa tiez cudovala co nechudnem po porode, ked mi sportove hodinky kazdy den pipali so 150% aktivitou, potom som si odsledovala kaloricke tabulky a hups ja som kazdy den jedla 2600 kcal, len taky rachot 🤷🏻‍♀️ lebo tu si zobnes, tam ti zapyta sladke, tu stlacis jogurt a tralala vaha sa nehybe. Ja som bohuzial, bola este aj ten pripad co kojenim nechudol, ale som sa sla za sladkym zabit. Odkedy nekojim, ani neviem ci mame doma nieco sladke 🤷🏻‍♀️

ckocka
10. aug 2022

A čo myslíš ty?

autor
10. aug 2022

@ckocka Pravda môže byť aj na jednej aj na druhej strane.

yoxinka
10. aug 2022

Pravda nie je na jednej aj na druhej strane, to sú drísty. Ty od 1.8. neješ blbosti, to je 10dní a už hľadáš výhovorky … lebo kamoška zje 3000cal. Matika nepustí, chudnutie = kalorický deficit, musíš prijať menej ako vydáš, nič iné nefunguje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. aug 2022

@yoxinka Že pravda je na jednej aj na druhej strane myslela som tak že áno pomôžu kalorické tabuľky,lebo vidím na sebe že jem zdravšie a za pár dní kilo išlo dolu.Teda pomáhajú kt aj funguje to na schudnutie.No na druhej strane aj kamoška má pravdu čo mi vysvetľovala že žena keď je na RD celý deň je doma a celý deň je x krát,dojeda aj po deťoch.Ked chodí žena do práce,nemá toľko času jesť,je Max dva tri krát denne.Tym pádom má menší prijem väčší výdaj.Mam na mysli fyzickú prácu,nie každá robí v kancelárii sedavé zamestnanie.Teda podľa kamošky funguje táto jej metóda na chudnutie.Ja som sa pýtala čo si o tom myslíte vy ženy tu na koni.
@elizabet173 Neviem či všetky ženy po nástupe na ms do práce schudli,nepoznám všetky ženy

autor
10. aug 2022

@elizabet173 No zatiaľ som sa vzdala všetkého čo je tučné a sladké jedlo.A poznám seba keď budú narodky alebo Vianoce, určite neodolam dať si aj tortu aj ten šalát s reznom.A tiež sa pýtam či to môžem či za ten párkrát cez sviatky nepokazim to čo teraz dodrzujem s kt?

usagin124
10. aug 2022

Tiež som na KT len chvíľku ale začiatky boli veľmi náročné pokiaľ človek nemá skúsenosti. Myslím, že z hľadiska výživy a životosprávy je to výborný nástroj ktorý dáva prehľad o tom čo človek konzumuje. Otázka je na teba tá, či chceš len chudnúť alebo zmeniť celkovo životný štýl. Zdravie máme každý len jedno a myslím, že by malo byť v záujme každého jedného z nás sa oň starať. Treba to zvážiť a zamyslieť sa nad tým z dlhodobého hľadiska. Chcem len schudnúť a udržať to alebo sa potom vrátim naspäť k starému životu.

autor
10. aug 2022

@usagin124 Samozrejme chcem aj schudnúť aj udržať to a jesť zdravšie už stále.

amelie2017
10. aug 2022

Ja som sa po prvom porode vratila do prace, ked mala dcera rok. Ozaj som sa hybala- casnivcka, 8 hod na nohach, potom s kocikom von, plavat..a hups..pribrala som. Lebo som jedla len pecivo, cestoviny a pizzu. To bolo 90% mojho jedalnicka. Teraz po 2 porode som sla tiez do roboty skoro, ked mal maly 9 mesiacov. Lenze davam si pozor na to, co jem. Kalorickymi sa uplne neriadim, ale priblizne dodrziavam dietu ako pri tehu cukrovke. Do toho denne cca 30 000 krokov a od marca som dala dole 9 kg.

usagin124
10. aug 2022

Je to proces. Treba veľa trpezlivosti a vytrvalosti. Pozitívne výsledky vedia namotivovať. Niekedy človek bojuje s vlastným okolím lebo to nevedia pochopiť. Ale treba si ísť za svojím. Nikto iný nežije v tvojom tele len ty. Čo mu dáš to ti vráti.

amelie2017
10. aug 2022

Oprava, dcera mala 4 mesiace.

yoxinka
10. aug 2022

Je to o nastavení. Ja som doma s deťmi, po deťoch nedojedám, jem 3x denne, raňajky, obed; večera, nemám potrebu furt do seba dačo pchať z dôvodu, že som doma. Videla som kolegyne v robote, ktoré celé dni nič nejedli, lebo nestíhali (neviem, ja som stíhala v pohode sa najesť) a večer zožrali celú chladničku, minimálne 10kg nadváhy mala každá … takže ten pracovný argument je blbosť. Ty si musíš uvedomiť, že keď 90% času budeš jesť normálnu vyváženú stravu, tak keď si dáš občas rezeň a šalát, nič sa nestane. Pravidlo 80/20. 80% zdravá vyvážená strava, 20% somariny toho sa denne drž a budeš v pohode 🤷‍♀️:

usagin124
10. aug 2022

Sviatky sú veľké nebezpečenstvo. Ale keď si dá človek raz nezdravé nič sa nedeje. Ale pozor, nie denno-denne dva týždne počas Vianoc ládovať do seba sladké. Jedine že by sa to denne aj kompenzovalo fyzickou aktivitou. Šport, dlhé prechádzky ...

autor
10. aug 2022

@yoxinka Ja som predtým dojedala po deťoch.Aj jedla som x krát denne keď som pocítila hlad.Teraz jem päť krát denne podľa kt,druhu večeru si nedávam nič.Chcem si vydržať takto jesť zdravšie a naučiť do budúcna z čoho koľko jesť,aby som nemusela do konca života zapisovať všetko 🙂No ako písal
@usagin124 niekedy človek bojuje s vlastným okolím keď druhý nechápu čo robím.Uznavaju len svoju pravdu ako tá kamoška že stačí ísť do roboty a človek schudne.

usagin124
10. aug 2022

Kašlať na nich. Každý je zodpovedný sám za seba. Nenechaj sa odradiť ani odhovoriť. Niečo si začala, pokračuj a vytrvaj. Uvidíš budeš sama na seba pyšná a budeš sa cítiť lepšie. Lebo so zmenou jedálnička prídu aj iné pozitívne zmeny 😉

ckocka
10. aug 2022

K čomu ti bude dobré ak niekto uzná nejakú tvoju pravdu. Veď si rob čo sama potrebuješ a čo ti funguje, filozofovať u toho netreba.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sparkling
10. aug 2022

3000 kcal je prijem pre drevorubaca. Beznej zene staci prijem 1500-1700 kcal, 2000 ak má naozaj vela pohybu a maká vela fyzicky, alebo ak chce pribat - vsetko zavisi od vysky, vahy, veku a od miery fyzickej aktivity. Na sviatky si mozes dat rezen aj salat, aj kolac. Pointa je v tom ako sa stravujes 80 % casu, bie v tom, ze obcas zjes nieco co by si nemala a co je menej zdrave. Pokial sa ti zmesti do tabuliek z casu na cas aj menej zdrave jedlo, nech sa páči. Mne dokonca funguje, ze ak dlhsie jem len zdrave jedlo a vaha stoji, dam si kusok cokady alebo niecoho co bozne nejem a vaha ide dalej dole

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
derdia
10. aug 2022

No ja ti poviem len pre priklad. Mam 170 cm a 62 kg.
Jedavam rano ranajky - chlieb aj dva kusy, s pomazankou napr tuniakova, alebo maslo s medom, pohar granka.
Potom nic.
Obed polievka a druhe bud polku porcie alebo nic.
Lebo to uznevopcham a byva mi zle potom.
Potom nic. O 16tej kava a o 17tej zase chlieb s maslom, alebo syrom, rajcinami, alebovajicka a tak. A potom do rada nic. Nieked si hodim niecoled umieram od hladu.
Dnes somvecerala o 20tej dve vianocky a maslom a lekvarom.
Necvicim.
Len som stale v pohybe. Či uz po dome alebk vonlu s malou. Proste nepresedim cely den.
Ked som v praci - neranajlujem, vypijem kavu, o 10tej zjem rohlik. Poa potom pokracuje. Ako som napisala vyssie. Vahu mam roky rovnaku. Som 4 roky pk porode. A a rodila som ako 85 kilova.

sparkling
10. aug 2022

@elizabet173 precitaj si cely prispevok… pisem tam, ze velmi zavisi od viacerych faktorov. Mne 1500 staci a este som aj prezrata. Kazdy individualne. 3000 je extrem.

sparkling
10. aug 2022

@elizabet173 proste kazdy by si mal odsledovat co mu funguje. Mne tabulky vyratali prijem 1700 a sup zachvilku bolo kilo a pol hore aj zo zdravej stravy. Neviem, co by bolo pri 2000. 🤦‍♀️ Toboz pri 3000 by som bola 100 kilová o chvílku 🤣

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz