Mamicky, zienky, ktore dlhodobo zijete low carb alebo teda nizkosacharidovou stravou, co take ranajkujete a veceriate cely tyzden? Receptov na nete je vela, ja viem, ale vase recepty, ktore ste si upravili na slovensky sposob alebo ako to nazvat 😅 niekedy su v receptoch veci, ktore ani netusim kde na Slovensku zohnat. Take nieco pre inspiraciu. Popripade odporucit nejake overene slovenske influ co varia z dostupnych slovenskych potravin. Budem Vam vdacna 🫶🏼
Ahoj, moznosti je vela, z lokalnych surovin. Jogurt, mugcake z mandlovej muky, tvaroh, cottage, vajicka/sunka so zeleninou a avokadom. Az mas fb, pridaj sa do ceskej skupiny Low Carb pro zacatecniky a najdes tam nespotecne vela inspiracii. Po case si uvedomis ze pecivo ti vobec nechyba, aj ked je moznost aj low carb peciva.
Ja obcas mrknem na recepty na FB skupine "Nizkosacharidove jedla a recepty - Low carb a Keto". Uz mnohe recepty som vyskusala odtial, skus sa tam pridat 🙂
Pozor. Dlhodobá Low carb dieta je rizikova na psychiku. To nemam od seba, ale nezavisle od 2. terapeutov.
ja som s tým prestala a nikdy som doslova nežrala toľko ryže,pečiva,chleba,cestovín ako teraz...............
poznam ludi, co sa takto stravuju roky, nikdy sa necitili lepsie a psychiku teda maju v poriadku 🙂
Ja tomu tiež verím, že to ako sa stravujeme, čo jeme, výrazne ovplyvňuje celý náš život, naše nálady, myslenie, našu psychiku...pozri súvislosť medzi prijímaním potravy a autizmom alebo poruchy príjmu potravy anorexia a psychika je ako vyrazne narušená, ...ak sa človek nestravuje správne, tak to má podľa mňa výrazný vplyv na prežívanie, nervovú sústavu psychiku a na celkový zdravotný stav tela, ja si myslím, že zásada "všetko s mierou" neuškodí v ničom...
Pozri tiež článok
https://www.mentem.sk/blog/ako-cervo-vplyvnuje-...
@adka176 ano, to je sice pravda, ze crevo ovplyvnuje ludsku psychiku a ze pri jedle by sme nemali byt v zhone ani v strese, ale to nehovori nic o tom, ze nizkosacharidove stravovanie je skodlive. Praveze je mnozstvo ludi, ktori si touto stravou vyliecili svoje zdravotne problemy tym, ze vylucili cukor, ktory je pre nase telo silno navykovy ako droga. Je samozrejme, ze ked ho zrazu zo stravy vylucime, tak na to nase telo zareaguje, niekto lepsie niekto horsie.
Ďakujem veľmi pekne za rady 🫶🏼
Prazenica na masle alebo so slaninkou, volske oci, domaci low carb chlieb (hrianka) s avokadovou natierkou a oblohou, instantna pohankova kasa (pohanka je vhodna pri low carb), jogurt s pohankovymi vlockami cucoriedkami, jahodami orechovym maslom a cakankovym sirupom. To vsetko som ja jedavala svojho casu. Vidim ze musim doplnit spajzickove zasoby. 🤔😃👍