Zápis kalórií cestovín do tabuľky

hensjsn
2. máj 2020

Ahojte chcela by som sa opýtať ako si mám zapísať hodnotu uvarených cestovín do kalorickej tabuľky. Dajme tomu že si zoberiem cestoviny Cessi bezvaječné ,odvážim si na váhe 40g potom si ich uvarím ,odvážim a bude tam napr.80g tak si to mám potom zapísať do kalorickej tabuľky ako "Cestoviny bezvaječné Cessi 80g"alebo ako? Prosím poraďte mi

petruska19
2. máj 2020

@hensjsn dáš si ich ako cestoviny cessi 40g. Pridávas v surovom stave

eeerickal1
2. máj 2020

Pridávaš v surovom stave, to normálne tak nahodíš do kalorických tabuliek, toto čo si myslela, to by si si zbytočne život komplikovala 🙂

hensjsn
autor
4. máj 2020

A nebudú mať tie 80g cestoviny vic kalorii?

matejtrener
5. máj 2020

@hensjsn viac kalórií by mali v prípade, že by si ich varila v cukrovej vode, alebo v inom kalorickom "vývare". Čistá voda nemá kalórie.

hensjsn
autor
6. máj 2020

Takže dam iba Cestoviny bezvajecne psenicne susene 40g

matejtrener
6. máj 2020

@hensjsn tak👍

hensjsn
autor
7. máj 2020

Ďakujem

leskovael
7. máj 2020

Vážiť by sa mali potraviny v surovom stave. Nie už uvarené

carla232
13. nov 2023

Ženy ja dnes prave nad tymto rozmýšľam...
Dala som varit cestoviny (chcela som na 2dni jedlo) dala som variť 380g suchy stav....
No po uvarení som nepouzila celé množstvo do špagiet....no cestoviny vazili po uvareni az 778g
Ale do špagiet som pouzila len 421g uvarených.... Tak som zmätená ako to zapísať? Lebo keby som zjedla cele mnoztvo hrnca tak by som vedelaa ze mám akoze 380g surovych cestovin zjedenych cestovín.....ale zjedla som len asi polovicu s toho hrnca a zas je to pomiešane z omačkou čiže "nemôžem" zapisat množstvo cca polovice sucheho stavu ked tam je aj omáčka zamiešana..