Začínam "nový" život

zirafa99
6. feb 2016

Čaute baby, som pevne odhodlaná začať sa zdravo stravovať a cvičiť, tým zlepšiť svoj zdravotný stav, kondíciu a celkovo sa zmeniť po fyzickej aj psychickej stránke. Vážim takmer 70kg pri výške 170cm a už pri chodení po schodoch sa zadýcham. Viem, že to nie je nijaká extrémna váha, ale vzhľadom na to, že som ešte pred pol rokom bola aktívna športovkyňa, denne 2h trénovala a vážila 58kg je to pre moje telo veľký šok. Kvôli problémom s chrbtom som so všetkým minulé leto sekla. Bohužiaľ ani neviem prečo som sa po vyliečení k športu nevrátila, namiesto toho som začala tráviť viac času pred TV a prejedať sa a samozrejme moja moja váha išla rapídne hore a stratila som svaly. Cítim sa slabo a hlavne takto nie som šťastná. Ale chcem sa zmeniť a začínam dnes. Pridá sa niekto???

jarushka_12
6. feb 2016

Ahooj 🙂 ja sa rada pridám , pri výške 174 cm mam 98 Kg a musím zhodiť necitím sa takto vobec dobre . Po porode šla váha stále hore a hore :/ do leta by som chcela zhodit tak aby som sa nehanbila vynst v plavkach .

evittam
6. feb 2016

Ahojte dievčatá, pridajte sa radšej do jednej z diskusii - je ich tu dosť - netreba znovu zakladať novú. 😉
@jarushka_12

@zirafa99

zirafa99
autor
6. feb 2016

@jarushka_12 Jéj super 🙂. Čo sa týka stravy, plánujem zmeny ako to, že prestanem jesť jedlá obsahujúce cukor, múku, budem jesť veľa zeleniny, ovocie len do obeda, jesť 5krát denne, piť 2,5l čistej vody, večere bez príloh a hlavne už nič po 18:00. Ale nejaké konkrétne diety držať neplánujem, nikdy sa mi neosvedčili a aj keď poznám veľa ľudí, ktorí dietami schudli, nikdy nebol efekt dlhodobý.
A z toho športu začnem asi behom, nikdy som nejako nebehávala, takže to bude fuška, ale tento šport sa mi vždy veľmi páčil. Môžem totiž behať hocikde, som v prírode, rýchlo sa pri ňom chudne, človek bude fyzicky zdatný a povedzme si, je to finančne nie moc náročný šport. Minulú nedeľu som začala s prechádzkami, takže od zajtra by som už išla na ten beh. Vymyslela som taký podľa mňa celkom rozumný plán ako začať behať a potom sa v ňom zlepšovať, tak ak chceš môžem napísať 😉 a okrem toho nejaké cviky na spevnenie brucha... Držím palce, to dáme 🙂

emilia25
6. feb 2016

Baby ja sa k vám tiez pridám sice nie dnes ale po porode co bude hádam co chvíľa urcite.ja mám výšku meter 60 a uz pomaly 70kil snáď uz nebude vyššia.ale chcels by som este raz zážit tých krásnych 48kil co som malá v sladkých sedemnásťich.tak snáď sa k tomu potom tvrdou prácou na sebe aj dopracujem.

jarushka_12
6. feb 2016

@zirafa99 U mňa su velkym problemom sladkosti :/ a zeleninu no nejem pomaly ziadnu okrem mrkvy hrasku kukurice a este aj cuketu zjem inak ako paradajka paprika nie :/ ja planujem jest tiez 5 krat denne polovicne davky s tym ze uz po tej 18 tej nic . Cim nahradis pecivo ? a cim mam nahradit sladke ? :/ no mienim urcite robit brusaky , skakat na svihadle a mam stacionarny bicykel . Dufam ze sa budeme navzajom podporovat 🙂 Držím palce

zirafa99
autor
6. feb 2016

@jarushka_12 Čítaš mi myšlienky 😀 sladkosti sú moja najväčšia slabina... Jem ich naozaj veľa. Myslím si, že všetky nezdravé veci proste musia z domu preč, inak sa odolať nedá. A deti ak budú chcieť, tak ich budú musieť jesť v izbe :D A nahradiť sa ich pokúsim tak, že budem mať sladké raňajky- jogurt s ovocím, ovsená kaša (nie kupovaná), ovocie na desiatu... a keď to nebudem zvládať tak kúsoček horkej čokolády, inak to nejde. Budeme sa musieť zaťať 😉 Je to len jedlo, z ktorého budeš mať pôžitok chvíľu, ale ak sa prekonáš a dokážeš mať pevnú vôľu, budeš šťastná po zvyšok života 🙂.... A existuje aj kopec zdravých koláčov, kde sa nahrádza múka a cukor rôznymi zdravými srandami, ale ja chcem najprv schudnúť a experimentovať budem neskôr. Verím, že to zvládneme 😉

zirafa99
autor
6. feb 2016

@jarushka_12 A hlavne ak sa už stane, že neodoláš a dáš si sladkosť, tak sa nevzdať a všetko nezahodiť.. To je moja obrovská chyba, vždy sa aj týždeň držím, potom sa proste neovládnem, dám si nejaký keksík a poviem si, že som to zbabrala a zjem všetko, čo máme doma :D

culia1
6. feb 2016

@zirafa99 Ahoj, ja som tiez zacala cvicit, lebo uz som sa z postele nevedela dostat co ma boleli krize.ale pulates ma rozpohyboval a k tomu som pridala ranne treningy na elipticali. Takze tak 4x do tyzdna cvicim denne a dvojfazovo, za januar sa mi podarilo ist dole sice len 2,5 kg ale aj to povazujem za svoj uspech, lebo hlavne mi zliezlo z brucha dole a prestali ma boliet krize! Tak sportu zdar!

zirafa99
autor
6. feb 2016

@culia1 Tak to je super, držím palce, len tak ďalej 😉

annia99
6. feb 2016

baby, idem s vami.... s dvojickami som bola na rizikovom tehotenstve, takmer som sa nehybala... teraz maju dva mesiace a ja dobrych 30 kg na sebe... uz ku koncu tehotenstva som sa ledva hybala... ale to bolo aj tym, ze som mala preeklamsiu.. teraz som zdrava fit... len tie kila na sebe... panecku baby, nebudem vam ani vraviet ake to je, ked idete do obchodu kde bezne chodite a nic na seba nedostanete... so sladkym nemam problem, to moc nemusim... moj problem je v tom, ze pri babach nestiham jest... niekedy sa prichytim o jednej v noci, ze od rana som takmer nic nejedla...

zirafa99
autor
6. feb 2016

Oukej, tenisky nachystané, šaláty nakúpené, prajte mi silnú vôľu, zajtra začínam! Do júla dole 10kg 😀 Priebežne sa budem hlásiť, držím vám palce, spoločne to dáme... ide sa na to!

laura0107
6. feb 2016

Caute baby. Ja som pribrala v tehotenstve 30 kg! Moja mala ma uz 1,5 roka..mam na sebe uz len 2 kg..20 slo rychlo le,kedze pocas kojenia som drzala "diety" kvoli malej,bolelo ju brusko dlho..tych zvysnych 10 sa drzalo,ale od konca septembra do decembra2015 som to dala dole,,presne ako pisete,bez sladkosti,minimum chleba( bielkovinovy,spaldovy), ovocie len doobeda,a sacharidy len do 15:00( ryza,cestoviny celozrnne,kuskus....),a samozrejme vela zeleniny,nizkotucne jogurty,cottage...plus som cvicila 4-5 x do tyzdna..od vianoc sa stravujem zas po starom,ale vaha sa mi stale drzi,,,,chcela by som ist velmi na povodnu vahu,a spevnit brucho hlavne...neviem sa zas dokopat..ked chcete poradit co jest rada poradim,aj mne radila jedna baba,vela mi pomohla...

culia1
6. feb 2016

@laura0107 rada by som sa inspirovala jedalnickom.s cvicenim nemam problem, aj s brucha sa mi daribdobre odburavat prave cvicenim, ale ta strava...to mi moc nejde.
Gratulujem j takemu uspechu s vahou!

rea92
8. feb 2016

čaute kočeny.....tiež sa rada pridám....výška 170 cm váha 65 kg....treba s tým do leta dačo urobiť...aspoň 10 kíl 🙂

jane124
9. feb 2016

chod do toho! drzim ti velmi palce, ja som si presla niecim podobnym, zacala som opat behat a ide to 🙂

linda81
9. feb 2016

cawte....ja by som tiez chcela nieco robit so sebou..... mam 158 cm a 58 kg....takze s vahou nie ze by som bola nespokojna....ale kondicia nic moc a chrbat ma strasne bolieva...

kik87
10. feb 2016

Ahojte, na chudnutie odporucam cvicit HIIT treningy, je to velmi efektivne a rychle. nemusite sa dlho trapit v posilke, za pol hodku mate odcvicene. no za tu pol hodku treba poriadne zamakat. vyskusajte napr metafit 🙂

annia99
12. feb 2016

@kik87 co su to za treningy? vedela by si mi poslat nejake info??

matkakovacova
13. feb 2016
Používateľ matkakovacova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od matkakovacova.

@kik87 skús prosím aj mne poslať potom 🙂