Záchvatové prejedanie sa

vanesadurigova
24. aug 2024

Dobrý deň naozaj potrebujem poradiť už neviem čo robiť a som už na tom psychicky zle všetko ma to veľmi mrzí vysvetlím. Som dievča ktoré sa lieči z poruchy príjmu potravy. Keď som sa začala liečiť začal mi extrémny naozaj extrémny hlad čo viem že pri liečbe je úplne normálna vec. Len mne príde že som spadla do zachvatoveho prejedania sa. Nikdy som nemala podvahu takže o to horšie to je vysvetlím zas. Stále cítim neskutočný hlad ale taký čo som v živote nemala. Najem sa normálne a akoby som ani nejedla stále musim jesť prestanem jesť až vtedy keď mi je naozaj veľmi zle bolí ma brucho často sa mi aj ťažko chodí je mi na zvracanie. Prejde niekoľko hodín ako tak mi to strávi nejakú časť a zas dostanem hlad a zas celý tento kolobeh odznova až kým mi je zle. A takto celé dni. Trvá to presne týždeň a jeden deň čo viem že není veľa ale bojím sa čo bude ďalej a bude to horšie a horšie. Som rada že som si to uvedomila čim skôr že toto neni zdravé. Mam aj tráviace problémy jednoducho moje telo nevie také množstvo jedla nejako normálne stráviť chápeme všetci. Bolieva ma brucho mávam ho veľmi nafúknuté za tento týždeň som dala niekoľko kg hore čo je šialene neviem presne koľko ale vidím to na sebe neodvážim sa postaviť na váhu lebo viem že by ma to začalo extrémne trápiť ešte viac ako teraz a prestala by som zas jesť najhoršie je že ako som nemala podvyživu tak je to na mne vidno veľké stehná brucho a necítim sa dobre už vo svojom tele. Potom zas mávam neskutočne psychické výčitky prečo toľko toho jem a či chcem byť taká a taká a chápeme. Lenže začne nejaký spúšťač a začne všetko to peklo odznova stály kolobeh. Ktorý neviem ovládať. Zdôverila som sa už s tým aj rodičom že potrebujem pomoc a chcem sa liečiť či by ma neobjednali k nejakému odborníkovi alebo tak a odpovedali mi na to že určite niekoho nájdu ale príde mi že oni nechcú aby som niekomu chodila nikoho nehľadajú a keď sme sa o tom bavili tak len tak to nejedz nebavi nás to stale počúvať a zamrzelo ma to. Ja viem že mi chcú len to najlepšie su skvelý rodičia ale toto zamrzelo jednoducho. Hlavne nevedia aké mám myšlienky a aké som mala keď som nejedavala vôbec. Len viem že sama sa z toho asi už nevyliečim. Preto prosím pokiaľ máte podobné skúsenosti a zažili čo pomohlo vam budem si čítať reagovať na všetko len už fakt neviem čo robiť. 🙂ďakujem. Skúsim sa dnes ešte porozprávať s rodičmi poriadne.

januska12323
24. aug 2024

Nové témy ti nepomôžu, potrebuješ odborníka

svokrinjazykmonika
24. aug 2024

@vanesadurigova mrzí ma to ale neviem ti poradiť. Je skvelé že to chceš riešiť s odborníkom, smelo do toho. Ja sa tiež hrozne prejedám zvládnem obrovské porcie a tým že mám roztiahnutý žalúdok tak som aj rýchlo hladná a stále stále niečo by som a hlavne veľa do prasknutia. Teraz som sa zase trochu opustila ale už sa dávam dokopy. Veľmi mi pomáha keď cvičím. Keď cvičím tak si dám aj viac pozor na to čo a koľko jem. A ešte som si vymyslela takú polovičnú diétu. Jednoducho zjem polovičnú porciu toho čo by som si nabrala. A pekne som vtedy schudla 😁 ale je to zase všetko späť 😭 Napadlo ma že popros niekoho aby ti naberal jedlo, nenaberaj si sama. Nech ťa normálne niekto doma kontroluje.

vanesadurigova
autor
24. aug 2024

@januska12323
tiež si myslím ale aj tak som sa chcela spýtať ďakujem

vanesadurigova
autor
24. aug 2024

@svokrinjazykmonika aha dobre s tým polovičným jedlom som to na začiatku skúšala robiť aj ja lenže mne to nestačilo a tým pádom som stále počas dna musela jesť teraz jem take porcie aby ma zasýtili ale prejde nejaky čas a skončí to u toho čo som pisala.🙁

januska12323
24. aug 2024

@vanesadurigova držím ti palce, bude to boj na dlhú trať

terry658
24. aug 2024

@vanesadurigova ak si dlho nejedla tak nezačínaj so sacharidmi. Dávaj si mäso a zeleninu, alebo syry a zeleninu. Postupne po veľmi malých dávkach pridávaj sacharidy.
Telo je vyhladované a ak začneš jesť niečo čo má v sebe veľa cukru tak sa nebudeš vedieť zastaviť. Chce to čas sa uzdraviť. Určite vyhľadaj odborníka.

monillia
25. aug 2024

@vanesadurigova potrebuješ čo najskôr odbornú pomoc, ak rodičia neriešia, skús sama stránku "chuť žit" venujú sa ppp

barborachors
25. aug 2024

mas len normálne roztiahnuty zaludok preto si vkuse hladna. Ja mam taky po sviatkoch ked davam 5 cez 9 a po Vianocach mi trvá dva mesiace kym sa stiahne..prestan zrat jak diva, aj keď mas hlad. Lebo sa rozozeres ešte viac. Mas abstaky, ake maju fetaci ked nemaju heroin. Proste musis tu bolest vydržať a ked sa ti stiahne zaludok uz nebudeš mať taký hlad. To je celé.

ina2405
28. aug 2024

@vanesadurigova ten dopamín, ktorý cítiš pri jedení musíš doplniť inak. Začni cvičiť. Moc držím palce.