Zdravim..
Začal som chudnúť a chodiť do posilňovne, začal som jesť zdravšie, piť len čistú vodu a hlavne čo najviac aby som bol správne hydratovany. Som na vajíčkach, mäsu a podobne, možno dám 1500 kalórií za deň, Max 2000 . Minulý týždeň mi váha ukazovala 111kg, ako som prestal jesť nezdravo a piť sladké a jem úplne malé porcie ale s väčším obsahom bielkovín, beriem aj kreatín, tak mi dnes ráno váha ukazovala 105kg. Je možné, že za takú krátku dobu som schudol 6kil? Jem minimum aby som sa neprejedal, výšku mám 193 a mal som postavu takže, že brucho veľké ako keby som bol neviem v akom mesiaci a teraz sa mi zdá, že je celkom aj menšie. Je možné, že prebytočnú vodu telo odstraňuje, preto tak rýchlo chudnem?
Súhlasim s @simsalabim. K tvojej otazke. Najprv telo straca vodu, potom idu svaly a tuk. Super, ze chodis do fitka, drzim prsty, nech to das rychlo dole
@patrik84 z velkej vahy sa lahaie chudne.ak by sivazil 80 a chcel schudnut pojde to tazsie. Ako pisu vyssie prve odchadza voda
1500? To ti kto poradil? Strašne málo. Ideš na to zle.
určite zvýšiť príjem, 1500 je tak pre priemerne vysokú 70- kilovú ženu…
Pri vysokej pociatocnej vahe je spociatku ubytok rychly. Potom sa to spomali. Netreba vtedy stracat motivaciu. Ale treba posluchnut telo, ze ubytok ma byt potom uz postupny a netlacit na to uberanim kalorii pod rozumnu hranicu.
Aby sa neobjavil jojo efekt, ze len co zacnes zase normalne jest, okamzite zacnes zas aj priberat. Ze vystresovane telo si bude robit zasoby “aj z vody”, ako sa hovori.
Urobi si výpočet na stranke JosefToth. Tam ti presne vypočíta koľko čoho máš jesť - sacharidy tuky, bielkoviny. Zadavas tam aj aktivitu, ci cvičíš atď....
1500 kalórií som mala ja ako 155cm žena čiže tebe to musí byť mega málo kalórií. Teraz rýchlo schudneš, ale potom môžeš aj tak rychlo nabrať jojo efekt.
@patrik84 6kg za týždeň je nereálnych aby to bol tuk. Ani keby si držal týždeň hladovku a bol iba na vode, neschudneš za týždeň 6kg z tuku. A naopak, kreatín zadržiava vodu v tele, takže buď si sa nevážil v oboch prípadoch ráno nalačno, alebo niekde si urobil inú chybu.
Váhu s meraním %tuki, vody, svalov si nekupuj, to sú blbosti, ktoré o ničom nehovoria, tie čísla sú výmysly, iba odrb na ľudí, aby to kupovali. Prístroje, ktoré naozaj presne odmerajú %tuku, svalov, vody stoja pár tisíc eur, nie ako trápna váha s elektródami.
V prvom rade sa váž v rovnakú dennú dobu (ráno po toalete) a iba v boxérkach. Ďalšia dôležitá vec.... radšej sa meraj ako váž.... obvod bokov, pásu, hrudníka, pripadne aj stehien, lýtok a bicepsov (všetko v rovnakom mieste, kde je obvod najváčší).
ak spravne chaoem nejes sacharidy a mas keto dietu? vtedy to ide rychlo lebo sacharidy viazu vodu...ale je to docasne
@patrik84 1500? Takto dlho nevydrzis, zle si si to vypocital toboz ak chodis do fitka!
Som ovela nizsia a chudsia zena ako ty a ked zapocitam svoju pohybovu aktivitu idem nad 2000kcal
Len si sa zbavil vody z tuku si neschudoo
Nic
1500 je malo aj pre zenu. Mozes schudnut 6 kil za tyzden ano. No z toho su 3 litre vody 2 kila svalov a kilo tuku. Ako sa citis v posilke- ake mas vahy??
Nevybral si si správny sposob. Schudol si rychlo, ale ako dlho vydrzis na bielkovinach? A ked zacnes jest aj sacharidy, vaha sa vrati a piberies viac ako si schodol. Pri takomto sposobe je Jojo efekt isty.
Jedz všetko, ale postupne zmensuj porcie, tak aby si sa dostal cca na polovicu toho, co si jedal. Budes hladny, ale asi po dvoch tyzdnoch hlad zmizne a menej ti bude stacit. Po case zistíš, ze ked ti napr. v testauracii prinesu porciu, nezjes ju, polovica ti bude stacit.
Pri tomto sposobe ti nizsia hmotnost ostane uz navzdy.
Mam to vyskusane, ten sposob ako jes teraz aj ten co ti radim. Uz viac ako dvadsat rokov vazim 59 kg pri vyske 166 cm (predtym som vazila 89 kg
Muž mal takú váhu keď začínal chudnúť a chudol pri 2300kcal a išli mu krásne kilá dole... To čo máš ty není zdravé
Ja mám 56kg a mám 1700 kcal takže tak
@patrik84 1500 kcal je malo pre chlapa, ako si ty https://www.calculator.net/calorie-calculator.html Chudnut prirychlo nie je dobre a casto ani udrzatelne. Radsej pomalsie, zdravsie, aby zmena zivotneho stylu vydrzala. Podla mna preto tak rychlo chudnes, ze jes primalo, ale dokedy to tak vydrzis.