Z roka na rok priberám

21. jún 2023

Mám už asi od strednej školy problém že každý rok priberiem- počas strednej školy som nosila oblečenie xs,s momentálne mám 27 rokov a pred pár dňami ma skoro vystrelo pri pohľade na váhu keď tam svietilo 80kg. Prečo píšem že každý rok priberiem -nestudujem sa každý deň koľko vážim ale vždy to príde tak nárazovo že naozaj v porovnani s minulým rokom vždy vidím že som pribrala a neviem prečo si neviem udržať cca rovnaku váhu keď robím všetko stále rovnako- pochopila by som keby začnem jesť 3x toľko atd ale či už pohyb alebo strava je u mna roky rovnaká ( nie je sa čím chváliť toho pohybu veľa nemám skoro zisdny a strava je tiež všelijaká čiže je mi jasne že nebudem mat 55 kg pre nič za nič ale ide mi skôr o to prečo teda naďalej priberám)
Máte to niektorá takto tiež? Že máte nejakú váhu a trebárs po pól roku roku vidíte že šla hore a stále to takto pribúda aj keď ste nič nezmenili?
Trápi ma to lebo sa cítim tarbava nohy ťažké a keď viem ako som vyzerala kedysi neviem či tieto časy sú nenávratne preč keďže som bola mladšia alebo sa mi podarí dostať aspom na tých max 65kg lebo 80je už na zaplakanie
Ale pritom keď sa na seba pozriem ani nemám pocit že by tie nové kila boli niekde vidno prídem si stále rovnaká už dlhšiu dobu čiže nechápem

anjelicek26
21. jún 2023

Priberat vekom je normalne

18 rocna som mala 42 kil
22 rocna som mala 46 kil
30 rocna som mala 49 kil
39 rocna mam 51 kil

Vyska sa samozrejme nezmenila a aj tak tam mas +9 kil... neviem, co ti poradit, ja tiez nejako nehviezdim v pohybe, chodim raz v tyzdni plavat a raz v tyzdni mam hodinu tenisu, takze ziadna slava... ale doslapnem si stravu, ked na vahe vidim 52 kil, brzdim sladke komplet...

autor
21. jún 2023

@anjelicek26 ja som rokmi pribrala vychádza mi to okolo 30-35kg čo mi príde dosť ( tehotná som nebola)
Je mi jasne že metabolizmus mi asi neslape ako 18 ročnej čiže keď som vtedy mohla zjesť čokoľvek teraz sa to už asi odrazí na postave ale neviem prečo ta váha nejde udržať prečo každý rok aspoň tie 2-3kg pribudnú, bojim sa že takto o dva roky sa vyšplham na stovku 😂

mladena
21. jún 2023

nerozumiem čomu sa čuduješ.... píšeš predsa že nič nemeníš a priberáš.... znamená to teda že niečo by si zmeniť mala no nie? Proste ješ toľko že to postupne ide hore a teda viac ako by si mala a tak ti váha ide postupne hore.

anjelicek26
21. jún 2023

Ano to je strasne vela... metabolizmus a rozlozenie tuku v tele sa meni, to je jasne...ale nie tak... doslapni si na preventivku, skontrolovat cukor, stitnu zlazu, potom fakt upravit jedalnicek, trosku pohybu zaradit, to neznamena kazdy bozi den vo fitku, ale aspon volaco... mna tak trklo ked mi doslo s appky, ze ste stravili 58h za mesiac v aute a 6h prechadzanim 😂 Odvtedy vytahujem bike vsade, kde je to mozne vzhladom na vzdialenost 😂

zuzubb007
21. jún 2023

Co sa cudujes vsetko je strava a pohyb zo vzduchu este nikdo nepribral, zrataj si kalorie a hned uvidis, mas vacsi prijem cize budes stale priberat, a nieje to vekom ja mam taku istu vahu ako v 17tich a to mam takmer o 20 rokov viac a dve deti odrodene, jediny problem je jedlo nic ine bohuzial

mladena
21. jún 2023

27 rokov nie je veľa na to aby si argumentovala metabolizmom. Ja som si to začala nahovárať až okolo 35 ale zistila som že to ani tak nemusí byť, keď som sa viac hýbala a neraňajkovala v mojom prípade tak váha išla dole.

alazala
21. jún 2023

Je to jednoduché - ješ príliš veľa. Odporúčam ti kalorické tabuľky a vážiť sa každý deň. 27 rokov to si ešte veľmi mladá na takú nadváhu

lylyjana
21. jún 2023

nooo uz nemozes robit to iste, musis sa viac hybat alebo jest inak

ndrag
21. jún 2023

A aka je ta tvoja stale rovnaka strava? Ja napr ak by som sa stravovala ako za mlada, tak som tucna urcite, vela vyprazaneho, sladkosti, bez rozmyslu... A za dalsie nemas pohyb, asi sa ani nevenujes ziadnemu sportu, posilnovaniu. Toto inak vidim vo svojom okoli casto, ludia kvoli tomuto zacnu velmi skoro vyzerat zle a strhane ak to neriesia, okolo 40tky sa zvyknu ozvat prve problemy kvoli zivotnemu stylu, ktore pomaly ale isto vedu k civilizacnym chorobam. Namiesto toho, aby nieco zmenili si davaju predpisovat lieky uz v skorom veku.

luccija
21. jún 2023

Ty si na tú zmenu postupne zvykneš, ale tí čo Ťa nevideli rok, dva vidia zmenu veď si pozri fotky
Stačí, že pridas viac jedla v zime a máš o 3-5 kg viac.Asi v práci sedíš v kancelárii, na vek sa nevyhovaraj je to len pohyb a strava
Ja som pribrala za rok aj pol 7-8 kg a je to veľmi vidiet.Tvoja váha je dosť na to, že si nebola tehotná, ale máš dobrý vek a veľkú šancu to zmeniť, keď budeš chcieť🙂ani mne sa nezdá, že som toľko pribrala, ale na letných veciach a šatách to je oveľa viac vidieť ako v zime a zase som si vedomá, že som zmenila prácu nemám stres a oveľa menej sa cez deň hýbem.
Kamarátka na home office išla za rok 7 kg hore

laurita285
21. jún 2023

Čoraz pomalší metabolizmus a rovnaké žranie rovná sa priberanie!

chcemradu
21. jún 2023

Vieš čo, je to výhovorka, že si nič nezmenila. Nesleduješ to, ako si sama napísala, stačí, že si namiesto jedneho kopceka zmrzliny dáš dve, alebo si dáš len dva kopčeky ryže a jedno stehno. Ale je rozdiel, či je robené na masti, oleji, či si dáš zeleninovú prílohu surovú, alebo upravenú, či zješ posledné jedlo 3 hodiny pred spaním, alebo si ideš niečo kusnuť do chladničky pred spaním. Možno sa ti nezdá, možno si myslíš, že máš stále ten istý pohyb, ale možno o hodinu viac sedíš pred telkou.
A zase kilá nie sú všetko, môžeš mať viac svalov, menej tuku, alebo naopak. Záleží akú máš postavu. Centimetre, nie kilá sú dôležité.
Ja ako 20 ročná som mala 46kg, teraz mám o viac ako 10r viac a 55kg ale mám úplne inú postavu. Vyzerám oveľa chudšie.

mondolina
21. jún 2023

vekom nepriberám, keď už prekročím svoju pre mňa príjemnú váhu ( 60 kg) tak začnem niečo robiť.
@anonym ...to si nevidela, že si musíš kupovať nové veci?

autor
21. jún 2023

@mladena áno ale očakávala by som že keď niečo zmením budem chudnúť a nie že si váhu ustálim tým že niečo zmením a budem na tom istom

autor
21. jún 2023

@anjelicek26 hej hlavne o to mi Šlo či to nemôže byt aj niečo zdravotne, no nechcelo sa mi ísť napr na štítnu žľazu len kvôli priberaniu
Keď vidím iné baby čo poznám nepribrali rokmi až toľko a to teraz sa porovnávam s takými ktoré sú na tom ako ja že nevenujú sa nejakému športu alebo nezmenili jedalnicek behom rokov
Ja viem že keď začnem niečo robiť dole to zrejme pôjde to je logické skôr má zaujimalo prečo sa váha neustalila tým že je vsetlo rovnako

autor
21. jún 2023

@mondolina neviem ani nejak nie keďže to šlo rok za rok
Nebolo to okamžite z S na L

deti95060810
21. jún 2023

neberieš nejaké lieky? niektoré lieky držia v tele vodu, dokonca žienky píšu že priberanie býva aj pri problémoch so štítnou....
kúp si tenisky a začni behať - odbehni denne min.2-3 km a uvidíš po mesiaci
ešte skús nepiť sladké vody a úplne vylúč sladkosti....
po mesiaci sa odváž , či to aspoň troška nepomohlo...

autor
21. jún 2023

@anjelicek26 mne to miestami príde že priberiem zo všetkého, mám dni kedy jem menej aj pohyb dám a stačí že sa napijem vody a už sa cítim nafuknuto

autor
21. jún 2023

@deti95060810 nie žiadne práveže ale som po laparoskopickej ženskej operácii a mám pocit že som odvtedy pribrala dosť do brucha
Je možné že keď sa mi nejako dali dokopy hormony tak to má vplyv na tuto časť tela a priberanie?
No kedysi som mohla zjesť uplme všetko aj za troch chlapov a bola som chudá a potom to už začalo, niektoré kamošky si pokračujú v tom istom a váhu majú rovnaku takze myslím že aj metabolizmus mám zrejme pomalší
Plánujem chodiť do fitka aspoň nejaké kardio lebo inak veľa pohybu nemám a beh mi prekáža, toto bude pre mna lepšia voľba
Aj zeleninu som začala dosť oblubovat práveže ani nejak už nevyhľadávam smazene a nezdravé jedla ale ako som písala keď aj mám obdobie že som sa zatala nejedla hlúposti pila veľa tqk ľahko som sa cítila maximálne ráno po zobudeni a potom som niečo zjedla a brucho už nafúknute

deti95060810
21. jún 2023

https://plus7dni.pluska.sk/rozhovory/cvici-neje...
skús prečítať tento článok....

chcemradu
21. jún 2023

Stiahni si kalorické tabuľky. Stačí týždeň zapisovať všetko čo zješ, aj deci fanty, či tri chipsy...a uvidíš kde je chyba.

missviolet
21. jún 2023

ja som za 10 rokov pribrala skoro 50 kil, presne od strednej, kazdy rok 5. 36 je dole a bude stacit aj dalsich 5-10, lebo uz aj kopec svalov mam a zas nemusim vazit rovnako ako v 16 🙂 treba zmenit zivotny styl, asi mas sedavu pracu

jaga18
21. jún 2023

V detstve som trénovala dvojfazovo až do puberty, vtedy som mala okolo 55kg ( väčšinou svalová hmota) potom keď som s tým sekla som dosť schudla, v 20tke som mala 46-48 kg. V 25 pri aktívnom pohybe už okolo 52 kg, v 30 stále pri aktívnom pohybe som vyšla z 55 na takmer 60 kg. Potom bolo pohybu už pomenej a v 38 som mala 65 kg. Teraz po treťom tehotenstve po 40tke som tesne pod 70 🙈 . Tiež by som brala späť tu 65tku 😃 ale beriem to tak, že vekom to takto ma byť. Týrať sa diétami nemienim, hýbem sa koľko viem, neprejedam sa 🤷‍♀️

autor
21. jún 2023

@missviolet no u mna je to tiež behom cca 10 rokov tých 30kg u mna tak každým rokom 3-4kg
Vždy to vidím keď si pozriem fotky spred roka na ktorých vyzerám lepšie ako aktuálne 😃tiež nemusím mat postsvu ako v 16 ale trebárs ako v 20ano a to mám teda len o 7 viac od tohto veku

missviolet
21. jún 2023

tak smelo do toho, bola som presne v tvojej situacii a uz zvratila roky rokuce priberania

babulkomale
21. jún 2023

A merias kolko?

simca06022011
21. jún 2023

za tie roky ked to vydelis nie je to vela kg za rok, cize proste ak nechces priberat, treba nieco zmenit. A urcite nemas tolko pohybu v 27r ako na strednej skole... to rozpravaj vies komu :DDD ja ti poviem podla seba: zacni cvicit, zmen stravu, lebo ked nebudes to sledovat priebezne, cvicit, chudnut, casom to uz pojde tazsie a tazsie.. teraz neams o com, rozhodnes sa a ides.. za rok mas o 15kg menej a mozes spokojne fungovat :D

konikkon
21. jún 2023

No ak si pribrala 30 kg a nič si s tým neurobila, problém bude presne v tom, že si nič nerobila.

kr058
21. jún 2023

Ľudia vždy priberajú cca 2 až 3 kg za rok, to je štandardné, nikto nepriberá skokom. Proste príjem kalórií a ich výdaj nie je v dobrom pomere a tým pádom ak sa nič nemení, tak každý rok príjmete o toľko viac kalórií čo sa prejaví podobným nárastom hmotnosti. Tiež s tým bojujem a idem zmeniť stravu a mieru pohybu. Iné neostáva. Teda ak ste zdravá (boli ste na preventívke a nič vážne vám nenašli).

gabika128
9. júl 2023

Myslím, že je problém, že si bola v mladosti zvyknutá, ako sama píšeš, jest aj za 3 chlapov. Poznám veľmi veľa ľudí čo boli chudí a mohli jest koľko chceli a vôbec nepriberali, teraz ich to dobehlo a veľa z nich má nadváhu a obezitu. Bohužiaľ žena s normálnym metabolizmom nemôže jest aj za 3 chlapov a nepriberať. Treba sa zmieriť s faktom, že tieto roky sú už dávno fuč a stravu aj váhu si treba kontrolovať. Pohyb nemáš žiadny ako píšeš, takže pekne pomaličky priberáš.