Z akej múky sa najmenej priberá?

2. jan 2021

S novým rokom prichádzajú nové predsavzatia a keďže som sa minuly rok v januári zaprisahala že rok 2021 bude môj 😃 idem chudnúť.
Chcem sa viac orientovať na zdravú stravu ktorá mi bude chutit a nebudem mat pocit že to robim iba pre chudnutie nechcem žiadne nechutné nezmyselné diéty. Zaujíma ma z akej muky sa najmenej priberá poprípade akú používate vy a keďže chcem úplne vyradiť biele pečivo a chlieb , cestoviny atď z jedálnička tak čím to nahradiť čím to nahrádzate vy? 🙂
Ďakujem

vulka
2. jan 2021

A načo Ti teda bude múka, keď nechceš pečivo, chlieb ani cestoviny? To plánuješ presedlať na kaše?

cacianka
2. jan 2021

Z tej čo nezješ

berenika39
2. jan 2021

a co to zkusit bez mouky? Prázdné kalorie. K ničemu🙂.
Jinak - kukuřičná🙂.
Nenahrazuji to. Nejím to. Jím všechno, ale jen to, kde není mouka.
Brambory, rýže, zelenina, maso, vejce, ovoce..tolik možností.....zkus🙂

lucka_ke
2. jan 2021

celozrnné, ražné, ovsené... je ich veľa, ale dôležité je nie vyradiť, ale jesť pestro a vyvážene

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. jan 2021

@vulka keby som si chcela urobiť raz za čas nejakú špecialitu kam múka musí ísť. 🙂

@berenika39 No chcela by som vyradiť úplne akúkoľvek muku a aj nezdravé cukry (sladkosti , sladené vody atd) ale na praženicu s čerstvými rožkami alebo mäkkým chlebíkom na raňajky nedám dopustiť 😃 preto ma aj ten chlieb zaujímal že aspoň raz - dva krát v týždni keby som si chcela dať na olovrant alebo na raňajky že ktorý je najvhodnejší

enoula
2. jan 2021

Ziaden extrem nie je dobry.. zo vsetkeho trochu.. chieb pecivo robit domace, kvaskove, fermentovat zeleninu, obilniny, zaradit kyslomliecne potraviny a pod ..

jaron
2. jan 2021

Určite sa najmenej priberá s celozrnnej múky (ražnej, pšeničnej, špaldovej...). Alebo dokonca pri zakomponovaní celozrnných výrobkov (ale naozaj celozrnných, nie iba farbených...) do vyváženej stravy a nie s iba sedavým spôsobom života sa ani nepriberá, skôr prevládajú ich benefity pre zdravie (prevencia cukrovky 2. typu, niektorých druhov rakoviny atď.).

Doma používame celozrnnú múku napr. na celozrnné vafle (múka, sójové alebo iné rastlinné mlieko, trochu cukru, olej) na raňajky, na celozrnné placky, na domáci chlieb a pod. Používame múku celozrnnú špaldovú, pšeničnú alebo ovsené vločky (cesto ešte rozmixujem). Cestoviny používame celozrnné napr. Alnatura alebo iné z bežných obchodov (dokonca mi chutia viac, ako tie biele). V bežných obchodoch je snáď jediný naozaj celozrnný chlieb Slatinský 100 % celozrnný chlieb, ktorý aj často používame. Kvalitný výrobok je tiež Bio ražná celozrnná kocka LIDL a z LIDLa tiež používame celozrnné toasty (napr. na raňajky s arašidovým maslom). Sú to výrobky s takmer 100 % obsahom iba celozrnnej múky.

Čiže doma sa dá celozrnná múka použiť všade, kde ide biela, akurát možno pri niektorých jedlách bude asi vhodnejšie na začiatok miešať s bielou (nemusí byť pre každého hneď jednoduché urobiť napr. celozrnné knedle 100 % s celozrnnou múkou).

autor
2. jan 2021

@jaron ďakujem krásne za odpoved určite sa budem inšpirovať 🙏🏼

nela6
2. jan 2021

ja som mala zasadu, jeden kus peciva denne, sojovy rohlik, a iba ked tak k raňajkam, cestoviny som nevysadila, len upravila množstvo, a ostala len pri semolinovych, ryzovych, celozrnne mi strasne nechutia...

jaron
2. jan 2021

Tie ražné kocky majú špecifickú chuť (kvôli ražnej múke a kvásku), nie každému vyhovuje, ale s tou praženicou by som si to vedel celkom dobre predstaviť a aj by som si dal. 🙂 A k tomu viac zeleniny.
A je zaujímavé, že sú veľmi dobré aj staré niekoľko dní, ak nie ešte lepšie.

zuzikaslat
5. jan 2021

Skús pohľad na chudnutie z inej strany... zmena muky vela nezmeni... je potrebne veľa piť, aspoň 2,5 litra čistej vody denne, upraviť stravu tak, aby bola z 80 % surova, správne kombinácie jedál... a ideálne nasadiť aj detox, ktorý je naozaj účinný... ale to je na dlhšiu komunikáciu.... Ja som začala v novembri, schudla som 7 kil, a nepribrala som ani cez sviatky 😉 pre detailnejšie info mi píšte... určite sa to podarí 💪

bubu62
9. jan 2021

@zuzikaslat poprosim info.