Výsledky z cvičenia Pilates

10. jan 2024

Ahojte ženy, cvičíte pilates ? Ako často by som mala chodit aby som videla nejaké výsledky na postave ? Je pilates elefektivny? Viem že je to “zdravší” spôsob cvičenia ako klasika v posilke s činkami no je tiež tak efektívny a uvidím výsledky keď budem chodit pravidelne ?
Samozrejme áno viem, strava je základ 🙂

kubkovamama
10. jan 2024

Ja 4x týždenne,ale doma.Na strojoch je to iné.Urcite aspoň chrbticu pocítis už po prvých cvičeniach.Po 2 týždňoch budeš ohybnejsia.Pri vyššej nadváhe si rozdiel na vzhľade asi veľmi nevsimnes,zároveň s diétou a iným cvičením ano.Ono to tvaruje,vyrovnáva,stabilizuje,výborné na core.Ale nie na chudnutie.Ja cvičím klasicky so záťažou,izometricke cviky,občas jogu,pilates som skúsila asi pred 20rokmi,bol to obrovský hit a pravda je,že keď raz začneš už sa tomu venuješ stale

titla
10. jan 2024

Cvicila som pilates 5 rokov 2x tyzdene. Ja som nikdy nemala problem s vahou, takze chudnutie ani nebol moj ciel, ale cvicenie mi pomohlo pekne vyformovat postavu. A hlavne, tym ze mam sedave zamestnanie pomohlo mi s bolestami chrbta.
Baba co so mnou cvicila vravela, ze po roku cvicenia si vsimla, ze sice nepozoruje ziaden ubytok vahy, ale oblecenie si kupuje o jednu velkost mensie.

rebrambora
10. jan 2024

Nie je to zdravsi sposob cvicenia. Je to len iny druh cvicenia.
Nuz to zavisi napriklad aj od stravy a tvojej vytrvalosti.

autor
11. jan 2024

@rebrambora nie je úplne vhodne a prirodzene pre telo dvihat 100kilove činky takze vyjadrenie že je pilates zdravší druh cvičenia je na mieste 🙂 ale asi každý chápe po svojom a vôbec..načo chytať za slova 😉 to je hitom tu na MK

autor
11. jan 2024

@titla super ďakujem, ja tiež nejak extra chudnut nechcem, mam len pár popôrodných kil navyše, nič hrozne ale chcela by som vyformovať postavu no z fyzio hľadiska mi nebolo odporúčané pustiť sa do silového cvičenia s váhami preto hladam inú alternatívu

autor
11. jan 2024

@kubkovamama ďakujem za super komentar 🙂 práve ten core ja potrebujem cvičiť a spevniť

titla
12. jan 2024

Ak si pilates nikdy necvicila odporucam zacat s trenerom/instruktorom. Pretoze pri topmto cviceni je velmi dolezite ci cviky vykonavas v spravnej pozicii. Ak nie, nie len, ze Ti to neprinesie zelany benefit, ale si aj ublizis. Ako laik to nebudes vediet posudit, niekedy je to rozdiel v cm, ci prepnuti lakta, kolena... dobry instruktor ta usmerni, poopravi, skontroluje.

kubkovamama
12. jan 2024

Súhlas s @titla, daj si základ v nejakom štúdiu.Ak si nie dlho po pôrode so správnym dýchaním je to super na diastazu,ale to dýchanie je iné proste,dobrá trénerka ti ukáže,základ je ako pri joge pri otváraní resp.ked ideš do naťahovania nádych a pri stiahnutí a uvoľnení výdych-na chrbticu a brucho parada.Diastaza bude do mesiaca fuč.Mam to na sebe odskúšané po 3 pôrodoch.

aurora33
13. jan 2024

Pilates je úžasne cvičenie. Podla mňa by ho mal cvičiť každý a nebolo by toľko ľudí, ktorí majú problémy s chrbtom 😌

lenuss78
6. máj 2024

Ahojte, tu som nasla pekné príklady výsledkov z cvičenia Pilates, možno to pomôže: https://www.flexity.sk/tipy-joga-clanky-rady-na...