Vyrovná sa cvičenie doma fitku?

21. nov 2023

Ahojte ste tu niekto kto nechodíte do fitka ale cvičíte doma? Má to efekt? Viete mi odporučiť nejaké obľúbené kompletne videá?
Potrebujem schudnut je mi jasne že budem musieť zmeniť stravu ale nemôžem si momentálne dovoliť trénera vo fitku a keď som tam bola len tak sama, nevedela som ako správne cvičiť. Len nejaké veci čo som mala zapamatane z internetu ale nebolo to ono. Tak by som skúsila aspoň doma si pravidelne zacvičiť s vlastnou váhou.
Budem rada za vaše rady hlavne teda od tých čo majú skúsenosť aj s chudnutím atd a nie len dojmy z hlavy a teórie
Bohužiaľ som sa dosť vypapkala a pohyb takpovediac žiadny, mám aspoň nádej že keď teraz nerobím nič a totálne zlá strava tak keď čo i len niečo zmením efekt by sa mal dostaviť no nie😃 mám momentálne 82kg skoro som infarkt dostala keď som sa postavila po dlhom čase na váhu a cítim sa celkovo ťažko celé telo ťažké stuhnuté nemám ani 30a kondícia nulová
Dokonale by bolo pre mna dať dole 20kg ale určite sa uspokojím zatiaľ aj s 10

angel993
21. nov 2023

Ja cvičím len doma, po pôrode som dala dole 15 kg. U mňa bolo hlavné upraviť si stravu. 3 týždne som si písala čo budem jesť a nič naviac som nejedla, po tých 3 týždňoch som už mala návyk a telo bolo zvyknuté na viac malých porcií cez deň. 3x do týždňa som cvičila+každý deň aspoň 2 polhodinove prechádzky s deťmi.

mamickalisticka
21. nov 2023

Tak toto sa pripnem (akoby som to ja písala 😄), aj keď celý recept na chudnutie poznám už naspamäť 😂 nežrať a cvičiť (krajšie povedané väčší výdaj ako príjem) ale rada sa opäť inšpirujem a snáď aj dokopem 😵

majamat
21. nov 2023

v zasade chudnut sa da aj bez cvicenia, len s upravou stravy, no cvicenie ma viacero vyhod.
sice svaly su tazsie, cize vaha tak ryhclo dole nepojde,lebo ti ju zdvihnu svaly, no akzdopadne odbudne tuk, cize budes stihlejsia. takze so spravnym cvicenim si lepsie vyformujes postavu, mozes aj viac jest, ako bez aktivity a nielen aktovitou spalis energiu, ale aj tym, ze cim viac svalov, tym su schopne spali tviac energie.

takze civcenie ma urcite vyhody, ale da sa to aj bez cvicenia.

guliver19
22. nov 2023

Kup si mini stepper, da sa prinom dosiahnut velmi pekne vysledky aj schudnut aj vyformovat postavu. A pravdaze uprava stravy.

annamudra123
22. nov 2023

ahoj,znama cvici s Jany Landl, platí tam tusím 8e mesacne a je tam cvicenie na kazdy den aj velky vyber. Schudla 13kg za 7 mesiacov a velmi pekne spevnila postavu. Uz som skusala aj ja a fajnove cvicenie velmi energicke.

lalu_sk111
22. nov 2023

ak si môžeš dovoliť 10 eur mesačne alebo 69 eur ročne (1 mesiac skúšobná doba zdarma) tak odporúčam ,,Žena ženám,, aplikácia. Je to od jednej modelky / fitnesky Dominiky Krčmárikovej. V aplikácii je toho veľmi veľa plus cvičí naživo. Je to asi jediná influencerka ak ju tak môžem nazvať, ktorú sa podľa mňa oplatí sledovať a dievčatá majú dobré výsledky.

dixitka
22. nov 2023

Ja som pred 10 rokmi presne z tvojej váhy schudla skoro 20 kg pomocou cvičení od Jillian Michaels (ripped in 30 sa to tuším volalo) a od Shauna T (insanity, focus T 25 - tieto cvičievam dodnes 🙂). Ani som nemenila stravu, ale ja som jedávala málo + behávala a pritom som ani za svet nemohla schudnúť, čo som nabrala pri problémoch so štítnou žľazou. Až takéto intenzívnejšie cvičenia zabrali aj ma bavia, takže cvičím stále doma, kondícia super, môžem zjesť viac než v minulosti a váhu mám stále viacmenej rovnakú, odkedy som schudla. A to som odvtedy už aj 1 dieťa vynosila 😀
Videá čo spomínam som mala stiahnuté z netu, sú v angličtine. Ak chceš niečo slovenské, tak jednoznačne odporúčam Fitshaker. Môžeš začať hneď, ale v januári majú vždy novoročnú výzvu, ktorá je fakt dobre vyskladaná vrátane jedálnička.