Vylúčila som cukor - stravovanie

miska1492
17. okt 2024

Ahojte, je tu niekto, kto vylúčil cukor úplne ? Som milovník cukroviniek. Momentálne začínam 3 deň bez cukru. Chcem sa touto cestou opýtať, ako sa stravujete ? Počas dňa si dám 1 jablko alebo čerstvú šťavu aby som mala akú takú hladinu cukru.

Nikdy predtým som žiadne obmedzenia ani diéty neskúšala takže neviem ako ďalej ako si vylepšiť stravu.

´Ďakujem.

mamamasama
17. okt 2024

@miska1492 ani náhrady cukru? Lebo sladkostí bez cukru je na trhu enormné množstvo.

berenika39
17. okt 2024

"Hladinu cukru" - tím myslíš co? Cukr je curk, sacharidy jsou k dispozici samozřejmě i bez něj... napiš víc nebo čti: alexanderskkd4@gmail.com

miska1492
autor
17. okt 2024

@mamamasama ... nie kávu ani čaj som si nesladila. Sem-tam som si dala nejakú colu, prevažne čistú vodu. Môj problém je ten že počas dňa som zjedla strašne veľa sladkosti. Už to bolo choré.

janettdamian
17. okt 2024

Ja som sa stravovala osem rokov bez cukru, jednalo sa o paleo stravovanie. Najlepšie obdobie čo sa týka systému stravovania pre mňa.

viestta
17. okt 2024

Sacharidy nie su len biely cukor, ale aj skroby v obilninach, ryzi, zemiakoch..., tie netreba vylucovat. Prirodzene cukry v ovoci, dokonca aj v susenom neprisladzovanom su tiez v poriadku. Telo si glukozu vyrobi aj z tukov ked bude musiet, ale uplne sa vyhybat sacharidom ak na to nie je zdravotny dovod nie je dobre.

rozculena
17. okt 2024

@viestta ona vysadila iba cukrovinky

miska1492
autor
17. okt 2024

@janettdamian no hľadám niečo podobné. Chcem niečo urobiť pre seba. Som 5 rokov na materskej a cítim sa toxická. Potrebujem niečo zo sebou urobiť, plus mám mastnú pečeň. Mám 86 kg. Stravujeme sa domácim mäsom, zelenina, mlieko. U nás vyprážané jedla robil strašne-strašne málo.

rozculena
17. okt 2024

@miska1492 ak si iba prestala jesť cukrovinky,tak nemusíš cukor nijako doplňovať,všade v potravinách ho je dosť,aj v ovocí a zelenine

miska1492
autor
17. okt 2024

@rozculena v podstate áno. Len cukrovinky. Ja som si nesladila ani kávu ani čaj. Ovocie som jedla minimálne.

doriiis
17. okt 2024

Ja.Nejem žiadne sladkosti typu Mila,čokolády,cola,proste žiadne sladké.Ked mám chuť na sladké dám si ovocie alebo ryžovú kašu s chia semienkami, malinami.Alebo granátové jablko s jogurtom a troškou citrónoveho cukru.
Ale hnusne sladké veci u mňa už nemajú šancu.Prestalo mi to chutit

rozculena
17. okt 2024

@miska1492 tak určite schudneš,moja kamoška jedla každý deň velkú milku a prestala a nič iné nemenila a schudla.

miska1492
autor
17. okt 2024

@rozculena tak keby že trocha schudnem budem rada ale nie je to priorita. Musím sa cítiť dobre. A už som to naozaj preháňala.

berenika39
17. okt 2024

@miska1492 Tak i sladkost si dát můžeš občas, ale musíš být kalorickém deficitu. Prostě více vydat, než přijmout. Sportuješ? Cvičíš? 86kg na na jakou výšku?

rozculena
17. okt 2024

@miska1492 no veď keď schudneš,tak sa začneš cítiť dobre

miska1492
autor
17. okt 2024

@berenika39 nešportujem aj by som ale nemám k tomu vzťah. Výška 174 Cm.

miska1492
autor
17. okt 2024

Ďakujem všetkým za rady.

anjelicek26
17. okt 2024

Bezcukrovu mam raz rocne - mesiac... je to neskutocna ulava, ale tie prve tri-styri dni su tazke...velmi tazke, je to ako drogovy abstak, tiez som taky zavislak na sladkom.

miska1492
autor
17. okt 2024

@anjelicek26 ahoj, no začínam 3 deň a po pravde čakalo som že to bude horšie. Že budem nervózna alebo neviem čo ale zatiaľ pohoda. Dúfam že sa to nebude stupňovať :D

miska1492
autor
17. okt 2024

@anjelicek26 myslím si že to v hlave ja som npr. fajčila 12 rokov a z jedného dňa na druhý som prestala. A drží mi to. A som šťastná že nefajčím.

doriiis
17. okt 2024

@miska1492 ....ak si dokázala po 12 tich rokoch prestať fajčiť zo dňa na deň tak máš silnú vôľu.Tak isto vydržíš aj s cukrom.Aj ja som prestala fajčiť a jesť cukor.Vsetko je v hlave

miska1492
autor
17. okt 2024

@doriiis presne !

doriiis
17. okt 2024

@miska1492 ..tak vidíš.Odpoved máš v hlave.Da sa to.
Aj schudnes,aj travenie bude lepšie.🤷🏻‍♀️

victoriab
17. okt 2024

@miska1492 ked si predtym jedla vela sladkosti, sklamem ta, ale takouto sokovou terapiou si to telo akurat vysokujes. Vsetko musi ist krok po kroku, takyo sek malokto da...

anjelicek26
17. okt 2024

@miska1492 tak ja som nakupila slnecnicove semienka, tekvicove, zula som furt nieco a prezila prve dni... pomohlo zakazdym... ja som vylucila aj mlieko a ovocie prve dva tyzdne, po dvoch tyzdnoch si dala müsli s ovocim na ranajky, po mesiaci sa vlastne vracala k normalu... najhorsie bolo nedat si kavu (lebo mi bez mlieka a cukru proste nechuti)... ale tak clovek prezije 😅

miska1492
autor
17. okt 2024

@anjelicek26 kávu pijem normálne horkú a trošička si dám mlieko. Takže u mňa toto by nebol problém. Uvidím aké budu nasledujúce dni.

A čo si jedla npr. na raňajky? večeru ?

miska1492
autor
17. okt 2024

@miska1492 snažím sa piť veľa čistej vody a to som robila aj predtým.

anjelicek26
17. okt 2024

@miska1492 Ranajky klasika chlieb sunka maslo pokrajana zelenina alebo müsli (orechy, vlocky, kokosove mlieko (1/3 cukru co kravske)), obed uplna klasika tam som nic nemenila, na olovrant pokrajana zelenina, syr, salama a vecer som dotlacala obed, v noci pri hlade semienka, orechy, zeleninu, proste som si tocila to svoje... brusny tuk siel dole ale mne slo vyslovene VZDY o ten cukrovy detox kvoli inzulinovej hojdacke, je to proste strasne citim, ked mi cukor klesa, ide mi to doslova na mozog a zatmieva sa pred ocami... aj teraz v tehu som mala zvyseny cukor a aj pred tesne na hranici, proste si na to musim davat viac pozor...

mimirka32
17. okt 2024

@miska1492 ja som kedysi jedla vela sladkosti, aj dve tri cokoladove tycinky za den, alebo milku cokoladu na posedenie. Prestala som zo dna na den pred vyse rokom a odvtedy som zatial ziadnu sladkost nemala. Jem namiesto toho ovocie, oriesky, obcas si upeciem kolacik bez cukru, obcas si dam susene ovocie bez pridaneho cukru. Schudla som niekolko kil.

taktotedanie
17. okt 2024

@miska1492 ale ved cukor neznamena len ze zjes sladkosti, nastudovala si si predtym nez si sa tak razantne rozhodla seknut so sladkostami zaklady co su sacharidy, tuky, cukry a ako sa metabolizuju v tele? Myslis, ze ked nejes sladke nemas ziadny cukor? Omyl, pokial nehladujes tak cukor mas, akurat si vyradila tuv zbytocne cukry
Preco nepridas napr bielkoviny? Ovocie tzv anglicky berries- maliny, cucoriedky atd minimum kalorii a “zazenies ten pocit na sladke” , hoci aj proteinovu tycinku, ci proteinove natierky- vzdy lepsie ako keby si si sadla pred telku a zjedla veternik s dvoma laskonkami a horalku k tomu a zapila kolou ( aspon keby si tu bez cukru pila uz ked ti ide o chut)
Hladinu cukru mas dobru len si si zvykla zamaskrtit a to nie zemas nizky cukor ty si si len vytvorila navyk zjest sladkosti a to s hladinou cukru nema nic

taktotedanie
17. okt 2024

A existuje trilion receptov na rozne zdrave kolace maskrty atd len treba trosku vole pohladat ak si nevies pomoct