Vylúčenie ovocia - chudnutie

20. jún 2021

Je tu niekto ktorý so svojho jedálnička vylúčil ovocie a podarilo sa mu schudnúť?
Neviem si bez neho predstaviť deň , doteraz som z váhou problém nemala ale ako sa blizim k 50 tak len priberám .
Moja teória je že ovocie obsahuje prírodný cukor a ten mi pravdepodobne tobi problém.
Nejem chleba cestoviny salámy iba kuracie inak všetko z mierou sladkosti veľmi malo.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
20. jún 2021

Ak vylúčiš čokolvek a ničím to nenahradíš - schudneš, lebo znížiš kalorický príjem. Takže ak celkovo zníšiš kalorický príjem, nemusíš nič vylúčiť.

miusa00
20. jún 2021

Chudnutie je o kalorickom deficite, takze mozes jest, aj ovocie aj cestoviny aj chlieb… ovocie ma prirodny cukor, ale je aj zdrave

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pipikcek
20. jún 2021

Ovocie vynechechavat hlavne teraz v lete ? 😱 ukrátiš sa o kopec vitamínov, minerálov ... hlavne teraz keď to ovocie je kvalitné.Ja tiež potrebuje dať dole 5 kg no pôjdem nejakou inou cestou.

zuzubb007
20. jún 2021

Vylucit ovocie ti nepomoze, skor by som si zacala ratat kalorie a pohyb, nieco robis zle ked priberas

elizabet173
20. jún 2021

stiahni si kalorické tabuľky a uvidíš, že nemusíš vylúčiť ani chlieb, ani cestoviny, ani ovocie, len všetko treba jesť v primeranom množstve, aby si bola v kalorickom deficite

katkamatka7
20. jún 2021

Napriek cukru To ovocie pomáha metabolizmus urýchliť a tým schudnúť. Cukor z neho je potrebný pre výživu v hlave a pre svižne myslenie. Skôr by som povedala, že vylúčením ovocia sa priberie, nie kvôli cukru, ale kvôli sťaženému prechodu potravy črevami, spomaleniu metabolizmu a následnému veľkému bruchu. No ale odskúšané nemám bez ovocia 🙂

littleslovak
20. jún 2021

Ovocie nie je vhodne vynechavat, ci uz kvoli vitaminom alebo vlaknine.
Vekom sa metabolizmus spomaluje, to je normalne. Treba upravit mnozstva noe vylucovat potraviny. Ak uz tak skor tie sladkosti ako ovocie.

autor
20. jún 2021

@elizabet173 a aký by mal byt denný príjem calorii?

autor
20. jún 2021

@bambulienka25 a čo si vyradila ?

najk
20. jún 2021

mam na sebe vyskusane, ze cukor nie je problem, ale tuk. Vsimla si si niekedy, ze normalny keksik, nanuk, alebo sladkosti obsahuju cca 20g-30g tuku na 100g? Odkedy si vyberam sladkosti, ktore maju malo tuku, ale kludne aj vela cukru, vahou som isla rapidne dole. Najradsej mam piskoty namazane s dzemom. Ovocia mozes zjest tony. Z neho ozaj vahou nahore nepojdes. Vacsinou ma malo kalorii, vela vlakniny a vela vody - dolezitej hlavne teraz v lete

andy57
20. jún 2021

stiahnite si aplikaciu kaloricke tabulky, tam Vam to vyrata na zaklade vysky, vahy, veku a dennych aktivit - kolko mate za den prijat... neviem si predstavit den bez ovocia...

autor
20. jún 2021

@najk ak mám chuť na sladke siahnem po celozrnných susienkach napr BB kekse ,iným sa vyhýbam a ani mi nechutia to netvrdím že nie sú dobre. Tak pozriem na tuky . Aké priznám sa dobrú zmrzlinu z času na čas tej neodolám.

ckocka
20. jún 2021

Toto BeBe má 438kcal/100g, z toho cukor 22g https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/product...
Jahody 35kcal/100g, cukor 4g
Čerešne 65kcal/100g, cukor 13g

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
20. jún 2021

stiahni si tie kalorické tabuľky a budeš prekvapená, že niektoré potraviny, o ktorých si si myslela, že sú zdravé, tak sa len tak tvária.

autor
20. jún 2021

@andy57 dakujem

linle
20. jún 2021

a ďalší príklad 200 ml mlieka obsahuje rovnaké množstvo cukru ako 200 g jahôd. Aj keď máš pocit, že znižuješ cukor, lebo obmedzuješ ovocie, nie je to tak.

h2
20. jún 2021

Ahoj, ja som vždy jedla veľa ovocia, milujem ho a dokázala by som prežiť len na ovocí. Tiež sa mi už 50-tka pomaly, pomaličky, blíži. Stiahla som si kalorické tabuľky a od Veľkej Noci idem podľa nich. Úplne prvý tip na chudnutie, ktorý som od nich dostala po týždennom poctivom zapisovaní jedla bolo, že jem príliš veľa ovocia. V prvom momente som si myslela, že zle vidím. Ale je to tak, ovocie obsahuje veľa sacharidov a aj keď je zdravé, netreba to s ním preháňať. Napriek tomu jem stále pomerne dosť ovocia, hoci som ho trochu obmedzila. Radšej si odopriem iné potraviny.
Mne ináč kalorické tabuľky veľmi pomohli, od tej Veľkej Noci už mám o 7 kg menej. 👍

kkovacovak
20. jún 2021

Vynechala by som sladkosti ale ak ovocie veľmi ľúbiš tak prečo sa trápiť? Telo potrebuje cukor a sú to len výmysly že je škodlivý. Náš mozog bez cukru správne nefunguje. Radšej uber inde a maj vyváženú stravu. Kalorický deficit je cesta

autor
20. jún 2021

@h2 už sim si to stiahla ale neviem ako to tam funguje ? Mám si zapisovať kazdy deň a čo potom

miusa00
20. jún 2021

Nastav si tam vysku, vahu, rezim podla toho kolko sa hybes, pravdepodobne mierny, sedavy si nedavaj. A onl ti vypocuta kolko mas prijimat, musis zapisovat presne a vazit, aj napr olej, ak nemas prehlad ktore potraviny maju kolko kcal…

h2
20. jún 2021

Ja si zapisujem všetko, čo zjem, alebo, čo plánujem zjesť, čiže niekedy si píšem aj dopredu, aby som vedela podľa potreby upraviť množstvo. Musíš mať dopredu nastavený maximálny denný príjem kalórií (ja som si dala "vražedných" 1125kcal, už neviem, ako som k tomu číslu prišla, lebo tabuľky mi vyrátali vyšší, niekde som si našla nejaký výpočet, podľa ktorého som si to určila). Po každom zápise sa Ti vypočíta množstvo kalórií, sacharidov, tukov, bielkovín a vlákniny, ktoré si prijala. Keď máš niečoho veľa, obmedzíš, keď málo, pridáš. Vlákninu a bielkoviny som mala problém dosiahnuť, tak som si kúpila v práškovej forme.

orta
20. jún 2021

osobne si neviem predstavit, ze by som bola bez ovocia, najma teraz v tychto teplych dnoch je to pre mna uplna spasa 🙂 mozno by bolo fajn pridat nejaky sport alebo prechadzky aspon

miusa00
20. jún 2021

@h2 no ale to je fakt vrazednych a ani nahodou nie zdravych 1125kcal, kedze tym nepokryjes ani mnozstvo kalorii, ktore tvoje telo potrebuje na spravnu funkciu organov

h2
20. jún 2021

@miusa00 Váhala som, či to sem napísať, lebo som čakala, že presne toto mi niekto napíše. Ďakujem, uvedomujem si to. Ale zatiaľ zostávam na tomto čísle. 😊

miusa00
20. jún 2021

@h2 jasne, ved si dospela zena predpokladam, cize je to na tebe… 🙂

elizabet173
20. jún 2021

@h2 môže sa ti to vypomstiť, môžeš začať priberať hneď ako trochu navýšiš príjem a hladovať celý život...

mogaa
20. jún 2021

Ako ti už píšu kočky, chudne sa dlhodobým kalorickým deficitom, nie vyradením určitých potravín(teda ak nerátam obmedzenie sladkostí, vysmážaného a kalorického jedla)....Kalorický deficit znížiš tým že znížiš kalorický príjem - strava alebo zvýšiš kalorický výdaj - pohyb(chôdza. cvičenie, bicykel...) alebo kombináciou týchto 2 možností....ja chudnem len tým že vždy začnem cvičiť....v strave nie je riešenie niečo vynechávať, telo potrebuje všetky zložky aj bielkoviny aj sacharidy, aj tuky aj cukor.....teoreticky dokážeš chudnúť aj s hamburgrami - všetko je o kalorickom príjme.....teda ak chudneš stravou....na tvojom mieste skôr zájdem do fitka, nájdem si trénera čo ťa naučí cvičiť a prípadne ti zostaví jedálniček - to je najrýchlejšia cesta....ale cvičiť môžeš aj doma z youtube, je tam kopec vhodných cvičení, rovnako ti môžu pomôcť kalorické tabulky pri strave....mne napr. pri strave veľmi pomohli ivdeá od Evky Iľkovej vo fitshareri mala videá ako si vieš sama zostaviť jedálniček, veľmi rozumne popísané.....sama tam hovorí že nie je problém dať si zákusok ale niekde inde musíš ubrať, čiže nasledujúce jedlo vynechať alebo znížiť porciu....vo fitshakeri máš aj videá na cvičenie, ak si necvičila , odporúčam fitshaker....naučíš sa tam cvičiť , získaš návyk a budeš aj chudnúť