Vylúčenie cukru zo stravy

19. mar 2022

Chcem úplne vylúčiť cukor,okrem teda toho prirodzene sa nachádzajuceho v potravinách...zemiaky,ovocie,med a iné. ..Rafinovaný. Nie kvôli diéte. Dá sa to dlhodobo,myslím doživotne? Podarilo sa vám to z dlhod.hladiska?

autor
19. mar 2022

Takisto aj pochutiny, mlsky,slané čipsy,sirupy,krekry . Proste potraviny,ktoré sú zbytočne .

zmrzlinka2021
19. mar 2022

Podla mna je to mozne. Otazne je, co to chces - teda natrvalo, ze si nedas ziadny kolacik, proste chutnu "zbytocnost".
Skor si myslim, ze je lepsia striedmost, resp. stravovanie 80:20 ale inak drzim palce!

nykkushka
19. mar 2022

Kamarátka išla podľa tejto knihy a celkom si ju chválila a pokiaľ viem drží sa niekoľko rokov
https://www.preskoly.sk/p/362393-koncim-s-cukro...

ckocka
19. mar 2022

Cukor je v šunke, slanom pečive, roznych omáčkach, v majonéze - skoro vo všetkom. Ak dosledne vylúčiš potraviny ktoré obsahujú cukor, zostanú ti v podstate len nezpracované základné suroviny. Takže dá sa, ak si budeš vačšinu vecí variť, piecť sama.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. mar 2022

@viestta áno,dokazala som v pohode aj tri týždne. Len príde stres a je hotovo. Nefajčím,nepijem tak neviem ako v minute eliminovať stres a zdržať sa toho. Najmä ak mám stres dlhodobý

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
19. mar 2022

@viestta Všetko som vyskúšala, čokoláde sa nevyrovná ani nirvána.

alexandra2010
19. mar 2022

da sa. upravil sa mi menzes a odisli symptomy drazdiveho creva. nezabudni na vitaminy: C,D, B, Zinok, Zelezo

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. mar 2022

@ckocka áno,ja nechcem jesť vo väčšej miere ani priemyselne spracované potraviny ako údeniny,salámy,rôzne tresky v majonéze,pastiky...Polotovary nekupujem. Ako napr.nejake omáčky,stávkové polievky at

autor
19. mar 2022

@ckocka sáčkové😂

anickaaa6aaa
19. mar 2022

Len tak na odľahčenie 😄

autor
19. mar 2022
annamurco
19. mar 2022

https://zdravarodina.ltd/uvod/programy/ Vsechny informace ohladom dlhodobeho udzitelmeho zivotniho stylu. Da sa nejest cukor a ultra prumyslove zpracovane potraviny aj celozivotne. Recepty napr na strankach alebo v kucharkach paleosnadno.cz, tiez su dobe knihy “whole 30” atd podla manzelov Hartwig…atd atd zdrojov je vela 🙂

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
19. mar 2022

@annamurco super,pozriem.

autor
19. mar 2022

@neanonymna ďakujem. Niekde som čítala,že je to ako závislosť na tvrdých drogách a treba minim.pol roka až rok aby si telo celkom odvyklo.

marianarem
19. mar 2022

Ja sa takto stravujem uz 11 rokov, ale teda ovocie jem, minimalne mnozstvo medu tiez, ale sladkosti, kolace to vobec, ani ryzu, zemiaky, pecivo...Nemusim sa ani premahat, nemam uz na to vobec chut. Ale odkedy som presla na takuto stravu, tak rapidne vzrastla chut na oriesky akehokolvek typu a aj ich konzumacia. Aj inych ludi, co drzali nizkosacharidovu dietu, som videla jest kvanta orieskov.

autor
19. mar 2022

@marianarem a schudla si? Lebo ja sa toho obávam. Už som aj tak dosť chudá☹️

marianarem
19. mar 2022

Veru ano, 15kg islo dole behom par mesiacov. Ale u mna bolo z coho ist dole. Aj vsetci ostatni co poznam, tak schudli.

autor
19. mar 2022

@marianarem fúha,tak to by som nerada. Ale zase mäso domáce a vajcia,strukoviny,bielkoviny sú pre mňa ok.

bashee
19. mar 2022

Ano 2 roky som ta fungovala. Znova sa chystam ked prestabem kojit a zacnem lepsie spavat. Je to oslobodzujuce s mnozstvom zdravotnych benefitov. Vola sa to lowcarb.

marianarem
19. mar 2022

No a tie oriesky odporucan, tam je vela kalorii.

evka64
19. mar 2022

@viestta ako si prisla na to, ze diabetici vylucia cukor v strave? Moja dcera papa vsetko, co aj zdrave deti...len je potrebne u diabetika spravne nacasovanie a sacharidovo-inzulinovy pomer.

andreatytler
20. mar 2022

Ak dokazes v pohode 3 tyzdne, tak urcite vydrz aj pocas tych stresov. Skus si najst nejaku alternativu na ukldnenie. Stoji to za to.
Mas skvely plan... hlavne ten cukor ak sa ti podari vylucit, budes, budes zit oela zdravsie.
Kolega sa tak stravuje uz 10 rokov. Zacalo to tym ze jeho brat mal infarkt ked mal 50 rokov. Zlakol sa ze dopadne podobne. Kolega mal navahu a zle sa stravoval. Uplne prestal jest cukor a vsetky pamlsky. Zacal si varit zdrave jedla s vela zeleniny. Krasne schudol. Vobec ziadna drasticka strata na vahe. Pomaly a postupne. Vravel ze prveho pol roka to bolo vemi narocne, lebo mal velke chute a musel sa premahat, ale potom sa to ustalilo a uz nema problem odolat.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evka64
20. mar 2022

@viestta oukey, len si sa potom zle vyjadrila. Este doplnim, ze moja dcera ma diabetes typu 1, co je tiez velky rozdiel oproti dvojkarom.

autor
20. mar 2022

@andreatytler áno,keď som v pohode - ide mi to bez problémov. A keď nejem napr.uz týždeň sladké a nezdravé,ani nemám už na to chuť. Len stačí väčší stres a zjem čo mi príde pod ruku. Takže stres je u mňa hlavný problém. Tak na tom zapracovať riadne.

autor
20. mar 2022

@andreatytler potom mám výčitky,že mám nedostatok vôle a pod.