Všetko mi ide do brucha

1. jún 2023

Som 3 roky po porode, 165 cm, 70 kg. Posledného polroka som pribrala zo 66 na 70. Chcem sa spýtať, mám veľké brucho, nikdy som také nemala. To vlastne mám pocit akoby tie 4 kg išli iba "do brucha" vyzerám ako keď som bola v 3 Tom mesiaci. Nemám veľké celé brucho ale akoby "loptu" Môže byť dajak zväčšená maternica? Alebo sa jednoducho takýmto spôsobom ukladá tuk?

mamamasama
1. jún 2023

Diastaza.

viestta
1. jún 2023

Sadlo sa do maternice neuklada, ak nemas nejaku mega cystu, tak je to len sadlo, a kazdemu sa sadlo uklada inde. Mozno u teba je geneticky dane, ze hlavne do brucha

sissy27
1. jún 2023

Nie, 3roky po porode to nie je zvacsena maternica, ta sa stiahne do par tyzdnov po porode a nie ze ti po troch rokoch narastie o 4kg. Takze prehodnotit svoj jedalnicek a zivotny styl a zariadit sa podla toho. Mozes si dat pre vlastny klud dat porobit vysetrenia (gynekolog, endokrinolog) ale na 99% bude problem v zivotosprave.

autor
1. jún 2023

Ja viem, že sa sadlo do maternice neukladá. Len nechápem prečo tak zvláštne. To ja si fakt akoby nahmatam maternicu. Mám peknú "guľku"

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zenulkaaa
1. jún 2023

Diastaza to moze byt, ochabnute svaly.. atd. Treba zajst k fyzioterapeutovi, aby zhodnotil co s tym mas a nastavi ti aj spravne cviky. Popritom este treba upravit jedalnicek a zacat sa hybat, behat, bicyklovat, dlhe intenzivne prechadzky… a pomaly to zhodis. Len pevna vola

autor
1. jún 2023

@jabadabadu mesiac dozadu?

@zenulkaaa už má aj tá napadla

barboritta
4. jún 2023

Ty píšeš o mne?