Vraj som schudla

4. mar 2024

Každý mi hovorí že som schudla. Aj mne sa zdá že áno a pritom váha ukazuje rovnako. Začala som cvičiť a inac sa stravovať, veľa bielkovín. Teraz som mala 3 týždne pauzu. Je možné schudnúť aj keď váha ukazuje vždy rovnako ?

egonsk
4. mar 2024

tuk sa premeni na svalovinu. To iste robia kulturisti - vyzeru sa jak prasce, ptom zacnu silovo cvicit a vznikne z toho ta nadupana postava pri ktorej niektore zeny vlhnu a sl8ntaju, ked ich vidia na sutaziach. Ak by ich videla pred zacatim cvicenia, asi by si odpadla, neverila by si vlastnym ociam.

lienocka2808
4. mar 2024

@egonsk rozhodne nie je možné premeniť tuk na svalovinu a naopak.

milanemila
4. mar 2024

Jasne postava sa cvicenim meni a sval je tazsi ako tuk. Najlepsie sa je pomerat a vtedy uvidis ako cm ubudaju.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
egonsk
4. mar 2024

@lienocka2808 ok, potom asi zavolam strykovi a poviem mu, ze ma klamal ked reprezentoval slovensko na sutaziach 🙂 a potajme si tie tuky po nociach odsaval a svaly nafukoval hustilkou - aspon uz viem kde mi zmizla, ked som potreboval nafukat kolesa na biku.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mladena
4. mar 2024

mohla si sa odvodniť zlepšením stravy, cvičením sa ti spevnilo telo a pôsobí to celkovo lepšie.

egonsk
4. mar 2024

@chodec15 ale na posilnenie a rast svalu, cize spracovanie tej bielkoviny, je potrebna energia a tu dodava ten tuk, ktory sa spaluje. Tuk je lahky a objemny, svalovina je tazsia. Preto som napisal, ze tuk sa premeni na svalovinu. Ak niekto cvici svaly bez tukov, musi jest velmi energeticke jedla a to je vacsia zataz na organizmus ako ked si to berie s vlastnych zasob ... a vysledkom je potom svalovec ako brúslí, alebo ten ukrainec na yutube, ktory prankuje ludi vo fitku, ked sa hra s velkymi cinkami... (ANATOLY)

tanyan
4. mar 2024

Formovanie postavy je dôležitejšie ako číslo na váhe. Keby si sa aj merala, tak by si to na cm určite videla a pravdepodobne to cítiš aj na oblečení.

motylikova
4. mar 2024

🙂

sense
4. mar 2024

Tak cvičením si stratila tuk a telo sa v formoval. A kilo tuku vyzerá rozmerovo inak ako kilo svalu

miselka007
4. mar 2024

Kludne mozes mat vahu rovnaku ale cm ubudli. Ja cvicim od januara a mam dole iba 3,6kg ale dokopy z celeho tela -24cm a je to vidiet aj na postave a hlavne obleceni. Takze kludne sa pomeraj, zapis si to a skontroluj po mesiaci. Ja to tak robim a zapisujem a ide to super 😊

daniella08
4. mar 2024

Ja som cvičením výrazne schudla "šunky". Svaly sa vyformovali , ochabnuté ruky zrazu pekne držali a na váhe +5kg.
Takže pekná postava nieje o kilogramoch.
Môžeš mať 50kg a budú trčať "faldíky" a môžeš mať 60kg a pevné, svalnaté telo .

gleep1
4. mar 2024

@egonsk tvoj strýko ked reprezentoval na sutaziach bol bud v objemovke kedy energiu na rast svalov získaval z kalorického nadbytku alebo bol v kalorickom deficite - pred sutazou, kedy rysoval, schudol tuk ale aj chudol kusok svalov. Ten tuk co schudol sa mu urcite na svaly nepremenil, ani energia z neho nebola použitá na rast svalov. To je možné len u úplných zaciatocnikov kedy svaly nic nerobili a zrazu maju sok ze sa nieco deje, trochu narastu aj v pripade ze clovek schudol tuk, ale prejde zopar mesiacov, zopár cvičení, svaly uz žiadny sok nemajú a jedina cesta ako zväčšiť svaly je cez kaloricky nadbytok z jedla. Nie, nenarastu z toho ze budes chudnúť, 10 kilo schudnuteho tuku, energie z neho, nemožno použiť na 5 kg nabratia svalovej hmoty. Preto existuju objemovky a rysovacky, lebo tak ako to pises to bohužiaľ nefunguje, existuje este jeden stav kedy mas tak super vymazleny jedalnicek, ze prijimas taky nadbytok kalorii aky je treba na budovanie svalov a vtedy nechudnes a nepriberas tuk ale svaly ti rastu. Docieliť to ale nie je vobec ľahké a musis mat zmerany svoj metabolizmu, svoj vydaj a kazdy gram prijatej potraviny a energie z nej.
A prosim ta to, ze budovat svaly pomocou energie z tuku je mensia zataz nez budovat sval z energie zo stravy prosím ta nevrav, to je strašný bullshit, to by znamenalo ze najlahsie sa svaly priberaju ludom co chudnu, opak je vsak pravdou, človek co chudne velmi tazko v skutočnosti naberie svaly, okrem tej kratkej sokovej fázy ked niečo zacne robit.

kristinkakvetinka
4. mar 2024

@egonsk tuk sa v živote nepremeni na sval ,sú to dve úplne rozdielne veci.

Aj ja som začala behat asi 2 týždne, padlo mi brucho ,cítim sa lepšie, váha ma nejak nezaujma ,ale vždy vidím na oblečení to cítim hneď ako schudnem .A včera mi svokra povedala ze som schudla ze je to vidno 😊 Mne ide o to aby som sa cítila dobre a zdravo a na jar milujem byt vonku takže mi to úplne vyhovuje teraz.

mira0611
4. mar 2024

Ahoj, pred porodom som mala 52kg a nosila som M-ko oblecenie, po porode som zacala cvicit vaha 55kg a velkost oblecenia XS, takze nie je vaha dolezita. Radsej sa meraj krajcirskym metrom, pas, boky, zadok, stehna, tam uvidis rozdiel.

egonsk
4. mar 2024

@gleep1 ok, vdaka za vysvetlenie. U mna by zrejme platil ten sokovy stav, lebo uz dobrych 10 rokov som necvicil 😁

vilma7
4. mar 2024

Mne sa stalo, že mi povedali ze som schudla a ja som dokonca pribrala 🙂

lienocka2808
5. mar 2024

@milanemila tuky sa nemôžu premeniť na svaly a opačne. Ide o úplne inú štruktúru tkanív. Môžeme iba tuk spáliť, a následne budovať svalovú hmotu, nejde o premenu tuku na svaly. niečo si o tom prečítaj, je toho plný internet.

lienocka2808
5. mar 2024

SVAL
má tri formy: kostrové svaly (priečne pruhované svaly), srdcový sval (myokard) a hladké svaly. Svaly, ktoré sa najčastejšie myslia pri téme chudnutie a budovanie krásneho tela, sú kostrové svaly, ktoré sú pripevnené ku kostiam pomocou šliach a umožňujú pohyb tela.
TUK
obsahuje triglyceridy, ktoré pozostávajú z hlavného reťazca glycerolu a troch reťazcov mastných kyselín. Aj keď existujú rôzne druhy telesného tuku, skladá výlučne z rôznych atómov uhlíka, vodíka a kyslíka.

Pretože svalové a tukové bunky majú rozdielne chemické zloženie, nemožno ich premeniť na iné.

milanemila
5. mar 2024

@lienocka2808 a kto pise o premene tuku na svaly? :D ano samozrejme ze tuk sa spaluje a svaly rastu, ale tento proces moze prebiehat subezne. Takze nie nespalis najprv tuky a potom bude rast sval, ten rastie aj “pod” tym tukom. Takze ako pises “nieco si o tom precitaj, je toho plny internet”.
A ano internet je plny kadecoho aj ludi, kt nevedia citat s porozumenim 👍🏼

lienocka2808
5. mar 2024

@milanemila ja som reagovala na príspevok od egonsk, ktorá píše že citujem "tuk sa premení na svalovinu" tak píšem, že to nie je pravda. Moja reakcia bola práve na tento príspevok. Viem ako prebieha tento proces a asi aj ty mi dáš za pravdu, že premena tukového tkaniva na svalové tkanivo neprebieha, ale súhlasím, že sa to deje tak, ako píšeš ty.

milanemila
5. mar 2024

@lienocka2808 vsak ale si oznacila mna 🤷🏼‍♀️

lienocka2808
5. mar 2024

@milanemila prepáč, to nemalo byť potom tebe 🙂

kukimuri
Odpoveď bola odstránená
Zobraz