Ahojte, mam 170cm / 58kg. Problém je však v tom, že moja postava je brutalne asymetricka.
- krk, ramena, ruky, hrud, pas --- XS/34 (vojdem aj do detskych tričiek)
- boky, lytka, chodidlo --- L / XL
Moja mama ma hrube nohy (tučne lytka) a našla si muža (otca) ktory ma uzke ramena a veeeelmi tučne lytka... u mna ako ich dcery sa ta asymetria znásobila... a už v detstve sa viacerí aj z rodiny posmešne vyjadrovali na moje čudne,, nohy" (polka tela akoby nebola ani tvoja, to čo maš za nohy - šetri si na plastiku a pod.) ... neriešila som to ale ako som staršia mam pocit, že ten rozdiel je čim dalej tym vacsi...
Športujem (plavanie, horolezectvo, turistika, občas volejbal...) Rúčky mam ako vrabec (silu v nich mam, kedze dost leziem) ale ked si obleciem dlhu suknu a vidno len ,,polku tela" vyzeram ako anorektička :( ale akonahle si zoberiem suknu, vyzeram ako chlap v lodičkach...
Neviete mi niektora pomoct? Fakt sa to neda riešit, kedze to mam geneticky? Hmotnost nechcem mat nizsiu.. len chcem, aby sa to troška vyrovnalo. Vdaka
Vrsok dorovnas svalovym cvicenim. Spodok, netreba tam nieco schudnut prave? Ja som tiez postava hruska, mam to rovnako ako Ty, az na to, ze vrch mam S a spodok M. Neposlala by si mi svoju postavu do spravy? Bez tvare kludne.. Rada poradim viac, ked to uvidim.
Mozes skusit cielene cvicenia na urcite patrie napriklad aby si nabrala svalstvo na rukach a podobne, ale zo skusenosti lebo presne takyto pripad poznam s tym vela nezmozes. Kamoska je vysoka 182cm a ma 54 kg maka neskutocne brucho ruky krk pomaly ako anorekticka a prdel ako skrina.. v podate vsetok tuk co ma ma len na bokoch a ma to naozaj velky rozdiel. Prsia tiez nemala ziadne proste do pol pasa ako vychudnute dieta. Ma uz 55 rokov a v podstate ona sa s tym “trapi” od puberty podla mna je pekna aj taka aka je, ale ma aj problem v kupovani oblecenia tak to riesila cez invazivnu medicinu. Dala si urobit prsia odsat boky a vnutorne stehna a modelovat zadok. Je to rozdiel je to vidno, ale asymetria ostala stale.
Podla mna to nieje take hrozne len si to v hlave beries velmi k srdcu alebo ako to vyjadrit, zato ze ta v detstve podpichovali. Aj mna podpichovali za postavu a tiez napriek tomu ze uz som schudla a nosim xs-s sa stale vnutorne bojim ze som tucna. Nemas foto? Ze urcite by ti aj baby tu povedali nazor a ze urcite to bude v pohode 🙂
@nnnuuunnn Tak ja som dost aktivna horolezkyna aj ľadolezkyna😅 cepín do ruky a ideš... takže tie ruky maju dost siloveho treningu... ale su dost šlachovite, chudulinke.
V puberte sa tréner vyjadril, že žiaľ kvoli mojej postave (strašne utlučky chrbat, ruky) to nikdy nedotiahnem na väčšie suťaže... mna to samozrejme neodradilo a leziem dalej 🙂 ale viem, že ma pravdu.. dvíhat ,,slabou časťou" tú ,,tučnú časť tela" je velmi narocne... Nedavno som bola chora (hnisava angina) a schudla som 4 kg... hadajte odkiaľ? :D len rebra mi bolo vidno a čim skor som sa snažila dať dokopy a hlavne pribrať. Mne by nevadilo ak aj by som bola cela M/ L... 🙂 Len mirola asi mala pravdu - tu už pomože len chirurgia :D a na to ja moc nie som.
@gloglo77 tak proste to ber tak, že si výnimočná, snaž sa nosiť také oblečko,a by sa rozdiely vyrovnali, napr. hore nariasené blúzky, push-up podprsenka, ktoré ti hore opticky pridajú, dole dlhé úzke sukne, veľa žien má široké boky, tučné stehná, veľké zadky, no čo, každý sme nejaký, ja to absolútne neriešim, tiež som hore útlejšia ako dole, manželovi sa to páči a ostatných neriešim 😉
Zamerala by som sa na vhodné oblečenie, ktoré vyzdvihne prednosti a naopak, krátke sukne by som nenosila, ani nenosím. Tiež to mám rovnako, aj keď s menším rozdielom. Najlepšie sa cítim v rukávoch, ktoré ukážu úzke zápästie (v mojej hlave to vzbudzuje ilúziu, že sú úzke aj členky 😁 ) a gate cullotte štýlu... Tým oblečením sa dá fakt dosť dosiahnuť. Ani ja nie som na plastiky
S tym sa asi nic neda robit, jedine ozaj plastika,alebo to proste len opticky korigovat oblecenim ako dievcata radili. Ja som na tom podobne, akurat ja som hore XS, zadok L a lytka zas XS :D mne sa zas smiali, ze mam cinske palicky zapichnute do zadku, akoze moje nohy :D moja mama ma zas presne tvoje lytka, odjakziva jej vraveli, ze ake stlpy namiesto noh, tiez ani cizmy vysoke nemoze nosit. A kolegynka ta tiez mala take lytka siroke, vsimla som si to az raz, ked si dala take oblecko, ze to vyniklo, inak sa to da celkom uspesne zakryvat.
Dlhe sukne v tmavsich farbach a zostihlujucich vzoroch a k tomu topy, co ti pridaju na objeme a budes 👌👌👌
Mozno chodit do fitka, ziskat objem na ramenach a chrbáte, na nohy cvicit pilates, mohli by sa svaly trochu zostihlit 🙂 tuku asi vela nemáš.. a korigovať to oblecenim, si typ hruska, najdes veľa inšpirácií
Ved to je postava bohyne!! Chapem, moze to byt neprijemne, ja mam tiez lytka ako drevorubac, v zivote som nemala vysoke cizmy, lebo ich prosto neobujem. Sukne tiez musim vyberat obozretne... Mam siroke stehna a uzke boky a zadok o nicom takze si musim upravovat vsetky nohavice.
pozri, mas silne zdrave nohy, ktore ta odnesu kam len chces, stitok na obleceni je len oznacenie. Skor by som sa zamerala na sposob obliekania ako to minimalizovat vizualne, alebo - uplne najlepsie - sa vykaslat na to co si kto mysli. Je to tvoje telo a je krasne take ake je ❤️❤️❤️