Ahojte
Mám 28r 160cm a 83kg no grc
Som mama 6r dieťaťa ... Pred 8r som spoznala môjho terajšieho manžela .
V Tom čase som mala 50-52kg pomaly som pribrala na 65kg v priebehu ani nie roka. Potom som ostala tehotná pribrala som na 83kg
Od vtedy sa mi podarilo ísť na 70-72
Po rokoch som znova pribrala
A za posledný rok zeriem ako taká sviňa .
Mám super život,super vzťah aj dobrú prácu (kuchárka )
No môj problém je že za posledné mesiace zeriem zeriem ... Slané sladké, varene jedlo,mastné
Proste musím žrať a žrať . Už sa neviem ovládať .
Tehotná nie som ... Mám pco mám helikobactera ktorého som vyliečiť nevedela . Ale antibiotiká ani iné vitamíny nepomohlo.
Štítnu mi skontrolujú až koncom júna .
Do vtedy čo ? Nevládzem sa hýbať
Nevládzem nič
Skúšala som rátať kalórie až 2dni
Znova som dostala nervy s toho a znova žrať .
Neviem ako mám prestať .
Prosím už keď ste to dočítali prosím viem to nejak stopnúť ? Nejak prestať sa prezerať ? Vie mi s tým nejaký lekár pomôcť alebo niečo ?
Ja som fakt skúšala všetko . Ale neviem to zastaviť ďakujem vám
@elizabet173 a čo mi akože psychológ dá ? Lieky ? To nechcem
A ja som vyrovnaná nemám prečo sa odmenovat alebo dačo
Psycholog ti poradi ako sa kontrolovat a nerzat furt
Nuz, uprimne, toto si musis "upratat" sama vo svojej hlave... az potom to pojde... musis proste chciet...a nie ze 100 vyhovoriek preco nie, preco sa neda..... lebo vzdy sa to da... pokial toto neprekonas, vzdy aj ked zacnes, tak proste to nepojde...aj teraz ti baby vyssie poradili psychologa a hned si si nasla vyhovorku, preco nie... popritom nikto netvrdi ze si na hlavu a musis jest lieky...drzim palce ✊
Lieky nedava psycholog, ale psychiater, porozprava sa s tebou, zisti pricinu a pomoze ti ziskat iny nahlad a mozno ine riesenie toho, co teraz riesis jedlom
@zuzkacik4 hej ja ale nechcem chodiť po takýchto lekároch
Pracujem v takom zamestnaní že keby vedia že som šla k psychológovi alebo nedaj Boh k psychiatrovi tak to pre mňa dobre nedopadne ....
Ja mám problém s otehotnením mám zvýšené pečeňové testy
Plus steatozu
Zápal žalúdka helikobactera
Strašné veľa ľudí sa mi smeje ako vyzerám a ja sa stále neviem prekonať prestať žrať . Mám neskutočne veľa dôvodov prestať ale to neviem .
@elizabet173 áno raňajky mám vločky alebo pečivo obed stále polievka plus hlavné jedlo... Potom samozrejme chutnam svoje jedlo či je dobre ochutené ... No zlom nastane o 13:30 keď si sadnem musím niečo zjesť
A to niečo je všetko .
Potom prídem domov káva ciga upracem ideme von s malou a bum večer sadnem
Idú chipsy sladké večera
A znova do 21-22 hoc čo ...
Cez víkend sadneme do auta a fastfood alebo Čína
Proste mne je zle keď nezeriem .
Akonáhle toto do seba dám som spokojná
Ale príde noc
Ľahnem si a ľutujem celý deň
Poviem si ráno sa najes obed normalne a už žrať nebudeš
A určite znova dookola to isté
@elizabet173 mám aj inú profesiu ako kuchárka ... Pred kuchárkou mám ešte niečo
Ale to sem písať nebudem .
Mám aj pracovného lekára kde nasezaznamy kontrolujú
Vyskusaj online terapiu, tam to do ziadnych lekarskych zaznamov nepojde. Napr.stranka hedepy.sk
@aaadkaaa idem pozrieť ďakujem
@autor pokiaľ si to ty v hlave neupraces či už sama alebo za pomoci žiaden zázrak ti nepomôže. Píšeš, že máš problém otehotnieť, myslíš, že takýmto "zranim " sa prepracujes k 2.dieťaťu?Uvedomenie toho by možno mohla byť cesta k emocionálnemu prejedaniu.Nekupuj si domov veci typu chipsy atď.
@elizabet173 veď prečo ? To neviem ani ja
A pokiaľ to nemám ja si to pôjdem kúpiť aj v noci
Chápeš ? Že sa neviem uvedomiť? Že som to skúšala ?
A hej viem čo je index viem čoho koľko má byť ja som si to všetko študovala a vysrala sa na to proste som bola nervózna
Keď som ústa plné nemala .
Vidíš mám kopec dôvodov sa uvedomiť ale mne to nejde .
@monillia áno to dieťa ale neviem mať práve skrz toho pco od kedy som skysla
Nemám ovuláciu
To mám tiež len s toho že žrať neviem prestať .
Ja som sa na to pýtala aj mojej dr. Povedala že ona mi nemá ako poradiť
@elizabet173 nemôžem ho kôli práci
Pozriem to len cez ten internet
A uvidím čo mi povedia
Ono by mozno stacilo ist na to malymi krokmi... nekupovat domov ziadne chipsy, cokolady... ked mas potrebu po veceroch nieco vyjedat, nakrajaj si zeleninu ... pecivo vymen za celozrnne... ak jes vela sladkeho, tak uberaj postupne....nemusis hned seknut so sladkym...alebo si namiesto sladkosti daj ovocie... niekedy stacia aj taketo drobnosti aby ta vaha trochu sla dole a mozno prave to ta bude motivovat potom dalej a dalej..
Ale tak ak pre teba nie je dostatocna motivacia byt zdrava, ci mat babatko, tak neviem uz no 🤷♀️
A čo spánok? Kedy chodíš spat? Koľko hodin denne spíš? Športuješ?
No sama to naozaj nedáš.. tiež som si zaplatila online sedenie s psychológom. Bolo to úplne perfektné. Nikto iný o tom nebude vedieť. Určite choď do toho
Tak mne to pride ako riadna blbost. Dnes v tomto storoci ta vyhodia za to, ze riesis dusevne zdravie?? To sa mi nechce verit. Poznam lekarku gyn, ktora chodi k psychologicke aj viem o jednom pilotovi, kt.sa verejne priznal ze tiez chodi. A stale pracuju. Dokonca vrcholive mamazmenty a policajti, zachranari vojaci to mavaju " nariadene" takze toto je fakt blbost. A keby bolo take jednoduche ovladat chute- maskovany stres, strach, traumy, neistota..... neboli by na svete tolko nestastnych ludi vo svojich telach, ktori maju pocit,ze ked schudnu budu stastni. Kym nevyriesia dovod ktory ich dostal na danu vahu - stastie nepride. Vid stovky krasnych zien ktore su krasne, stihle no sj tak nespokojne.
Keby si bola vyrovnana,tak sa neprejedas. Psycholog ti pomoze prist na to preco sa tak nezdravo stravujes. Ale vsetko je to v hlave. Pozri si stare fotky a pozeraj si ich dookola. To by ta mohlo nakopnut,chciet nieco urobit s postavou. Najtazsie je zacat. Musis jest vyzivne jedla vtedy nemas chut na somariny. Zacni od zajtra. K tomu pridaj pohyb,rychlu chodzu,dalsi den pridaj par cviceni,nejake lahke posilnovacie cviky. A takto postupne aspon par minut kazdy den si pocvic,nech sa do toho dostanes. Pomalymi krokmi to dokazes,len sa musis v hlave tak nastavit. Lebo vsetko je v hlave. Tiez som mala obdobie zrania. Zla atmosfera v praci,rodinne tazkosti,vyhorenie z prace. Nechutili mi jest a tak som len sladkosti vyjedala. Nepribrala som sice az tak vela,ale uz som sa necitila dobre. A ked som si pozerala starsie fotky,to ma nakoplo,ze chcem spat svoju peknu postavu. Drzim ti palce,urcite to zvladnes,len musis mat pevnu volu a presvedcenie. Zaklad uz mas za sebou,ze si si to uvedomila. Teraz si len nastolit rezim a nepolavit.
@katkami123 fakt si myslíš že športujem ? Jednak ma to nebaví
A za druhé rozmýšľam kedy ? Ono áno výhovorka nie je čas a atď ... Ale zas od 5tej som hore a prídem o 17tej
Doma dieťa muž variť
Upratovať plus mám na doma prácu
A fakt sa mi nechce už na večer cvičiť
A spánok no počas pracovného týždňa tak spím... 6-7h niekedy 2-3 keď ma chytí trauma že som tulen tak spať neviem
A cez víkend pospim 8-9hodin
@zuzinka888 presne medzi nich patrím a ver že to nie je tak ako si myslíš ...
Ale to riešiť nebudem ...
Ja spokojná som
Akurát že má seru reči typu ako vyzerám a že nemám žrať no i tak im mavnem rukou a som v Tom znova
@marca12 ja to ale skúsim obísť cez môjho lekára a ísť k tomu psychológovi
Lebo fakt ma to veľmi hnevá . Uvedomujem si to deň čo deň
Hlavne keď mi dcéra povie že mama si tučná
hľadáš pomoc, ale keď ti tu ženy poradia neustále sa vyhováraš… čo si akože čakala, že ťa budú upokojovať a potľapkajú ťa “po pleci” so slovami, že sa to napraví samé? 🙈 nechceš ísť k psychológovi - fajn, tak sa vzchop a nekupuj si jedlo, ktoré ťa po večeroch láka…v tomto prípade ide už aj o tvoje zdravie, to by ti malo byť prvoradé… nemyslím si, že by bol pre teba problém pripraviť si kvalitné a výživné jedlo, len treba trochu chcieť ☺️