Ahojte, má niekto skúsenosť, alebo radu, čo zaradiť do jedálnička pri chudnutí ak nejem: maso, ryby, cottage syr, omeletu, acidko?
Na sóju, orechy mám alergie.
Pri zmene jedálnička, som schudla 2 kg ale ďalej to už nejde, telo sa bráni. Čo do jedálnička doplniť aby to išlo ďalej. Obmedzila som obiloviny, vyhodila strukoviny a, to som pred tým jedávala veľa.
Jem: Celozrné pečivo 120g na deň, lučina, zelenina varená / čerstvá, 100g syra, ovocie 120g, biely jogurt.
Ďakujem za rady.
Nepíšeš nič o pohybe, zvýšený kalorický výdaj je tiež dôležitý.
No ak si vegetarián tak vyhodiť strukoviny je dosť blbosť, keďže je to veľký zdroj bielkovín...
@sykorka27 ale maju sa obmedzit ak normalne konzumujes maso, ryby, vajicka....vtedy ano, ale ty nic z toho nejes, takze ked budes mesiac na ovoci a zelenine, schudnes, ale telu budu chybat ziviny a potom to rychlo naberies naspat. Chudnutie v pripade veganov je kompliovanejsie, masozravec si da na obed chude maso so zeleninou, na veceru rybu so zeleninou, na rañajky vajicka....a kila idu dole.
Ješ veľmi málo, preto nechudneš. A mäso treba niečím nahradiť, nemôžeš vyhodiť aj mäso a aj strukoviny. Inak si akurát priženieš zdravotné problémy.
Nezameriavaj sa na to ktoré potraviny vyhodiť ale aby si viacej vydala ako prijala. To je kalorický deficit a vtedy sa chudne. Všetky paleo, bezchlebové, bezzemiakové jedálničky spravia to isté. Vyhodíš niečo, ničím to nenahradíš, menej prijmeš = schudneš
stiahni si kaloricketabulky.sk a chvilu nahadzuj, co zjes denne. sama uvidis, co mozes a co ti chyba.
pohyb mám 3xtýždenne 1hod nordic walking.
@sykorka27 prečo si vyhodila strukoviny? 🤨