Ahojte,
ako ich zastaviť? Vážim 105 kg pri výške 176 cm, uvedomujem si že je to extrémne veľa.Snažím sa upraviť si stravu, cez deň je to OK, ale večer mávam hrozné návaly hladu a keď sa neovládnem zjem potom hocičo. Hladná zaspať neviem.
Ako s tým bojovať?
Ako máte upravenú stravu? Môj problém je , že jem dosť salámy a celkovo údeniny a sladkosti, viem že je to veľmi zlá kombinácia.
Za každú radu budem vďačná.
Skús jesť pri súčasnej intenzite menšie porcie (skús polovičné). Je to iba a len o sebakontrole. A skús si kontrolovať pitný režim (aspoň 1-2 glgy vody každú hodinu).
Asi mas v jedalnicku malo bielkovin. Najdi si vyzivovu poradkynu nech ti spravi poriadny jedalnicek. Ja som mala podobny problem ale odkedy varim pod dohladom https://instagram.com/chudnutie_zdrava_strava?i... nrmam vobec hlad a chudnem.
skus postupne. o kolkej ides spat? skus ist spat skor, skus to oblbnut velkym poharom vody a skus si skor umyt zuby 😀 a na zaciatok urcite zmen salamy, chlieb a podobne veci za nieco zdravsie-oriesky, rajciny, redkovku, kusok syra atd. casom sa mozno zaludok stiahne a nebude ta to tak pokusat.
Ja osobne si myslím, že je to tým, že máš nízky príjem, telo je vyhladované a večer ťa to dobieha. Keby si mala vyváženú stravu nebola by si večer, tak hladná, aby si sa neovládla. Tým, že máš takúto váhu si aj pri chudnutí môžeš dovoliť jesť dostatočne veľa, nato, aby si bola v pohode celý deň, ale samozrejme zdravo. Takže žiadne diéty, ale zdravo sa stravovať. Ako si si upravila stravu?
Asi to cez den nie je uplne ok, ak vecer dojde taky hlad.. mozno malo jedla, nekvalitne, malo bielkovin
A dalsia vec, nekupovat údeniny, sladkosti. Ked nebude to doma, vecer o 10tej nepojdes do obchodu ich kupit. Sladkosti zamen za domace upecene cosi, menej cukru, tuku, viac orechov alebo si sprav domácu granolu, susene ovocie...no a hybat sa.. vela znamych fici na fitshaker, mozno skus pozriet a vecer pocvicit hoci aj pilates namiesto tej chladničky
Nieco zdrave, co zaplni zaludok. Ovocie (jablko, banan,..), zelenina (stopkovy zeler, salat,,...), trocha tuniaka, kuracich prs,... A skus vtedy dat polovicnu porciu a pockat 20min. Zjedz polovicu, pockaj kym informacia zo zaludka pride do mozgu. A zistis, ze ti mozno staci. Lebo ak mas hlad, tak rychlo do seba nieco nahadzes a ... si prejedena. Jedz viac malych porcii denne nez tri velke.
Ked dostanes zachvat hladu vecer, skus ako prve robit nejaku aktivitu na 10 min (prejst sa rychlym krokom, dat si drepy, kludne iba vyniest smeti a prejst sa pritom...). Ked vlci hlad prejde, potom si das malu porciu. Takto by si mohla casom zachvaty vlcieho hladu vecer odburat. Zeleny caj, skusit uzivat chrom ako doplnok.
manzel ma naucil ranajkovat,
mne pomahala v takej situacii napriklad zakysanka, tvaroh.
ono celkovo prepady hladu nie su dobre, (pokial to nema nejaku pricinu, ze je clovek naozaj hladny, lebo nejedol).
moze to byt problemom hladina cukru
@alex20081 ako moze mat nizky prijem, ked je udeniny a sladkosti?? Pri tej vahe ma ocividne nadprijem.
Autorka-ked vies, kde robis chybu, tak na zaciatok prestan jest udeniny a cukry. Uz len to pomoze, lebo sa dopracujes k cukrovke. Nekupuj nezdrave potraviny. Vuacej sa hyb. Je januar, daj si zavazok, ze do plaviek schudnes do leta 10-15 kil. Do roka a pol dalsich 20 kil.
Mám to isté aj keď kg menej 68kg a 171 CM a keď príde hlad dám si mlieko,pomôže a zaspim
Ak jes pravidelne nechytí Ta vlci hlad.Normalne si daj večeru okolo 18-19 keď si hladná kaleráb, banán.Ja som roky vynechavala olovrant, keď som si dala okolo 16-17 grahamovy rožok, šunku, zeleninu a malú večeru nechytil ma hlad
Treba vydržať 2-3 dni. Tu je to o tom, že telo si pýta, ty mu dáš a ono si znova na druhý deň pýta a tak dokola. Ak vydržíš, telo si zvykne a večer už pýtať nebude. Je to niečo podobné ako so smädom v noci. Keď sa každú noc budíš na to že si smädná, ideš sa napiť, telo si to pamätá a pýta si tak každú noc. Keď mu nedáš, nebude pýtať. Zo začiatku, kým si zvykneš že mu nedáš večer nič, odporúčam kúpiť si nesolené kukuričné chrumky, pojedať tie, nepriberá sa z nich 😉
@stanulienkat je udeniny a sladké, keď jej prepne v hlave a začne vyžierať ja som to tak pochopila, kedže sa snaží zhodiť predpokladá, že cez deň sa drží
@alex20081 ja som pochopila, ze tak je hocikedy. Obcasne vyjedanie ju nedovedie k 105 kg.
Pridaj protein. mam taku vysku a mala som aj tvoju vahu. chudla som zo 118kg. ked das ranajky kde je vela proteínu - hovorime o dakych 30gramoch tak budes sytejsia po cely deb
Cez deň dbaj, aby si mala v každom jedle obsiahnuté zdravé tuky, bielkoviny a áno, aj sacharidy. Večer ak ťa chytí hlad, urob si veľkú šálku čaju, mňa to zasýti. Prípadne je možno fajn alternatíva nakrájaná jemne posolena uhorka, mňam 💪
Ked si hladna, mas jest... ja jem o 10/11tej vecer cele roky... mam 52 kil... ano bolo by lepsie mat 49 kil, ale to teraz neriesim... ono dolezite je v tom mat pravidelnost a ja keby veceriam o siestej s detmi a idem spat o pol jednej rano, tak za tych 6,5h proste "umriem" pochopitelne... ale vecer si pokrajam zeleninu, syr, vajicko a oriesky a to mi staci, proste nieco lahsie a pritom chutne...