Ahojte, mojim cielom je minimalizovat v mojom jedalnicku sladkosti. V niektore dni sa mi to pekne dari, nedam si nic, ale v ine dni sa dokazem cely den ovladat, ani nemam nejako extra chut a potom pride vecer a podlahnem. Podotykam, ze nedrzim ziadnu dietu a stravujem sa normalne, takze to nie je tak, ze by mi nieco v jedalnicku pocas dna chybalo. Jednoducho je to taka ta psychologicka chut/zavislost nieco si dat. Mate nejake tipy, ako sa aj vecer ovladnut?
@savanna mimochodom... a chces to vobec riesit? 😅ja som prave zozrala cokoladu a zapila ju vinom.. ved cely den len na to cakam.. kedy krpci zaspia a ja mam konecne ticho a klud 😅
@mamamasama haha:D prave som muzovi do spalne pisala (uspava maleho) ze ako mi je hrozne zle. Ked maly siel spat zozrala som parene buchty, kus cokolady a cokoladoveho tvarohacika😄 a keby mi zle nebolo, tak by som sa isto neovladla a dala si este nieco
Och jaj ver mi moja niesi sama ja milujem drogu punčove rezy a ešte kakaove rezy, čokoládičky, keksy, sladke pečivo och môj boh užas.A hlavne večer cez deň ani tak nie ale ked pride 20:00 a viac krmim s aako ekby mi išlo o život samozrejme len sladke.
Pripinam sa. Môj kazdovecerny boj 🤐🤐🤐
Odporúčam žiadne sladkostí nekupovať
Mne pomáha si umyť zuby a jazyk riadne silnou pastou, čím viac stipe, tým lepšie.. umyjem si ich po večeri a už ma potom nemata jesť nič.. ale stáva sa že zabudnem a potom.mam chuť ja hlavne na slané.. to chrumem surovú mrkvu, tá mi veľmi chutí.. ale niekedy ma môj muz zlomí na niečo slané a to je hrôza..
@savanna toto je moja "smrt".deti zaspia a ja sa neviem dojest...
@savanna dlhodobo som s tým bojovala a jediné čo pomohlo bolo proste nič také doma nedržať. Ja som úplne prestala kupovať sladkosti, ak aj sme niečo náhodou dostali, hneď som to odniesla k našim alebo zobrala do roboty. Lebo keby som mala doma sladké tak ja to proste zožeriem 🙄 keď to na mňa neovládateľne príde moja náhrada je jablko s bielym jogurtom. Jednu dobu som si piekla aj ovsené musli ale bola som schopná zjesť veľký plech za dva dni tak aj to som prestala robiť. Takže keď nič nemam, nič si nedám 😃
Ci si das vecer jednu dve kocky cokolady alebo polku bananu je uplne jedno, ten banan ma pomaly viac cukru a kalorii ako ta cokolada😂mne pomaha dat si zuvacku-kludne aj nejaku melonovu alebo jahodovu ale su bez cukru ale pekne sladke. Dalsia vychytavka su flav drops-mam z myprotein ale maju aj na inych strankach-das jednu dve kvapky do bieleho jogurtu alebo tvarohu a mas vecernu mnamku bez cukru a pritom to je sladke. A ked je velmi zle tak som zistila ze taky twister alebo podobne vodove nanuky maju fakt malicko kalorii - 62kcal na cely nanuk, to ta polka bananu ma viac alebo aj ovsene vlocky😂ale inak tiez si umyvam zuby okolo siedmej ked na mna idu chute a prejde to
@ananas28 aku vyzivovu hodnotu by chcelo telo dostat vecer o osmej ked mas chut na sladke? To su len hormony a zavislost na cukre ktore je teda taky isty v tom banane ako v cokolade-telo ho potrebuje spalit inak ulozi ako tuk. A dalsia vec-jedt ovocie vecer je nezdrave, kedze chvilu na to ides spat a ovocie ti v zaludku kvasi kedze sa nestihne tak rychlo stravit a zbytocne ti bude rano blbo a tazko. Celkovo vecer jest nie je pre zaludok ako taky zdrave, mas prijat vsetko cez den tak aby v noci nemusel travit
@ananas28 ked si das dve tri kvapky sladidla za tyzden tak myslim ze to kazde telo prezije. V cocacole je tych sladidiel milionkrst viac a aj viac si ich do tela das a neviem o tom ze by ludia z toho zomierali na rakovinu. Nehovorim ze ma kazdy tyzden minut tri flasky dropsov, ja mam jedny uz mesiac otvorene a este ani v polke nejsom.
@savanna vždy keď máš chut na sladké cez den, trošku si daj, ale fakt len trosku nie pol čokolády :D ale po šiestej už nikdy a keď to vydrzis telo si na to zvykne a tu chut na jedlo večer už vôbec nebudeš mat 🙂
Ak to nie je tym,ze ti nieco chyba v strave. Najpr aj tuk.. ak zijes lightovo...tak je to unavou. Ked som umavena,len by som jedla a telo sa oroentuje najma na sladke blbsti. Ako fakt nechapem,preco ich mas doma? A ak si ochotna ist po nieco do obchodu,tak je to fakt zle...radsej kusok syra a umyt si zuby a ist spat. xD
@savanna Ale ved pises ze chces minimalizovat sladkosti a nie ich uplne vylucit, takze ak si vecer das tycinku, tak sa koli tomu vobec netrap. Urob si limit napriklad... ze len jedna tycinka denne a az po jedle ale pred 21:00.
Inac je podla mna lepsie sladkosti uplne vylucit. Budes trpiet a tuzit po nich nejakeho pol roka ale potom ti uz chybat nebudu.
@ivangeline súhlasím, ja sladké nemusím, nechýba mi, aj keby som si pár dní nič nedala, ale keď mám toho veľa a som unavená, tak mám chuť na čokoládu, zmrzlinu, aj si ju dám
Toto riešim aj ja. Cez deň sa v pohode prestravujem a príde večer a napchám sa sladkosťami 😀
@savanna tak na toto vplýva veľa faktorov. Zle rozloženie stravy, jej zloženie, čiže ti chýbajú buď bielkoviny alebo tuky, nedostatok kvalitného spánku, stres a tým vylučovanie hormonov ako inzulín, leptin a ghrelin, vysoký kaloricky deficit a podobne. Odkedy si planujem jedlo deň vopred, tak sa pozriem na sladké a proste nemám chuť a zavriem skrinku :D
@savanna to zistíš, ak si budeš pár dní zapisovať to čo zjes, že kde je to nerovnomerne nastavené. Každý je individuálny a niekomu vyhovuje viac tukov a menej sacharidov a naopak...bielkoviny podľa aktivity/neaktivity. Ono je to na dlhšie sledovanie, preto sa hovorí že to nie je krátkodobé obdobie, ale životný štýl. Ja odkedy som sa po pôrode vrátila do starých koľají, tak sa cítim oveľa lepšie a som iná osoba.
@andreatytler to sa neda niekedy 🙂 ja mam tiez taketo stavy a fakt je, ze jedine riesenie je doma take veci nemat. Tiez mam doma aj zdravsie cokolady (horke atd) a proste to mi nejde na chut.
@savanna to bude nevyvazenou stravou cez den... daj si jogurt, pohar mlieka, lyzicku arasidoveho masla, alebo tvaroh s lyzickou medu... nezhresis.. budes mat sladko a este sa ti bude aj lepsie spat...