Ako sa zbaviť tohto zlozvyku? Snažím sa cvičiť každý deň , pár krát do týždňa behám,ale padne večer, decká idú spať a ja musím niečo žuť 😃 pred tým som hrdinka, šak čo dám si a hotovo,a potom samozrejme výčitky 😁
Neprejedam sa ,ale skôr tak že čipsy, arašidy, dnes napr 2 ks syrovy pagáč, no proste aj keď veceriam okolo 7-8 okolo 10 si musím niečo dať. Spávať chodím okolo 12 . Ako mať pevnú vôľu ?
@anjelicek26
Jesť 2 hod pred spaním je hrozne neskoro. Za 2 hodiny sa ti strávi akurát tak ryža. Potom ty budeš chcieť spať, ale tvoja tráviaca sústava bude pracovať. To nie je dobrá kombinácia.🤔
@fido69 ja tak žijem roky rokuce.. keby jem o 18tej a nenajem sa o 22hej (rozumej pokrajana zelenina a kus syra) tak ma o druhej ráno zobudí skvrkanie v bruchu a sme došli..
Vypni telku, nemusíš nič žuť. 🙂
Však si nakrájaj ovocie, zeleninu ...
Luskaj si slnečnicové resp. tekvicove semiacka.
Ja obedujem cca 13.30-14.00 a potom už len nejaké ovocie. Napr. dnes 17.00 jedno jablko. Spať chodím rovnako o polnoci. Žut nič nepotrebujem. A mám tu na stole banánky v čokoláde... 😁
Je to v hlave. Prvé tri dni obsťáky, ale postupne ustupia. Len treba mať pevnú vôľu a organizmus si zvykne na nový režim. 😉
Píšeš "čipsy, arašidy, dnes napr 2 ks syrovy pagáč" - fakt horšiu kombináciu nepoznám. Nakrajaj si mrkvu, kaleráb, jabĺčko ak už musíš. Ale nikdy žiadne arašidy a chipsy. To sa ti len v noci ukladá do zásob, pretože spíš. Pre informaciu energetická hodnota týchto "potravín" je rovnaká ako energetická hodnota masla. 😉
Ideš neskoro spat tak si už hladná.Skor to je zlozvyk žuť môžeš aj kaleráb🙂to si môžeš dať plnohodnotnú ďalšiu večeru koľko kcal majú tie pagáče a oriesky
Podla mna je to reflex, zlozvyk. Ja by som sla prve vecery uplne mimo izby, kde mas telku. Precitaj si knihu v spalni, alebo chod do kina, atd. Potom skus pozerat telku len cez den a nic pritom nejest. Takto pomaly sa oducit od toho vecerneho jedenia pri pozerani. Mne pomahalo aj dat si nejaky kvazi liek, co sa nesmie pri nom jest, neviem, ci to aj na probiotika neplati. No a samozrejme normalne sa napr. 2-3 hodky predtym naveceraj, aby si nebola hladna v danom case.
Nalej do seba liter vody.
Podľa mna si hladna. Tiež chodím neskoro spat a vždy musím čosi prejsť ešte o ôsmej deviatej. Inak by som nespala dobre a budila sa na hlad
Ah... Poznám to 😪
Umy si zuby. Mne to pomaha, lebo sa mi nechce opakovat ten 10-minutovy ritual.
@anjelicek26 @lakebabe
Budenie na hlad? Čo to je? Počas spánku organizmus odpočíva a spotrebováva minimum energie. Preto mozog nemá racionalny dôvod budiť organizmus s príkazom Najedz sa.
Ale už to tu nejaká žena raz spominala. Možno to má súvis so ženským cyklom. 🤔
@fido69 alebo s dojcenim 😅
@anjelicek26 Áno. Ale to nie je uplne štandardná situácia. 😂
Ja sa navečeriam a umyjem si zuby. A už si nedám ani hryza pretože sa mi nechce umývať zuby opäť.
Tiez mam rada taketo zopkanie vecer, mne pomaha umyt si zuby, fakt sa mi to nechce robit druhy krat. Alebo aj dam jablko nakrajane na kusky a tie si pozobkam, skus mrkvu ale ine co mas rada.
A to som si ešte teraz zamyslela,ale to už bma ukamenujete, že si viem naliať ešte dve dcl vínka. Nie je to každý deň,ale možno 4 x do týždňa. Ešte podotknem, nerobte zo mňa slkoholicku prosím, dám dve dcl nie viac, niekedy len 1 dcl, proste na chuť a samozrejme k tomu tie pochutiny.
Mas to ako formu relaxu , snacky s tým spojené a po vine chuti jest. Keď si dám prosecco tak tiež zjem kadečo, lebo alkohol podporuje chuť do jedla.
Keby sa navečeriam o 6 a idem spať o polnoci, tiež by som zomierala hladom. Potom má človek chuť na hlúposti. Posledné jedlo 2 hod pred spánkom, takže kľudne si daj o 6 večeru a o 10 večer ešte druhú večeru. Niečo kvalitné. A čipsy apod. ani nekupovať.
@lakebabe áno decká zaľahnú a ja mám relax. Hlavne že o 18 tej idem dušu vypľuť ,čo sa snažím cvičiť a večer toto 🙏 Neviem si to vytĺcť z hlavy, že keď sa už snažím tak nech to stojí za to.
Vínko si daj k obedu, nie večer. 😉
Ak ti to kazí postavu alebo snahu po cvičení úplne by som sekla s vínom a nic také nekupovala ako chipsy a tak. Obmedz to na relaxačný víkend raz do týždňa
@kaca222 no to nehrozí nekupovať,to je závislosť môjho muža,on si nasype a provokuje, samozrejme , že si dám. To by mi neprešlo nekupovať.
Tak to už potom iba silnú vôľu nedať si, ale myslím si ze keď o 18 cvicis tak vyhladnes večer ešte. Daj si po cviceni kvalitnú večeru ešte s bielkovinami nebudeš mat toľko chutí na blbosti keď budeš syta
@fido69 no vidíš,to si zas nedovolím kôli deťom. Preto radšej večer .
Jest by si mohla-mala 2h pred spaním... takže večera ja neviem o 18tej keď ideš spať o 24tej je proste skoro a máš hlad a ješ blbosti.. radšej si naplanuj opäť normalne neskorú večeru alebo to cele trochu poposuvat.