Vaše skúsenosti s hladovkou

sanny2993
29. máj 2023

Ahojte. Zaujímajú ma reálne skúsenosti žien ktoré držali hladovku. Skúsiť ju nechcem, je to pre študijné potreby 🙏 Konkrétne:
ako dlho ste hladovku držali,
či úplnú či čiastočnú,
koľko ste schudli,
ako ste sa cítili po psychickej stránke,
a či by ste do nej išli znova 🙏🙂

Dakujem za každy príspevok. Vaše Nicky ani texty nebudú nikde uverejnené, poslúžia ako hrubý koncept pre mňa.

deti95060810
29. máj 2023

tak s týmto mám skúsenosti až až... neviem či to chceš ako správu a či tu na plochu to vycapiť...

sanny2993
autor
29. máj 2023

@deti95060810 ahoj, ďakujem za reakciu. Nápis podľa toho, kde ti to je osobne konfortnejšie 🥰

tani777
29. máj 2023

Ak myslis liecebne hladovanie,moj muz to robi..vzdy 1den v tyzdni,vacsinou cca 36hod vychadza a kazde 3m dava 3dni..ja sa chystam,no najprv chcem prestat kojit..kludne napis,ak moze byt aj muz,a ide o toto..pretoze on drzi posty kvoli liecebnym procesom v tele,nie chudnutiu,takto z tomu sa vyjadrit nemozem..

tibor79
29. máj 2023

@sanny2993 ja tiež 36 hodín raz v týždni. Nie však kvôli chudnutiu.

tibor79
29. máj 2023

@tani777 pomáha mu to nejako zreteľnejšie?

magic08
29. máj 2023

@tani777 pomaha to? citi sa lepsie, pripadne, nejaky diagnozy chronicke sa zlepsi ich priebeh? teda za predpokladu ze ich ma... Citala som o dlhsich hladovkach 5-15 a aj viac dni. Vraj tie tri dni su len zaciatok a treba vydrzať dlhsie..

barborachors
29. máj 2023

drzala som asi 3 dni, len pitny rezim a smoothie. zaludok sa stiahol a po tych troch dnoch dostával asi tyzden porciu o veľkosti dlane 3-4 krat za deň. pomedzi to kava a normalne pitny rezim. potom uz strava bola taka ze ovocie a zelenina cize viac menej veganska/vegetariánska.. ale cielom nebolo schudnut vela kil len sa dostat do formy pred letom, pre lepší pocit. A takto sa udržiavam az do oktobra a keď začne zima tak potom si uz doprajem viac.. ale pred letom sa takto obmedzujem, nemam s tym problém nejest aj týždeň..

tani777
29. máj 2023

@tibor79
@magic08
Tak moj nema nejake zdravotne tazkosti,resp.vraj ma zlcnikove kamene,no to mu nikdy problem nerobilo..kvoli tomu to vsetko zacal riesit a studovat,kedze ho stale tlacili do odstranenia zlcnika 😵‍💫 kamene sa mu nestratili 😁 ale citi sa dobre,vraj stale lepsie..viac ako 3 dni este nedal,mame male deti a to pri nich nie je take jednoduche..chcel by 11 dni,co robi taky kurz jeden chlapik,nespomeniem si na meno,ani kde 🙈 je to normalne pod lekarskym dohladom,cize keby sa nieco dialo,tak to vedia vsetko poriesit..
Pri chorobach je urcite potrebne dlhsi post,aj viac ako 11 dni,kludne aj 30 a viac,no samozrejme pod lekarskym dohladom

nikolka1986
29. máj 2023

Vynikajúce, nežrala som - potom som sa dožrala a nevedela som prestať. Hladovka, ak to nie je fakt kvôli zdravotným dôvodom ťa veľmi rýchlo doženie.

tibor79
29. máj 2023

@tani777 ďakujem. Ja som vydržala 48 hod. 🙂. Chcela by som tiež dlhšie,len som chudá,čiže preto sa tomu vyhýbam. Ale začala som tých 36 hod.a aj to si myslím,že je fajn. Taky oddych pre telo trocha.

tani777
29. máj 2023

@tibor79 tak ono to zas nie je,ze extremne schudnes,pretoze telo ma,co potrebuje,kedze ine dni jes 🙂 ale 48 hod je super

dettilv
29. máj 2023

Ja som nejedla 3 týždne. Aj som pila malo. Schudla som 15kg. Keď chces vedieť viac tak napíš správu, nechcem to tu písať
T

duunlo
29. máj 2023

Posledna 5 dnova hladovka, len o vode. Citil som sa paradne, skoda ze som nemohol pokracovat. Schudol som hned cca 6kg. Teraz moj ciel je cca dva tyzdne.

malinoismum
30. máj 2023

@duunlo smiem sa spýtať… citil si sa parádne, v zmysle očistenia organizmu? Alebo…???
Energiu si mal? Lebo mne z dostupnej literatúry vyplýva že energia príde po acidotickej kríze…. Odhodlavam sa- ale bojim sa že neodolam- nie hladu, ale chuti 😅😵‍💫😅

duunlo
30. máj 2023

@malinoismum Ocistenia ani nie, lebo proste som este nebol v tej pokrocilej faze. Citil som sa paradne z hladiska energie, ze som jej mal dostatok, pocit jasnej mysle a hlavne, ze som nemal pocit hladu a zvladal to uplne v pohode. Dokonca po preruseni som hned jedol a to asi 6x do noci, stale som mal chut a hlavne co, tak ziaden pocit tazkosti po najedeni. Ja viem ma sa zacinat postupne s jedlom, ale pri kratkej hladovke nemusis. Na zaciatku tak do 3.-4. dna bolest hlavy, pocit malatnosti pri rychlom vstavani napr. zo stolicky. Predtym tak asi dva roky dozadu som mal 4. dnovu hladovku a to na 3. den som musel vybehnut do lesa, lebo som mal praveze pretlak energie a doslova skoro som bezal. Ako keby som uzil nejaku energeticku latku. Ale je pravda, ze na 4. den som bol dost zadychany pri vynasani nakupov, tak som zo strachu hladovku prerusil. Ta posledna hladovka uz bola lepsia, lahsie zvladnutelna… bojis sa, ze neodolas chuti po com? 😂 Ked po partnerovi tak uplne v pohode, chod do toho 🤣

tibor79
30. máj 2023

Ja by som chcela vydržať tiež viac,ale mám pri 172 CM,len 57 kg. Tak kvôli tomu nechcem😔. Aj za tých 48 hod.som ešte schudla😒. No potom nabrala. Ja by som rada z čisto liečebného hľadiska. Raz som robila očistu lymf.systemu. To tri dni som pila len odšťavene cistrusy riedené vodou,plus teda kúpeľ v horúcej vode s eps.solou a každé ráno pohár vody s eps.soľou.

sanny2993
autor
30. máj 2023

@dettilv píšem 🙂

majka090
11. dec 2023

ahojte, mala som skoro 3 dnovu hladovku, kedy môžem začať jesť normálne?

duunlo
12. dec 2023

@majka090 pri tak kratkej hladovke aj hned. Az pri 7 dnovej je nevyhnutne zacat pozvolne.

majka090
12. dec 2023

@duunlo ďakujem, lebo v rôznych literaturach a weboch píšu rôzne ale aj tak začínam pozvoľne

duunlo
12. dec 2023

@majka090 tak vseobecne sa odporuca zacat zlahka, cize nejake ovocne stavy, potom nejaku zeleninu, ovocie. Ja som aj po 5 dnovej hladovke nabehol hned na normalnu stravu a OK.

mimi852021
27. feb 2024

@dettilv mohla by som prosím dostt viac info? Dakujem