Váha sa nehýbe. Môže za to zlý spánok?

25. okt 2024

Zeny, posledne dva tyzdne mi stoji vaha. Pouzivam KT. Pouzivala som aj v minulosti a vzdy som pekne s nimj schudla. Teraz dodrzim kaloricky denny prijem a vaha stoji. Moze to by sposobenr tym,ze mam nanic spanok? Dieta sa budi kazdu noc 4-8x. Inak si to neviem vysvetlit. Co robit??

13uzivatelka11
25. okt 2024

Áno môže.. Kamoška tiež začala chudnúť až keď začala pri dieťati lepšie spávať. Všade sa docitas ze pri chudnuti je veľmi dôležitý spánok.

autor
25. okt 2024

@13uzivatelka11 och dofrasa. No mna porazi.

13uzivatelka11
25. okt 2024

Ale neboj sa, raz aj dieťa začne lepšie spávať aj tebe pôjde váha dole.. Aké staré je dieťa?

autor
25. okt 2024

@13uzivatelka11 2.5 roka :/ mala obdobie,ze spala celkom fajn. Tak 2x hore za noc. Ale toto je hrozne, som z toho neuveritelne vycerpana.

skatloka
25. okt 2024

a aj sa premeriavas? to ze vaha stoji, neznamena, ze ti nemizne tuk a nemeni sa na svaly, ak cvicis 🙂 mozno sli nejake cm dole

autor
25. okt 2024

@skatloka no, nepremerala som sa,ale ani nemam pocit,ze by som schudla. Cvicit, necvicim, ja som cez den uplne vyflusnuta. A vecer uz upratujem alebo vaeim. No kazdy den chodime na prechadzku s kocikom na take 2h minimalne.

stanulienkat
25. okt 2024

@13uzivatelka11 chudla som pri dietati nespavcovi. Podla mna sa skor chudne u cloveka, co nespi.

ivangeline
25. okt 2024

Ja nevidím rozdiel či spím viac alebo menej. Skôr keď som unavená, zjem toho viac. ;D Aji nvm ako. A vládzem menej. Cvičiť..

guudy
25. okt 2024

@stanulienkat to je velmi individualne. Vela ludi potrebuje kvalitny spanok k dobremu spalovaniu. 🙂

autor
25. okt 2024

@guudy tiez mam taky pocit. Stravu si dacam roznaku,s akou som davnejsoe schudla. A teraz proste nič.

autor
25. okt 2024

@stanulienkat podla mna skor schudnes pri kvalitnom spanku, aspon tak mi to pripada.

stanulienkat
25. okt 2024

Pri nespani vydas viac energie-podla mna.

nevenka
25. okt 2024

@13uzivatelka11 no tak mam asi odpoved...

nevenka
25. okt 2024

@stanulienkat tam mozes mat viac kortizolu, stres z nedostatku spanku, je to hormonalne. Ja mam aj vyssi tlak, ked nespim dobre. Posledne tyzdne zle nedobre.

nevenka
25. okt 2024

@autorka toto mam aj ja, s kazdym jednym dietatom. Okolo 1,5-2,5 roka plus minus. Akurat par tyzdnov riesim to iste. Bola hore 1-2x za noc a teraz kludne aj 6x od polnoci do rana. Cez den sa na mna vesia, nic nespravim poriadne, unava jak svina.

autor
25. okt 2024

@nevenka och, no to ta lutujem. Viem, co to je 🙈🙈 dufajme,ze ich ta faza nespatia prejde... Tiez som unavena jak 🐷🐷 Vidis, inak mne 2x pri odberoch vysiel vysoky kortizol, takze asi mas s tym kortizolom a nechudnutim pravdu.

guudy
26. okt 2024

@stanulienkat ked nespis, tak si telo neoddychne a potom potrebuje viac energie z jedla, aby fungovalo 🙂

13uzivatelka11
26. okt 2024

@stanulienkat tak každé telo je iné a co funguje jednému, nemusí druhému, ale všeobecne je spánok pri chudnuti dôležitý.. Ja som tiež neschudla nič, kým malý zle spaval, ale zas ja som potrebovala schudnúť par kg

http://fitlavia.sk/tajomstvo-preco-nechudnete-m...

Autorka, skus nejako už poriesit ten spánok, syn tiež mi dlho horšie spaval, takže na jednej strane aj chápem, ale v 2,5 roku je už fakt veľa aby sa budila 8x za noc, ak je to dlhodobé a nemá len dáku regresiu.

nynia
26. okt 2024

podla mna zato spanok nemoze ja roky spim priemerne 4-5hodin a schudla som vyse 10kg vaha mi stala len ked som nebola v kcal deficite.