Ahoj ženy ktoré máte cca takúto výšku koľko vážite....ja mam momentálne 56,5 kg....
Asi je to dosť na tak malú výšku...pri takejto výške by sa asi malo mať do 50 kg?dakujem
a to máš odkiaľ prosím ťa? Ja mám 55-57 kg a menej ani nechcem mať. To už by som bola veľmi chudá. Takto sa cítim dobre. Keď som mala 49 po pôrode, to som už bola kosť a koža. Ani som dobre nevyzerala.
Ja mám 156cm... je to celkovo o postave ... zadok, prsia, boky.. každá sme iná.. a zároveň netreba zabudnúť že váha je väčšinou nepodstatná lebo dôležitejšie sú svaly takže kľudne môže osoba s 55kg vyzerať super a druhá troška pri sebe. Ja sa cítim najlepšie keď mám 55kg ale aktuálne mám 57-8kg a ruky mam strašne veľké ale to máme s mamkou rovnaké. Za to poznám baby čo majú 49kg a sú úplne chudulinké ale všade.. aj na prsiach aj zadku.
Fuha, tak ja mam 155 cm a vazim 45 kg. Uz pri 47 som sa necitila komfortne a citila som, ze mam kila navyse. Neviem si predstavit mat 55. A vobec si nepripadam ako kost a koza. Asi budem len tuk a koza 😀 😀 😀 A boli casy, ked som mala 40 kg. To bolo fakt malo, ale ja som vzdy bola chudunka. Ked som cakala tretie dieta, na prvej poradni ma odvazili dokonca na 39 :-O
Kazdopadne je dolezite, ze som zo zdravotneho hladiska v poriadku. Ziadne zdravotne problemy, vypadavenie vlasov, vynechany menzes, ci ine problemy nemam. A citim sa super. Mam to aj geneticke, po tatovi. Zial po nom mam aj prsia 😀
Mam 153 cm a vaha sa mi hybe medzi 49 - 51 kg, ja osobne citim, ze mam cca 3-4 kg viac ako by som mala mat, ideal pre mna tych 45-46 kg. Ale to som ja, viem aku mam postavu a viem, ze sa mi to uklada na brucho zadok a boky, a viem, ze s tymi 46 kg som sa citila komfortnejsie ako teraz. Ale teda neviem kolko ma autorka rokov, ja som jednorazovo pribrala cca v 40, a odvtedy sa mi zasa vaha nezmenila uz 6 rokov.
Idelana vaha u zeny je vyska minus 110 a u muza vyska minus 100
@monikamama splnam do bodky 🙂
@monikamama ....takže jedna 158 cm vysoká žena má mať 48 kg? Asi ako 9- tak na ZŠ? Nie je to trochu šialené?
Tak ja mám výšku 158 a mám 50/51 kg a myslím že mám tak akurát ale chudá nie som.
Nikdy nepochopím ženy,ktoré sa neustále zaoberajú svojimi kg.Ze keď majú toľko a toľko mali by vážiť toľko a toľko.
Žienky,čo je vám to platne?Sa za vami obzrie viac mužov keď sedia tabuľky,či ako?
Ahoj, mám 161 a 56 kíl. Optimálne sa cítim na 53-54 ;) keď som mala pod 50, všetko na ominalo;)
@doriiis ja mam 155 cm a 45 kg a teda ja si sialene nepripadam. Prave naopak, viac ani za nic.
Ja mám 150 , ideálna váha u mňa je 42-45 kg, aktuálne mám 52 po pôrode a nevyzerá to už dobre.
Pamätám si ešte z mladosti, ako mi mama vravela, že ideálna váha je výška mínus 110, nie je to teda žiadny aktuálny "výstrelok" a podľa mňa to cca sedí. Ja mám 172 cm a keď som mala 62 kg, cítila som sa už taká celkom riadna baba.. teraz mám 59 kg a cítim sa skvelo 👍 Takže pri výške 158 cm by malo byť optimálnych cca 48 kg.
Žienky každá sme iná , iná stavba postavy . Nedá sa povedať na základe čísel či je to alebo nieje v poriadku . Dôležitý je zdravotný stav a ako sa človek cíti . Mne tiež dlho hovorili naši , že som štíhla atď. Mám vyšportovanú postavu a som zato rada , že po dvoch deťoch vyzerám ako vyzerám . Čiže nič nieje šialené , pokial je človek zdravý a vyzerá zdravo . Niekedy mám pocit , že dnes už je trendom mať pár kg navyše. Samozrejme nechcem sa nikoho dotknúť lebo obe ženy môžu mať 50kg a 160 cm a každá bude vyzerať inak . Za mňa dobrý životný štýl , šport … a nieje čo riešiť čísla .
@autorka nepises vek, no podla BMI od 30 rokov vyssie je to optimum a normalna vaha, to ostatne je na kazdej z nas, kedy sa kto citi dobre, kedze rozptyl optima je pomerne velky od 47 do 62 je zdravá vaha, tak je to na tebe, ci ta to nejako vyrusuje alebo si si len nieco precitala.
@anjelicek26 mam 31 rokov a2 deti
@atinkaa mam 31 rokov a 2 deti
@monikamama ja keď sa dostanem podľa tohto výpočtu na ideál váhu, tak som úplne slabá a vládzem podstatne menej
@autor ja mám presne túto výšku cca a mala som aj 50 kg pri nej aj 42 a pri 50 kg mi už nabiehali boky aj stehná no proste celá som nejako nakysla 😀 tak rýchlo som potom schudla na mojich 42 nazad a zas som ok.Kosti mi nehrkajú,oblečiem klasické S ko 34,36 a som normálne pekne štíhla
@doriiis my sme sa to ucili v skole na biologii a neskor aj na zdravotnej. A ked si zoberies tak 158 cm je dost malinko tak vyssia hmotnost je zatazou. 😉
A ja mam napriklad 165 cm a 53 kil a je to dost, ked som mala 50 citila som sa vitalnejsie. To uz je o tom ako sa clovek citi, niekto sa citi mozno dobre aj s miernou nadvahou.
@elizabet173 Tam vlavo je akoze obezna? 🤨 Mne sa paci,ma normalnu zensku postavu. Nepaci sa mi naopak,ked zenam trcia rebra,tak ako napravo.
@monikamama Nesranduj,ze 53kg pri tvojej vahe je dost. Meriam ako ty a ked som mala 53kg stale mi bolo na odpadnutie,ked som sa hned nenajedla, celkovo problem s travenim. Na gastre mi Dr.povedal ci viem,ze som na hranici podvyzivy a mam jest a pribrat. A fakt,ako som pribrala na 57-58, hned som citila viac energie a aj kolapsove stavy mi presli. Ale o nadvahe sa pri tychto cislach o kt.sa tu bavime neda vobec hovorit.
Autorka,si uplne v norme. Mozes nejake to kilecko zhodit,ak sa necitis dobre,ale zas nedepkuj,ze nemas 40kg. To ma maloktora dospela zena.
@monikamama súhlasím... 167/53
@monikamama cize vsetky zeny merajuce 165 cm maju skratka mat 55 kg a vsetci chlapi merajuci 190 cm maju mat 90 kg a hotovo, tak to je teda trosku hlupost a tieto prehistoricke vypocty na urcenie "idealnej" vahy rovnako ako BMI uz boli davno vyhlasene za prezitok - kedze neberu do uvahy stavbu tela, pomer svalov a tuku a x dalsich premennych, ktore su viac nez relevantne
Ja mám 158 cm ale radšej nejdem písať koľko vážim lebo by ste ma tu ukameňovali že ako vlastne môžem existovať... Napíšem len že je to bohužiaľ nad 65... Potrebovala by som aspoň 10-15 kíl schudnúť ale nedarí sa mi nech robím čo robím 😥
@iwesska ďakujem🙂
Ja mam uplne minimalne menej, ale 51 kil... a je to "pocitovo" dve kila nad tym, ako by bolo dobre... keby nevyjedam blbosti, tak by to tak nevyzeralo no...
A kolko by si mala vazit zavisi od veku a postavy... ono sa to rozlozenie proste meni.