S každej strany na mňa vyskakuje nejaká “tabuľka” “BMI” “ideálna váha” mám 155cm 73kg a nosím veľkosť M niekedy S. Podľa BMI som obézna, neviem si predstaviť ako by som vyzerala keby vážim 50kg, to by moja veľkosť bola tak XS? XXS? nerozumiem tomu ako môžem byť obézna so svojou veľkosťou, stravujem sa zdravo, cvičím a aj tak som obézna? Baby ja fakt nerozumiem týmto tabuľkám 😂
To len taký výlev, ďakujem za prečítanie 😂
@janai1 pravda, vôbec nepočíta so svalovou hmotou, len ma to strašne prekvapilo 😂
no je to vela na taku mini vysku, tych 45-50 kg by bolo akurat, niektore tabulky to uvadzaju ako nadvahu, niektore uz ako obezitu, ale myslim, ze mas zrkadlo, cize realne vidis, ze nie si stihla, ano mala by si velkost xs
Ja mam cca 153 cm a vazim 46 kg… vobec nie som vychudnuta. Nosim XS…
Vidíš a ja nerozumiem ako môžeš mať až 73 a nosiť m/s 😁😁 zrejme máš svaly a nie tuk, to hneď inak vyzerá.
Ja mám 178 CM a pri 73 kg som vyzerala otrasne. Musela som 13 kg schudnúť,aby som sa cítila ako človek. Za mňa máš nadváhu dosť.
@januska12323 pri 73 kg s/m ťažko.
Inac tiez si neviem predstavit, ze by som mala takmer o 20 kg viac… ved to by som sa musela asi kotulat
Fu ja si tiez neviem predstavit ze pri tej vahe niesi obezna ked si taka nizka .
Ja mam vysku 158cm, teda minimalne vyssia od Teba a polovicku zivota mam vahu 52kg ktora je idealna pre mna a citim sa vyborne. Niesom ani vychrtla , som akurat stihla ale stale zenska.Len raz som mala 54kg a dobre som sa necitila hoci som obezna samozrejme nebola.
Teraz som bohuzial kvoli zdrav. Problemom schudla na 49kg a bojim sa ze schudnem este, pod 50som nechcela lebo vyzeram ako male dieta .
Inak k tej velkosti, pri 52kg nosim xs, niektore veci aj s
Záleží od svalstva... môj brat má 120 kg na 190 cm, podla bmi je extra obézny, a popritom ma tehličky na bruchu, len ma veľa svalov - ale stihlym by ho nikto nenazval🤣. My ženy máme ale prirodzene viac tuku na tele ako muži. Obezna asi nebudeš, keď sa tak ani necítiš, ale zdravé na tvoju výšku to tiež nemusí byť. Ja mám teraz v tehotenstve 74 kíl (9 mesiac) na 170 cm a cítim sa obrovská,normálne vážim tak okolo 58 a nosím veľkosť S alebo M. To že oblečieš M je určite aj vďaka tvojej výške.
No ja mám výšku takmer ako ty 2cm plus ale mám 60 kg a nosím už M / L a mám pocit že mám dosť, ak ty máš 73 asi ťažko nosis S/M ak áno asi to nevyzerá dobre. Daj fotku schválne ak sa mýlim
Asi pridaj foto. Neverim, ze zo 73kg nosis Sko.
Ja mam 170cm a pri 70kg som nosila M a L. A to mam svaly a cely zivot sportujem.
Jasné, že pri takej výške je to obezita, neviem si predstaviť toľko kíl mať ani pri svojej výške a to mám 177 centi keby mám 70 kíl tak som ako veľryba ale vazne, trošku sa treba vedieť aj zhodnotiť, ideálna váha na takú výšku je do 50 kilo +-
to ako môžeš nosiť s ko ja mám 158cm cca a 43 kg až 45 kedy ako lieta a ja oblečiem tieto mini velkosti s ko sem tam aj m ko podla toho ako to je šité.S takou váhou sa nedá také mini čislo nosiť to si asi Coppierfield alebo Chuck Norris ak to dokážeš alebo čo😀
@janai1 práve toto je ten problém, že ľudia nepoznajú rozdiel medzi svalom a tukom ja mám 73kg svalu a niekto má 50kg tuku 😀 (obrazne povedané ak by niekto chcel rozoberať že nie sme iba z tuku alebo iba zo svalov ale aj s nejakých kostí atď 😀)
@zobaka no neviem si predstaviť 45kg naozaj 🙈
Evidentne ty poznas rozdiel medzi "tukom a svalom", tak poton nechapem vobec, na co si pocitas BMI, ktore kazdemu sportovcovinvo forme vypocita viac ako nadvahu 🙂 a kedze my si tvoju postavu predstavit nevieme, tak ani nejdem tvrdit, ci a ako vyzeras, ty to musis vediet najlepsie.
Na MK radi radia, ze vsetci maju mat 45-50 kg a velkost XXS :D tak to ale nefunguje ze ano. Hlavne, ze ty si so sebou spokojna (teda ak si)
Autorka mimo toho, moje 2 fakt obezne spoluziacky mali tiez vela krat velkost M . Ano natiahli to.. ale vyzerali ako hurka a zo spodu im previsalo fajne sadlisko 😃.
Preto Ti tu baby pisu ze si mala dat foto.
Ved ja tiez obleciem XL ale vyzeram jak vesiak ...
@petamich vieš čo vybehlo to na mňa tak som skúsila no prekvapilo 😀
Mám 155 a 49 kg a som taká normálna. Nad 52 kg som vyzerala už tučne a hanbila sa za seba.Neviem si predstaviť,že by som mala o 20 kg viac.
@petamich veď práve 😂 ja by som rada videla tých ich 45kg ideálnej váhy ktorá je tu mne odporúčaná, keďže očividne tu všetky majú do 45kg 🫣 ale teda chápem nie každá žena má aj nejaký ten sval a chápe o čom hovorím 😀
@januska12323 ja by som sa práve veľmi rada prepracovala k L ale to by som si asi na páse viazala gumičkou 😀
Ale veď daj foto tých svalov chceme sa pokochať 😊
@ivik4 to keď vidím tak aspoň viem prečo to dotyčná predáva, lebo to nie je jej veľkosť 🫣😂
Inak autorka sa tu tvaris jak keby si jedina z nas co cvici a ma svaly. Uz len z komentov vidim par bab ktore cvicia tiez, ja tiez a piseme Ti iny nazor
BMI nepočíta so svalovou hmotou. Ak cvičíš a máš peknú svalnatú postavu tak nie si obézna.