Udalosti, ktoré nám pomáhajú chudnúť

bandura
15. apr 2015

Zienky zalozila som tuto diskusiu aby sme sa podelili o vasu motivaciu aj ked su tu uz otvorene rozne temy ....ale nevadi nezaskodi nam to 😀 ...co vas tohto roku caka? aka udalost? verim ze tak ako mne aj vam zalezi na tom aby ste na tej udalosti, akcii ci oslave vyzerali k svetu...cielom tejto novej diskusie je do urciteho dna si dat ciel zhodit zopar kil...takze zaciname sem s nimi

bandura
autor
15. apr 2015

moja prva udalost je 10.5 teraz mam vahu 80,2 cize za 4tyzdne je moj ciel dat dole 8kil...drzim si palce 😀

bonaqa2013
15. apr 2015

@bandura za 4 týždne 8 kg? to je dosť rýchlo. Čím pomalšie chudneš tým je to bez jojo efektu. Takže odporúčajú max. 1kg za týždeň . Niekedy je aj to problém dať dole. Držím palce.

bandura
autor
15. apr 2015

@bonaqa2013 no praveze mne to ide rychlo dole a to mam stale plny zaludok 😀 teraz som od nedele dala dole 4kg a to je len streda rano...

bandura
autor
15. apr 2015

@bonaqa2013 predpokladam ze ty chudnes tiez ked sledujes tieto temy, ci? mas niejaky ciel ? udalost?

bonaqa2013
15. apr 2015

@bandura ja sa chudnutím reps. štíhlou líniou zaoberám roky - asi tak od svojich 13 rokov. nechudnem, snažím sa udržať štíhlu líniu. mám 52 kg, podľa lekárov mi chýba asi tak 10 kg. A to mám 4 deti. Vzhľadom k výške by trebalo pribrať, ale ja po tom netúžim. Cítim sa dobre tak ako to je. Dokonca syn začal behať - tak som sa pridala ku nemu. Chodíme spolu. Odbehneme, a sme spokojní. Mama to okomentovala, no už len tebe treba behať.... Ale ja nechcem schudnúť - nebehám preto, ale po behu sa cítim dobre.
Čo sa snažím dodržiavať - obmedzovať sladkosti, nepiť sladké vody, nejesť po 18 hod., a troška sa hýbať - najlepšie denne si niečo odbehnúť, alebo niekedy stačia aj prechádzky. S tým pohybom je to podĺa ľubovôle... Čo kto má rád, čo mu vyhovuje. Ak ešte niečo napíš rada poradím....

natalym
15. apr 2015

Ja mám asi 20 kg nadváhu. Nenúti ma chudnúť žiadna udalosť. Aj človek ako ja sa môže pekne obliecť a vyzerať dobre. Mne sa osobne sa ani veľmi štíhli ľudia nepáčia, je treba mať nejaké mäso. A tiež v mojom veku sa treba rozhodnúť či budem mať peknú riť alebo tvár. U mňa to istí moja milá tvárička. 😀
Jedine by som chcela schudnúť, kvôli zdraviu, aby ma to neobmedzovalo a aj kvôli oblečeniu, predsa o dve tri čísla oblečenie vyzerá lepšejšie. Takže ja mám plán tak cca 10 kg. Ale tento plán mám už asi 5 rokov a teda nič moc. Ja nešportujem, nikdy som nijako nie a ešte k tomu sedím v robote na riti celý deň. Keďže ja beh nemám rada, možno prechádzky, posilka. Teraz mám aktuálne prácičku na VPP na dosah, snáď to vyjde, manuálnu, tak to sa teším, lebo dobre si zamakať mi nezaškodí. Vyhodila som prepchávanie chlebom a rožkami, dám si len na raňajky celozrnný alebo grahamový rožtek. Nie je to ideálne, no ale čo už so mnou.

bandura
autor
15. apr 2015

@bonaqa2013 aku mas vysku? ja som mala vahu za slobodna 52kg bola som nesmierne stastna ked som sa tam dostala usilujem sa teraz po troch detoch tam vratit a citit sa ako vtacik 😎 ...ako dlho ti trvalo sa na tuto vahu dostat po pôrodoch myslim...OBDIVUJEM BEH TO JE AJ MOJ SEN

bandura
autor
15. apr 2015

@natalym Ak si spokojna ty zo sebou tak to mas vyriesene... 😅

natalym
15. apr 2015

@bandura A tak nie až tak celkom. Vždy je čo zlepšovať. 😎

bonaqa2013
15. apr 2015

@bandura výška 167 cm. Pred rokom mi lekár dal robiť aj nejaké krvné testy, či náhodou štítna žľaza a pod. ,ale všetko bolo OK. Ja som pri tehu nenabrala až tak veĺa, len pri prvom synovi asi tak 15 g, ale to som začínala na váhe 50 kg. ale to bolo dávno pred 20 rokmi. A potom pri dievčatách som pribrala 13, 11 a 10 kg. všetky deti som odkojila - stále vravím, že kojenie je naj. na štíhlu líniu. takže do pol roka som mala váhu ako pred pôrodom. Keď som kojila, nebol žiaden šport - ani sa mi nechcelo, deti zle spávali, ale aj kvôli mliečku. A ešte ja chlieb a rožky jedávam stále a tak isto pečiem koláč každú nedeľu. Asi to tým chlebom a rožkami nebude. podľa mňa horšie sú sladkosti....

bonaqa2013
15. apr 2015

@natalym ale však ak sa páčiš tomu svojmu a ty si spokojná tak potom nie je čo riešiť. A to s tou tváričkou máš pravdu. Nejde aj pekná postava, aj pekná tvárička.... - vo vyššom veku. Ja sa môžem oblieka´t ako chcem - veľ. 34, niečo aj 36 záleží od strihu. Ale mini nenosím, deti by sa mi smiali. Stačí tak suknička okolo kolienka.

alaguema
15. apr 2015

@natalym ono to asi celkom take nebude, že buď postava, alebo tvár. To platí len pre vychudnutých ľudí, ktorým trčia lícne kosti a majú len minimálny podkožný tuk. Ja síce nemám 50kg, ale asi 55-56 pri výške 165cm a tvár mám (klop-klop) stále sviežu. Mám tesne po 40-.tke. Ale starám sa, cvičím, jem veľa zeleniny, málo somarín - ono sa to nedáva tak často do súvisu, ale strava sa odrazí aj na stave pokožky. Stojí to stále viac námahy udržať sa fit...to musím uznať. Kedysi stačilo ráno vstať, studená sprcha, krém a krásna vyplávať do dňa 😀 ...dnes už veru toto nestačí...

@bandura ...tieto témy sleduje veľa ľudí, nie len chudnúci...Ja napr. z profesionálneho záujmu 🙂

bandura
autor
15. apr 2015

@alaguema zeny ako to robite? ste po 40tke a mate tak malo kg? super obdivujem len tak dalej

alaguema
15. apr 2015

@bandura no u mňa je to o disciplíne. Ja sa zaokrúhľujem veľmi ľahko...nemôžem si dovoliť vyjedať chladničku o pol noci. To tiež bývalo možné tak do 28 rokov, potom sa to spaľovanie spomalilo. Ale zas rýchlo zhodím. Minulý týždeň, čo sme mali ten detox, ja som teda bola len šťavách, nezvyknem sa vážiť a ani som sa nevážila, ale viditeľne som sa odľahčila. Tie kg som si vlastne len tipla. Teraz pokračujem na zelenine. Ale ja mám to šťastie, že mne zelenina chutí, nemusím sa premáhať a nie som zvyknutá sa prejedať chlebom, takže nebojujem ani s chúťkami na pečivo a sladké.

bandura
autor
15. apr 2015

@alaguema u mna je zase hriech pecivo teda chleb s maslom a syrom mnam alebo buchty kysnute a pizza ja som tym bola teraz dva mesiace priam posadnuta...takze som odsunula vsetku muku ...a bojujem ale ide to rychlo dole co je zase mojou výhodou ze jak rychlo priberiem tak rychlo viem zatial aj zhodit ... 😀 z coho sa tesim

natalym
15. apr 2015

Tak to bola výhovorka, s tou tváričkou....... 😝 😝 😝 Ja veľmi rada jem. strašne, milujem polievky, mäso, prílohy, zemiaky, chlieb. Nesmiem to. Čisté utrpenie. Aj keď som bola mladšia som jedávala omnoho omnoho viac ako teraz, bola som štíhla. A nie som disciplinovaná, obdivujem takých ľudí, veľmi.

bandura
autor
15. apr 2015

baby idem civcit pa

timea7
15. apr 2015

@natalym skapem z teba, rozhodnúť sa, či chceš mať peknú tvár alebo riť, sa tu rehocem, ako celý kolektív 😀 veď si šlahni delenú stravu, tam môžeš jesť strukovinové, zeleninové, zemiakové, kapustové polievky, prívarky, len dáš sójové mlieko, aj chlieb k tomu, zemiaky, prílohy nie sú problémom.

moni73
15. apr 2015

@natalym pridavam sa, nech v tom nie si sama. aj ja rada jem 😉 . zacinam jest tak cca o 16.00-17.00 a nepretrzite mam nieco v puse kym zaspim. slane, sladke, slane, sladke a rada to zalievam colou. ja som chodiaci opak zdravej vyzivy... a nie je to o tom, ze by som nemala rada zeleninu, mam ju rada, len ja mam rada vsetko a vo velkom mnozstve 😀 jasne ze mam nadvahu, ale ked pozriem na to vsetko co zjem, tak dom na tom este fajn. ale schudnem, urcite. do leta davam dole 15 kg, tot ciel 🙂

natalym
15. apr 2015

@moni73 Ale moja ja sladké nejedávam, colu nepijem, iba minerálku a obyč. vodu. Čaj a kávu nesladím, v podstate do ničoho nemám rada sladké. Ja milujem slané jedlá.
@timea7 To ja nezvládnem, veď vravím, že som nedisciplinovaná. Neudržím sa.
Náhodou............. Boli sme na takom stretnutí s manželom a povedal, že všetky ženy tam boli škaredé, staré alebo príliš chudé alebo tučné. Nepovedal, síce, že ja som najkrajšia, ale ja viem, že som. Pche.......

natalym
15. apr 2015

@moni73 Ináč aj ja doobeda nemusím jesť, ale poobede a večer........

moni73
15. apr 2015

....inak, som rada, ze mi nechuti alkohol 😀 . myslim, ze by som bola castym navstevnikom liecebne 🙂

timea7
15. apr 2015

@natalym veď pri delenej je fajn, keď ráno nemusíš jesť a potom večer môžeš tlačiť 😀 a jasné, že si najsamkrajšia 😎 😎 😎 😎 😎