Prečo je také ťažké chudnut?
Je to jednoduché jedlo je proste dostupná droga a keď si človek niečo dá príde ten pocit uspokojenia . A potom to ide s vekom s problémami čo človek má ,či spí dostatonecne si nemá stres a tak ďalej .
Pretože dobré jedlo nám robí dobre.
@elizabet173 ja nejem vôbec rezeň s kremesom v ruke
@lucia851 Je to v hlave. Máš tam, že "CHUDNEM!!! 😳 Musím sa obmedzovať, musím si odopierať, nesmiem si dať toto/tamto...!" Človek vyhladne už len z toho vedomia diéty. Písala si, že je pre teba ťažké odolávať dobrotám. Tak im neodolávaj. Daj si. Ale len trochu. Malý kúsok, tretinu toho, čo by si si dala normálne. A potom presvedč svoj mozog, že dobrotu si už dostala, takže po nej nemáš prečo túžiť ďalej.
@lucia851 Ja (mimoriadne stihla) som naucila rodinu, ze u nas sa nic take ako dieta, alebo chudnutie nepouziva.....Manzel ani nechcel verit, ako moze clovek jest co chce a drzat si vahu. A pritom je to celkom jednoduche. 1. Dat informaciu telu, ze si nemusi ukladat zasoby, lebo jedlo pravidelne dostane. T.j. daj si budika na 07:00, 10:00, 12:30.... A presne v tieto casy jedz obdobne. T.j. napr. ja kazde rano caj a 2tousty s niecim, obed vzdy polievka a druhe 2. Palmovy tuk je FUJ- vyrad vsetko co ho obsahuj. To sa budes divit, kolko sladkosti je vlastne Humus a nie je dovod to do seba davat. A samozrejme necukrit a cokolada Len 80-90%, 3. Na veceru si daj zeleninovy salat a do neho daj olivovy olej - na podporu spracovania podpory, 4. Zapis sa do sportoveho/tanecneho kruzku a zaplat to dopredu na polroka 5. Mrkni si, ktore potraviny zvysuju bazalny Metabolismus .....6. najdolezitejsie: vyhod vahu ....Na zdrave stravovanie, zdravy zivotny styl a dobry pocit vahu fakt nepotrebujes. Mas oblecenie, zrkadlo a zdravy rozum - tak ich pouzi 🙂. Krasny vecer.
Stiahla som si kalorické tabuľky a za 20 dní som schudla 7 kg z podstatne nižšej váhy ako máš ty. Ty by si mala za mesiac schudnúť aj 10kg, keď naozaj ješ zdravo, pravidelne a neprežieraš sa, alebo ani sa nemusíš prežierať, ale ani nemáš poňatia, čo ješ. Odkedy mám tabuľky, viem, že mi stačí na obed pod cibuľu pridať lyžicu olivového oleja a nemusi mi v tom cibuľa plávať. Tak isto viem, že jedna horalka po obede nie je "nič nejem" ale sú to pekne bohaté raňajky.
Kazdo jedno zakusnutie, každý plátok šunky, syra, chleba sú kalórie. Tiež som hovorila, že prečo nechudnem keď nič nejem. No taká malá čokoláda na energiu a 4 kávy s mliekom a cukrom stačilo. A prevýšilo môj denný príjem. Keď som si dala obed, už som bola pekne nad. "veď som nič nejedla, len jeden malý obed"...
@lucia851 definuj co je pre teba hlad a kedy ho cítiš. Lebo hlad je bolesť a točenie hlavy, slabosť v nohách, skvrkanie v žalúdku to je skutočný hlad.
Ak zješ obed a po pol hodine si hladná je to len pažravost.
Možno si bola zvyknutá na nezdravé a ťažké jedla takze pri zdravej strave už necítiš ze by žalúdok bol tak preplnený tak si to vysvetľujes ako hlad. Tak isto mohol byť roztiahnuty koli veľkým porciam jedla
+ na začiatku diéty prichádzajú rôzne pocity, telo začína detoxikovat, zbavovať sa škodlivín a môže ti byt až zle od žalúdka, extrémna únava, teplota...
Treba hlavne vydržať, to sa všetko časom zmení, začneš sa cítiť lepsie
@lucia851 ja som zacala chudnúť tak, že som vyradila mlieko a všetko mliečne, bola mi zistená aj intolerancia na mlieko, a teraz si predstav, kde všade je mlieko, takže v podstate nemôžem jesť žiadne kekse a čokolády (jedine čo môžem je oreo) musíš si nachádzať do kalorickych tabuliek bežnú stravu hned uvidíš, kde robíš chybu
@lucia851 a čo robíš aby si chudla? A čo si urobila preto, aby si nepriberala?