Tabletky na chudnutie Garsin

bella2005
17. apr 2021

Ahojte, chcem sa len spýtať či mi môžu ublížiť tabletky Garsin ak mám 15 rokov. Je to výživový doplnok pre podporu metabolizmu tukov a kontrolu telesnej hmotnosti-chudnutie

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bella2005
autor
17. apr 2021

@cocolino234 no chodím behať, cvičím a chcem to v podstate len ako taký doplnok k tomu

pribinak
17. apr 2021

@bella2005 škoda peňazí. Radšej min peniaze na niečo iné

bella2005
autor
17. apr 2021

@cocolino234 pýtam sa hlavne preto, lebo kamarátka nakúpila dávnejšie viac balení. Hovorí že to je super a že jej to pomohlo. Má ešte asi 2 balenia tak sa ma spýtala či nechcem jedno na skúšku. Za 5€ tak sa pýtam či to môžem vziať alebo mi to môže ublížiť.

deti95060810
17. apr 2021

s tým si ani nezačínaj...ani keby boli zadarmo...

lindous
17. apr 2021

@bella2005 keby to bolo také super, tak ti to odporúči, ale nebude to pod cenu predávať, aby sa toho zbavila 😅 žiadne zázračné tabletky na chudnutie neexistujú, ak aj máš nadváhu, tak v tvojom veku to nebude spomaleným metabolizmom, pokiaľ nemáš nejaké ochorenie, ale aj to by sa riešilo s doktorom a nie výživovými doplnkami ...no a našla som si k nim príbalový leták, hneď na začiatku je upozornenie, že výživový doplnok nie je vhodný pre deti

lejlinkaa
17. apr 2021

Z osobných skúsenosti sa ti to nevyplatí 🙂 len zbytočná strata peňazí . Skoro všetky sú placebo . Zdrava strava a cvičenie je cesta 😄

lenuska9999
17. apr 2021

@bella2005 sú to všetko marketingové ťahy. Nijaké tabletky ti reálne nepomôžu schudnúť. Ani shake. Možno keď tým nahradis stravu, ale to predsa nebudeš nahrádzať celý život a akonáhle sa vrátis k normálnemu jedeniu , tak opäť priberies. Základ je zmeniť stravu a naučiť sa nahrádzať veci, ktoré bežne konzumujes zdravsimi. Napríklad nerobiť mäso na oleji, miesto hranoliek si dať ryžu, obmedziť pečivo atď.. nemyslím nejaké radikálne diéty. Proste sa naučiť dlhodobo zdravšie stravovať. A samozrejme mať veľa pohybu. Myslím, že v tvojom veku si určite nájdeš pol hodinu denne na cvičenie a raz za čas ísť na turistiku príklad.

birika
18. apr 2021

nebolo by vhodne sa najskor poradit s rodicmi?

zuzubb007
18. apr 2021

V žiadnom prípade takéto nezmyselne doplnky v tak mladom veku, teda ja by som si to nedala ani teraz a to mám od teba skoro o 20 rokov viac, svinstvo, takže ani keby ti ich podarovala kamoška neskusaj to ani len

bella2005
autor
21. apr 2021

@lindous a nevie prosím niekto, čo sa mi môže stať ak by som ich brala?

lindous
21. apr 2021

V prvom rade je akýkoľvek pokus o potláčanie hladu (čo by mal byť hlavný účinok tých tabletiek, aj keď ja tomu moc neverím) začiatkom budovania nezdravého postoja k jedlu, čo môže neskôr viesť k vážnym psychickým problémom... ale to asi nie je to čo si chcela počuť, takže ak by tie tabletky náhodou aj fungovali a naozaj potláčáli pocit hladu, tak pre každého a obzvlášť pre teba v tvojom veku, kedy sa vyvíjaš sú tie živiny, ktoré príjímaš stravou nevyhnutné. Cieľom by nemalo byť jesť menej, ale jesť vývaženejšie, prijímať dostatok bielkovín, cukrov aj tukov. Ak sa vyhľaduješ, tak môže nastať úplne opačný efekt lebo telo si bude odkladať do zásoby a navyše je to proste a jednoducho nezdravé.

A teda podľa môjho skromného názoru je jediná naozaj učinná látka v tých tabletách karnitín, ten naozaj ovplyvňuje metabolizmus tukov, avšak pre bežného zdravého človeka (rozumej nie športovca, ktorý sa potrebuje vysekať napr. pred súťažou) nie je spaľovanie tukov obmedzené hladinou karnitínu, lebo ho má dostatok, teda to čo prijme navyše ním iba prejde a vylúči sa močom... nie je to toxická látka, je dobre rozpustná vo vode, takže riziká tam nie sú takmer žiadne, k vedľajším účinkom môže patriť v ojedinelých prípadoch malátnosť a výkyvy energie, ale načo zbytočne zaťažovať organizmus...

bella2005
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bylinkyodlucky
Odpoveď bola odstránená
Zobraz