Stále mám brucho po pôrode

mia_142x
8. mar 2023

Žienky poraďte mi moja dcéra má už rok s mňa stále trápi moje brucho niektorý si myslia že som tehotná a ja neviem ako sa ho zbaviť beham popri malej často chodíme na prechádzky a nič nepomáha čo mám robiť aby išlo dole lebo neviem cez leto asi nevindem na ulicu

gabriela2952
8. mar 2023

@mia_142x strava je aká? 🙂 nie nadarmo sa hovorí ze z brucha sa zhadzuje v kuchyni 😊

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
8. mar 2023

Pohyb okolo dieťaťa je síce náročný, ale v konečnom dôsledku na chudnutie je to málo a nezaťažuje tie správne svalové skupiny. Druhá vec je co a koľko toho máš na tanieri a ako vlastne je dávaš. Pri dieťati asi na pravidelnú a vyváženú stravu tiež málokto mysli

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ruzasipova
9. mar 2023

@mia_142x A najbeznejsi dovod je poporodna brusna diastaza. V kazdom meste robia kurzy na cvicenie na nu a je aj vela online kurzov.

basska_b
9. mar 2023

Skontroluj si podla videa na youtube, ci nemas diastazu. Treba ist k fyzioterapeutovi, nevhodnym cvicenim, napr. brusakmi, si ju mozes zhorsovat

milanemila
9. mar 2023

@mia_142x tiez si myslim, ze dovodom je diastaza. Skoda, ze to riesis az tak neskoro. Bud si ju skus vysetrit sama ako sa pise vyssie, ale ja by som isla k fyzio kt sa zaobera zenami po porode. Tu distazu mozes mat rozne “velku” a myslim ze ak je max na 3 prsty da sa to vyriesit cvicenim cvikov na to urcenych a stiahne sa, ak je vacsia je potrebny operacny zakrok, kedy ti zosiju brusne svaly (lebo sa uz neda uplne odstranit cvicenim)

mira0611
9. mar 2023

@mia_142x kittykat22 ma pravdu ty budes potrebovat specialne cviky na to brucho, tie cviky su inac tazke a narocne ale pomali dalej zajdes, len musis vydrzat a robit to pravidelne.
Nevadi, ak nespavis z cviku na prvykrat 30 ks, ak z kazdeho cviku spravis aspon 5 prvy tyzden a potom si to navysujes tehotenske brusko ti zmyzne. Tam ja problem so svalmi, ktore musis po porode regenerovat.

sapetka
9. mar 2023

Ak mas stale brucho dobodom moze byt zla strava zjes viac ako spalis slebo jes viac nezdravo ako zdravo. Alebo mas diastazu a treva na to specialne cviky