Mám 40 r a pribrala som za rok 5 kg vážim 72 kg.Neviem prestať stále niečo vyjedat.Teoriu poznám a som už nešťastná.Tyzden sa snažím stravovať lepšie a stále som hladná..skúsim napísať dnešný deň čo robím zle?
Dnes som mala dlhý deň v práci, ale tak napíšem všetko pravdivo.vstsvala som 6:15 káva mlieko, banán išla som do práce na 9 a, ak by som sa naranajkovala hneď po príchode by som bola hladná, takže som raňajkovala 8:15 2 malé celozrnné chlebíčky boli to konce, takže malé, Lúčina, vajce na tvrdo, paradajky ,zelený čaj bez cukru
Desiata o 10:30 kaleráb
Obed 12:30 som mala so sebou konzerva tuniaka s hráškom, kukuricou, šalát, uhorka kúsok chlebu
O 14 som bola hladná a dala som si biely jogurt do toho cucoriedky
O 16 som našla v šuflíku sušienky Oreo🙂
17:30 doma celozrnný chlieb syr, sunka reďkovky
20 ukrutny hlad tak som si zaliala musli s mliekom
Som nahnevaná a stále hladná:((
Ja, keď si nedám mäso som strašne hladná.Polievku som doma nemala a variť sa mi po práci kurací steak sa mi nechcelo
Ja viem, že to Oreo a musli sú s....y, ale čo mám stále jesť?
Jem malo, veľa, zle??celý deň som v práci v pohybe
Zajtra mám voľno a urobím si mäso na obed
Za hodinu som bola hladná a d
Kde v tomto co si rozpísala je nejaké teplé hlavne jedlo? Tiež mam dní že jem menej, niekedy doslova žeriem. Niekedy keď doma makám vonku tak aj zabudnem jest. Ale keď som v práci, chodím tiež na 9, ráno keď sa nenaranujkej že nestíham, tak cele zle, naučila som sa doma aspoň rohlik s niečím, ale obed aby som nemala polievku a druhy chod, asi by som umrela. V práci som do 20.00 takže od obeda ešte väčšinou niečo zlupnem a potom ešte doma keď prídem. Ako kedy. S váhou nemám problémy, ale konzerva tuniaka s chlebom pre mňa napríklad nie je obed. Mne aj polievka chyba keď ju nemám. Cez deň by si mala mat aspoň jedno varené jedlo, ideálne z normálnej domácej stravy, ale tak to sa nie vždy stíha.
@sigma510
@thereisabear tiež si myslím, že to bolo tým, že som nemala teplý obed mäso.Nikdy nejem polievku a druhé.Nestihala som si navariť do práce.Len som frustrovaná a celý deň hladná.To Oreo som zjedla s výčitkami.A ten chlieb po práci ma vôbec nezasytil:(mám pocit, že nikto nechodí nabaleny do práce ako ja ovocie, jogurt, kaleráb, fit tyčinka...plus teplý obed, ktorý dnes nebol.Akonahle si nedám ryžu, zemiaky, ale varenú brokolicu k mäsu, či šalát som hladná.Je to len nezvyk?
Žiadne poriadne jedlo a zbytočne veľa chleba. Keby som počas dňa zjedla toto čo ty, tak som tiež hladná a to mám tak o 12kg menej. Treba zaradiť viac bielkovín, tie by ťa mali zasýtiť. U mňa to bolo len o zvyku, prvé dva týždne boli najťažšie, jedavala som predtým veľa pečiva. Ale teraz mi ani nepríde na um, naopak namiesto pečiva zajedam všetko so zeleninou, či obed alebo raňajky a večere. Myslím, že telo potrebuje aj volaky čas kým si zvykne na zmenu.
mozes jest velke ranajky, obed bezne aky jedavas ale ak mas tazke jedlo tak si 3/4 a ak mas moznost tak si daj aspon lahsiu alternativu prilohy - napriklad salat namiesto zemiakov. Niekedy si daj pecenu rybu, aby si odlahcila. Ale ak chces schudnut tak zacni cvicit. Zajtra pekne zacni s tymto
https://www.youtube.com/watch?v=ISzEqgFekDEja som vdaka tomuto cvicu krasne zhodila. nie je vobec tazke.
Pridať cottage cheese napr.na večeru, cez deň pridať viac bielkovín, na raňajky napr.dve vajíčka natvrdo ....
Keďže si mala slabý obed, tak si cele poobedie hladná. Nezaškodí sa radšej naobed riadnejsie najesť (bez výčitiek ) a potom stačí len ľahšia večera.
Tiez by som bola hladna keby zjem len tolko. Ved si normalne dopraj celu porciu niecoho.. Napr ten chlieb si daj normalne 2 velke kusky a nie konce... To ta zasýti a nebudes mysliet tolko na jedlo a aj neskôr vyhladnes. Alebo si do prace objednaj obed. Podla mna jes velmi malo "klasiky" a potom mas chut na sladké. Ja vazim 56kg a tiez by som bola hladna keby jem takto po malickych kuskoch..
Mne osobne sa veľmi osvedčil tento - poněkud netradičný tip... Obmedziť v jedálničku sacharidy (aj tie zložené - vrátane chleba, ktorého je tam priveľa, cereálií a sladkosti už dupľom). A jesť viac bielkovín a zdravých tukov (ryby, mandle, orechy, maslo, olivy...), v kombinácii so zeleninou. To že sa priberá len zo samotných tukov je mýtus. Áno je to tak. Veľmi rýchlo totiž zasýtia a človek prestane byť maškrtný, pažravý a stále pociťovať hlad. Naopak sacharidy, majú síce nižšiu energetickú hodnotu, ale problém spočíva v tom, že zasýtia len na nedlho a pri ich prevahe človek neustále pociťuje nutkanie na maškrtenie. Takže v skutočnosti zje toho viac a prijme viac kalórií. Ďalšia cenná rada, piť čo najviac čistej vody a ako som spomenula - dostatok zeleniny. Ešte jeden tip, tesne pred spaním je vhodné zjesť niečo ľahké bielkovinové. Výborný je napríklad tvaroh. Krásne zasýti a pomáha navodzovať dobrý spánok.
@diamond007
@kittykat22 viem 90% obedov mám mäso a večer ten tuniak, či grécky šalát, kúsok ryby, a po robote som prišla tak hladná, že som hneď vybrala chleba a šunku.Asi to bude tým len ma to úplne rozladilo.Posledny rok som si kľudne dala večer pizzu, či chipsy:(či len tak makový závin, vianočku.
Asi vek neoklamem a začínam priberať.Musim sa dať do normálu.Beham nepravidelne, korčule 2-3 x do týždňa.Vody pijem veľa.Oriesky si dávam do jogurtu bieleho, alebo raz týždenne ráno ovsenú kašu.Najneskor jem o 19 dám si šalát tuniak a v noci sa zobudím, že mi treba cikať🙂a neviem zaspať od hladu.
@marcella84 olivy mi povedala kamarátka čo robí v chudnucom štúdiu, že sú kalorické, ale aj tak si ich dávam do šalátu nie vždy.Dobehla ma moja pažravost.Vytiahla som letné veci a zaplakala
Na hlad dobre zaberajú orechy. Stačí ich málo a za 5-10 minút je hlad preč.
Mozno si typ, co potrebuje zjest naraz viac a zasitit sa, nie len zobkat. Podla mna sa poriadne nenajes. Daj si na obed polievku, najlepsie vyvar a normalne jedlo a uvidis. A na veceru tiez poriadne jedlo, alebo na ranajky. Napriklad ja viem, ze mne vyhovuje doobeda si dat len vodu, a az na obed sa lahsie najest a vecer poriadne. Takto nepriberiem a dobre mi trávi. Ale kazdy clovek je iny. Niekto je naopak ranny typ a vecer uz nezje. Ale v kazdom pripade sa treba aj riadne najest.
normalka. Ked som cvicila a mala dietu na zhodenie tiez som bola v kuse hladna a pritom som jedla 5 az 6x denne.
V kuse som len rozmyslala nad jedlom😅
@modraslamka ja som sa rozhodla tiež chudnúť a zmeniť stravu a cvičím 3x do týždňa. A jem 5x za deň a stále som hladná 😂 koľko krát aj hodinu po jedení už cítim hlad. A nerozmýšľať nad jedlom je dačo nemožné 😅
Z toho čo si napísala by bol hladný každý a nechudnes lebo telo sa bráni pred "smrťou". Žiadne normálne jedlo okrem kúskov toho a hentoho tam nevidím.
behanie a korcule su sporty zamerane na nohy. Ty potrebujes rozhybat cele telo. Skus spravit kliky - kludne s kolenami na zemi. Spravis aspon 5?
Ja by som z tych rychlych cukrov mala akurat tak vlci hlad. Tvoje telo hladuje.
Ved si hod len tak zo srandy do kalorickych tabuliek jedlo.
Psychika. To, čo vám v živote chýba si kompenzujete jedlom.
Mne tiež príde že mala by si si radšej ak nestihaš variť tak aspoň na obed v práci objednať normálne teplé jedlo... Inak mi nepríde že sa stravuješ nejak zle
Pred odchodom z prace zjedz trosku orechov, banan, nieco male.
No ja by som bola tiež celý deň hladná, keby som jedla toto, čo ty 😀 Už vôbec neplatí, že pri chudnutí musíš jesť 5x denne malé porcie. Stačí, aby bol celodenný výdaj energie vyšší, než príjem. Potrebuješ sa normálne najesť. Mne vyhovujú 3 - 4 jedlá denne. Začínam o cca 7,00 raňajkami, okolo 12,00 mám obed, potom si dám olovrant okolo 14,00 a večera okolo 18,00. Ak by som mala taký slabý obed ako ty, vyjedla by som neskôr pol chladničky aj skrinku so sladkosťami 😀 Mne vyhovuje "napráskať sa" poriadne na obed, ľahšia večera, ľahšie raňajky + čosi dobré ku káve (olovrant).
Napíšem ti môj jedálniček, keď som chudla (išla som zo 71kg, aktuálne mám 60kg 🙂 ) - na raňajky takmer vždy vločky + jogurt + ovocie / orechy / horká čoko + káva s mliekom. Vločky sú sýte, čiže mňa to zasýti až do obeda. Na obed polievka, druhé jedlo (bežne normálna porcia zemiakov - kľudne 150 - 200g, cestovín alebo ryže trochu menej, alebo kuskus,....atď - prílohy som mala denne + poriadna porcia mäsa 100 - 150g / alebo tofu 150 g / alebo strukovín.... - proste bielkoviny) a veľa, veľa zeleniny. Na olovrant ku káve malý koláč, alebo keksík. Na večeru celozrnný chlieb, vajcia, hummus, tuniak, cottage, mozarella, veľa zeleniny....
Išla som podľa kalorických tabuliek, čiže som si každý deň prispôsobila jedálniček tak, aby sa mi to vošlo všetko do príjmu, samozrejme aj množstvá upravené tak, aby som bola stále v kalorickom deficite.
Zdá sa mi, že ty celý deň iba zobkáš - do obedu banán a kaleráb, nejaké dva mini chlebíčky, obed konzerva tuniaka..... nečudujem sa že si potom mala chuť jesť každú hodinu 😀
Orechy
No hladujes a z toho priberas. Ráno si treba dať normálne raňajky- určite nie chleba, čo ťa len nafukuje, ak chceš obilniny, tak plné obilninove kaše, do toho ovocie, zopár korenín a orechy, môžeš pridať nejaké 100% orieškove maslo alebo zdravšie sladidlo /javorový,agavovy, ryžový...sirup. Ak radšej preferuješ smoothies a shakes, tak si kúp proteín v prášku (nejaký kvalitný) a hrnček rastlinného mlieka+ proteín+ ovocie+ koreniny na metabolizmus (receptov nájdeš nekonečne veľa). Zdravé tuky- nikde som u teba nevidela avokádo, orechy. Kyselina listová- kde máš zelené listy? (rôzne druhy šalátov, špenátu). Inak, keď si spravíš normálny proteínový shake, nie je možné, aby si bola skôr hladná ako o 12-13tej. Na obed bielkoviny+ zelenina (príliš veľa prázdnych kalórií prijímaš- chlieb, zemiaky, ryža.). Keď máš výdatný obed, určite vydržíš do 17-18. Potom ľahká večera podľa uváženia
@elementissa no podľa mňa chlieb, zemiaky, ryža vôbec nie sú prázdne kalórie.... áno, sú to sacharidy, ale aj tie telo a mozog potrebujú (v rozumnom množstve)... prečo sa ich všetci tak boja? Prázdne kalórie sú podľa mňa sladkosti, sladené nápoje, fastfooody, vyprážané jedlá atď....
Ja pri chudnutí som jedla celozrnné pečivo aj prílohy denne a to som "povolený" príjem sacharidov takmer nikdy nenaplnila. Pozor nemýliť si to s jednoduchými cukrami, ktoré sú podskupinou sacharidov.
@livuska124 presne tak, ludia si to neuvedomuju, ale najvacsi problem je ked zjedia velke mnozstvo tuku + cukry
Tiež som mala problém, že som furt čosi ďobala, váha mi šla dosť hore. Začala som kvôli tomu užívať tabletky hlad od naturalprotein, dosť dobre potláčajú chuť do jedla a navyše je to prírodný produkt.
vyjedanie som riesila aj ja, u mna nastavalo hlavne vecer, vtedy by som jedla jedno cez druhe ale podarilo sa mi to potlacit tabletkami
Mne tam chýba normálne jedlo. Bez varenia to asi nepôjde. Zas kurací steak, zelenina alebo polievka toľko netrvá.