Sťahujúci pás po pôrode

gaaabinka
7. nov 2012

Ahojte žienky,používala niektorá z vás sťahujúci pás po pôrode? Rozmýšľam že si ho kúpim,ale chcela by som vedieť či sa to oplatí 🙂. Či pomáha ...

mondulka
7. nov 2012

@gaaabinka Ja som si ho kúpila a ani jeden raz som ho nemala na sebe 🙂 takže podľa mňa zbytočnosť,začala som cvičiť a brucho sa samé stiahlo a pekne za zmenšuje ako aj moja váha 🙂

adkala
7. nov 2012

Mne porodna asistentka povedala, ze svaly stiahnuteho bruska nepracuju. Praveze brusko po porode by malo byt volne, vtedy hlavne pri chodzi sa bocne svalstvo posilnuje. Mozno cvicit, ale nie skoro po porode a nikdy pred kojenim.

ivani
7. nov 2012

aj ja si myslim, ze je to blbost. kupila som si obycajne stahovacie nohavicky za 3 eura. aj tak som ich nosila iba tyzdne. do 2 tyzdnov som mala maternicu uplne stiahnutu. jedine co ostalo je tuk .-)) a nato veru stahujuci pas nefunguje 🙂 tiez som v tehotenstve nakupila vela "osvedcenych a potrebnych veci" a teraz mi tu iba zavadzaju.

svetlusska
7. nov 2012

@gaaabinka ja som si kupila stahujuce nohavicky a mala som ich na sebe mozno 5 krat aj to az ked som sa vratila z porodnice....maternica sa mi stiahla aj bez toho ale tuk na busku ostal.. :(

nija8
7. nov 2012

No ja som napriklad nosila stahujuce nohavicky, ktore som si dala na klasicke nohavicky. A uz po dvoch tyzdnoch som mala ovela mensie brucho. A zacala som ho nosit az po mesiaci. Som rada, ze som si ho dala. Lebo aj vela ludi si vsimlo, ze nemam take ovisnute brusko. Samozrejme, tehlicky ti to neurobi 😀 ale stiahnut stiahne. Takze ja doporucujem 🙂

katieg85
12. dec 2012

@gaaabinka no po porode to urcite doporucujem bud pas alebo nohavicky ale skor nohavicky lebo pas musis furt lepit,a preto to doporucujem lebo po porode sa maternica stahuje a ked nemas pas tak ti moze klesnut dole maternica a tym padom sa stava ze maju potom zeny unik mocu.ja som rodila prve dieta v usa a tam mi ho po porode dali oni v nemocnici,co som si ho mohla zobrat a pouzivala som potom aj pri druhom a tretom,ale bol na suchy zips tak som furt odlepovala a zalepovala lepsie nohavicky.

lili007
12. dec 2012

Ja som mala stahujuci pas no otravoval ma. Pod oblecenim ho bolo velmi vidno a doma mi zavadzal, bol tvrdy, takze ja som nestahovala brucho nijako a nemam ziadne problemy s pomocovanim ani s nicim podobnym🙂))

mia117
14. dec 2012

@gaaabinka ja som pas pouzivala aj pri prvom porode a aj teraz a rozhodne mzem odporucit, pomaha to za par tyzdnov som mala brusko ako pred otehotnenim, nosila som ho nonstop, samozrejme som si ho prala 🙂

gaaabinka
autor
17. dec 2012

ďakujem žienky za vaše názory,môžte mi ešte povedať aké ste mali pasy alebo nohavičky ? 🙂

lucinocka
17. dec 2012

@gaaabinka mala som, u nas v porodnici to nariadia po porode kazdej zene..aby sa maternica stahovala.. tu kazda jedna baba pochodovala s pasom..mne vyhovoval, ked som ho dala dole citila som sa cudne, akoby mi brucho plavalo, kym sa to nepostahovalo nazad..

samantha223
17. dec 2012

stahujuce nohavicky, konkretne jeden druh, ten regulovatelny- ktory ma haciky , je vyborny hlavne po cisarskom reze, ked sa zena nevie narovnat, tie nohavicky paradne drzia brucho a krize menej bolia . Sama som ich mala a pekne som sa narovnala. Po prirodzenom porode som nepouzivala. Tie nohavicky mam aj v albume ak chcete vediet ktore su to. Inak ja nosim bezne stah, nohavicky, klasicke vysoke az pod prsia, mam od puberty vypukle brucho, tak sa mi narovna pekne aj v elastickych trickach alebo satach. Bez nich nikam nejdem. K

samantha223
17. dec 2012

@gaaabinka Pasy su nekomfortne , ak , tak tie nohavicky, ktore som vyssie spomenula.

lucinocka
17. dec 2012

@samantha223 ja by som nohavicky nemohla, mne vadilo hocico dole aj obycajne gate, kym sa mi zahojilo sitie, a stale ich stahovat a natahovat, ked po kazdom cikani som sa sla sprchovat..mi to prijde neprakticke

amouramour
17. dec 2012

@samantha223 tiez si myslim, ja som ho mala a super vec, navyse ma este nutil aj sa nehrbit 🙂

samantha223
17. dec 2012

@lucinocka ppreto treba ten regulovatelny, na zaciatku naozaj len slabucko, a pas je az pri pupku, tak tu ranu praveze aj chrania, tam dole pri rane netlacia ale vyssie. a postupne zatahovat podla potreby. Mala som prijemny pocit, ze som rovna, a brusko mi nevysi, ale samozrejme ze je to vec kazdej, nehovorim ze je to nutne, len mne to veeeelmi v tom obdobi po cisaraku pomohla. Rodila som 2X prirodzene, tam sa mi brucho do 2 tyzdnov same stiahlo, tam som nepotrebovala , ale po cisarskom sa stahuje brucho dlhsie a tomu maju napomahat. a aj k tomu, ze nepridete o krize.

gaaabinka
autor
17. dec 2012

tak že to môžem používať hneď po pôrode alebo po cisárskom ešte v pôrodnici? alebo až keď dojdem domov ? 🙂

bbbea
17. dec 2012

ja použivam stahovacie nohavičky non stop, som po cisárskom a ranu aspon tak necitim, lebo ovisajuce brusko mi na tu ranu nerobi dobre, hned ako som prisla z porodnice som si ich dala, spim s nimi, cez den nosim...jednu noc som ich nemala a bolelo ma trocha brusko, taky neprijemny pocit.... 🙂

kuukiiss
17. dec 2012

@gaaabinka ahoj, ja som mala tiez stahovaci pas, a pouzivala som ho uz aj v porodnici, ale az ked ti to oddobrí lekár, aby nenastali nejake komplikácie tým, že sa príliš stiahnes, ale ak to budes mat vsetko v poriadku, tak hned na druhy den po porode si mozes kludne nasadt pas uz v porodnici, aspon teda mne to osetrujuci lekar schválil.

samantha223
17. dec 2012

ono to vseobecne nohavicky nemaju radi v nemocniciach, uplne staci ak zacnete pouzivat po odchode z nemocnice, napokon ajtak ta rana je cerstva, zbytocne ju drazdit.

gaaabinka
autor
19. dec 2012

a ešte mi poraďte nejaký dobrý pás,kde ste kúpili a aký ?

bbbea
23. dec 2012

ja som si po novom kupila tie stahujuce body BELViA co reklamuju v telke, kupis to napr. v tescu,pekne ta stiahne, brusko neovisa, ja som spokojna, a teraz v zime miesto tielka super 😉

monda17
23. dec 2012

Ja som pouzivala stahujuce nohavicky a bola som veľmi spokojná. Pomohlo mi to veľmi od bolesti .

jankastubka
6. jan 2013

@bbbea a mozem sa spytat kolko to v tescu stalo?

bbbea
6. jan 2013

jankastubka - myslim,že 20,90 eur alebo tak nejak. Je to trosku drahe ale super vec. Ja som si kupila č. M, tazko prevleciem cez boky ale pevne sedia 🙂 urcite sa oplati 😉

pipka
2. dec 2014

ja som po porode pouzivala tento 😉 fakt kvalita, vrele odporúčam 😉
http://spodne-pradlo.eu/damsky-stahovaci-pas-na...