Stačí cvičenie na nabratie svalstva?

28. dec 2022

Ahojte, je tu niekto kto by mi vedel priblížiť, respektíve poradiť, či bude stačiť domáce cvičenie nato, aby som si vyformovala postavu, alebo budem musieť zmeniť aj svoj jedálniček? Napríklad, že by som si predplatila nejakú appku alebo podobne a podľa toho cvičila doma (môžte mi aj nejakú poradiť) a tým by som si vyformovala postavu? NECHCEM CHUDNÚŤ. Naopak, mám problém pribrať, jem všetko načo mám chuť a kedy mám chuť ale váhu mám stále rovnakú, preto by som chcela nabrať svaly, aby moja postava vyzerala lepšie. Ďakujem

zuzikak
28. dec 2022

urcite kazde cvicenie aj domace ti pomoze nabrat svaly. Len musis mat cvicenie zamerane na posilnovanie (nie kardio- to je len doplnok). Co sa tyka rastu svalov tak zarad do jedalnicka vela vlakniny, bieleho masa, tvarohu a vajec. Ak naberies svaly, aj vaha pojde hore.

viestta
28. dec 2022

Na svaly potrebuješ bielkoviny, takže aspoň tie treba pridat

monikabull
28. dec 2022

Ja mám presne tento istý problém, ako máš ty 🙂. A Chalani, čo cvičia mi povedali, že cvičenie s vlastnou váhou mi nepomôže, že mám dvíhať ťažké váhy v posilke. A hlavne málo opakovaní s naozaj najväčšou váhou, čo znesiem. (Nie zbytočne veľa opakovaní so slabou váhou). Postupne si mám potom váhu pridávať. Potom, že pomôže popri cvičení aj dobrý Protein, poprípade Gainer. A áno, jesť veľa tvarohu, vajcia,.... atď. Držím päste 👊💪🍀

syslik81
28. dec 2022

z niecoho ten sval spravit musis-takze upravit stravu pridat bielkoviny ... a nieje cvik ako cvik .. sdnut na nete a troska si to prestudovat-ziadna ved ato nieje

babulkomale
28. dec 2022

Na pribratie svalstva mam vyskusane jedine tazke vahy, malo opakovani v sérii, max 3 série z cviku. Delený tréning a poriadne ale poriadne jest podla vyzivneho vykrmneho jedalnicka 💪

babulkomale
28. dec 2022

@monikabull presne tak 👍

jvlo
28. dec 2022

kvalitna strava plna bielkovin + cvicenie až do vyčerpania svalu

domiklik
28. dec 2022

Bielkoviny

123nikolaa123
28. dec 2022

doma to pôjde ťažko, musíš mať určite závažie - činky, gumy a tak ...
určite je dobré chodiť do posilky a dvíhať váhy, ja som tak pribrala...

kristinagregorcok
29. dec 2022

Ahoj, ak Ti môžem poradiť (som vyštudovaná trénerka a nutričná poradkyňa), tak strava určite pomôže dosiahnuť cieľ, hlavne sa zameraj na príjem bielkovín, lebo tie sú najdôležitejšie čo sa týka tvarovania postavy. Postava sa tvaruje vďaka svalovej hmote a sval rastie hlavne z bielkovín. Čiže na toto by som sa zamerala plus ak chceš cvičiť doma, ja vysielam online tréningy na doma 3x týždenne a dávam tam také cvičenia, ktorými sa tá postava pekne tvaruje 😊 ale samozrejme, je tu veľa appiek a rôznych iných videí, podľa ktorých môžeš ísť. Mám zopár treningov aj na YouTube, tak môžeš skúsiť a uvidis sama či Ti to sadne ☺️