Casto tu citam vidim ze ked ma niekto nejaky problem odporucate mu cas pre seba. Najčastejšie sa píše všade o sporte. Hlavne beh. Ze potom sa vraj clovek citi lepsie atd. Naozaj je take skvele cvicit ? Napriklad pred pracou a potom makat v robote cely den. Alebo po praci ked je clovek unaveny ako pes. Tak kedy je to vlastne pre "potesenie". Preto som dala pomlcka beh lebo to tu najviac spomínajú ženy. Samozrejme moze byt aj nieco ine.
@yanni ja som chodila cca 3 mesiace 2krat za tyzden na jumping. A teda nebola to pre mna droga. Skor som sa premahala. Nerobilo mi to nejak radost
Ked si celkovo nesportovy tym, tak sa budes musiset premahat vzdy. Ale ked sa uz premozes, potom sa budes, aspon mentalne, citit lepsie. Uz len tym, ze si sa prekonala, donutila. Nie pre kazdeho je sport to spravne hobby.
Ja som behavala po praci, hned rano mi fyzicka aktivita nevyhovovala. A ano, pokial som z nejakeho dovodu beh parkrat vynechala, zacala som sa citit psychicky horsie az zle. Pri pravidelnej aktivite som tiez nemala chut na nezdrave jedla, mala som lepsiu naladu, citila som sa psychicky aj fyzicky silna.
Šport je návykový, pre mňa osobne beh je niečo čoho sa nevzdám, tiež cvičím doma podľa fitshaker, keď mám čas tak aj v práci urobím nejaké tie drepy 🙂
Cítim sa lepšie, mám viac energie aj lepšiu náladu.
Aj mňa beh nabudí, ale nie každý má z neho radosť. Môžeš skúsiť chodiť, aj to sa ráta.
Skus rýchlu chôzu aj tá je super 🙂 alebo nordic walking
Ja sa snazim behavat kazdy den. Sem tam sa premaham ale vzdy mam potom lepsiu naladu a citim sa celkovo velmi dobre. Nehovoriac o inych zdravotnych benefitoch...
Milujem šport, športujem viac krát týždenne. Ale beh neznášam, odoberá mi to energiu. Mám rada fitko a jógu. A ako je písané vyššie, je to návyk a závislosť rovnako ako cigarety či káva či alkohol. Avšak tento návyk v tebe vyplavuje endorfíny a nabíja ťa energiou. Len musíš zvoliť šport ideálny pre teba. Napríklad ak by som musela behať, ubíjalo by ma to. Teraz behám, lebo ideme na Spartan Beast, takže musím natrénovať aby som odbehla 21 km s 30 prekážkami, ale vydržím to, lebo mám motiváciu ten Spartan. Inak by ma beh položil. Takže nájdi si, čo tebe bude vyhovovať a potom ak pôjdeš ráno, dodá ti to energiu na celý deň. Ak pôjdeš po práci, vypotíš tam všetky stresy a nervy z práce a domov prídeš vysmiata. Beh, fitko, joga, zumba, jumping, ay fly, je toho veľmi veľa. Alebo tance spoločenské či latino. Alebo ak šport nie, tak maľovanie napríklad v kurze.
Jednoducho si musis najst nieco co ta bude bavit, nie kazdy sport je pre kazdeho, niekomu vyhovuje dvihat cinky, niekto beha, niekto plava. Ja som skor na tie kardio sporty ako je beh, bicykel, veslovanie, a chodievala som kedysi, ked som este pravidelne behavala, behat aj pred pracou. Rano nejakych 5 kilometrov a po praci kludne aj desat. Nikdy som sa necitila lepsie, velmi mi to vyhovovalo.
Treba si nájsť niečo, čo ťa bude naozaj baviť. Ďalej, ak niekto cvičí len 2x do týždňa, nie je to podľa mňa návykové. Ja cvičím 5-6x týždenne a v deň keď necvicim musím ísť minimálne na dlhšiu rýchlu prechádzku inak neviem čo so sebou 😅
Sport je ako droga, ako kava, cigareta, sladkost. Cim viac, tym viac mas chut.