Ahojte kočky, chcela by som sa s vami poradiť. V poslednom čase, asi 2-3 mesiace, mi nerobí dobre na žalúdok biely chlieb, naduva má z neho a zle trávi. Celiakiu nemám. Zároveň aj chudnem, takze som pečivo vylúčila, ale chýba mi v jedálničku aspoň občas, 2x do týždňa. Aký chlieb jete vy? Siahla som po špaldovom, obsahuje vodu, špaldovú zmes 28%, špaldovú múku, špaldovú celozrnnú múku, bio múku špaldovú hladkú, špaldové vločky, ražný kvas, ráznu múku, ale aj pesničné klíčky atď. Chcem sa opýtať, je tento chlieb vhodný aj keď človek chudne? Alebo radšej siahnuť po inom. 🤔
Mýtus, že z chleba sa priberá, je už dávno prekonaný. Priberá sa z nevyváženej stravy, prebytku kalórií, čiže keď si ten chlieb nedáš vypražený vo vajci a 10 krajcov, ale jeden s kvalitnou šunkou, vajcom a kopou zeleniny, neublíži ti ani každý deň. Pečivo jej celý život, každý večer a v 41 rokoch mám max. 55 kg pri 164 cm, takže chlieb neznamená automaticky priberanie.🙂 V Lidli maju inak veľmi dobrý proteínový chlieb.
Špalda je druh pšenice, kaloricky rovnaké.
Ja odporucam so znizenym obsahom sacharidov, vecerny chlieb, proteinovy chlieb- maju rozne nazvy. A teda mne chlieb tiez nerobi dobre - par dni, ked jem chlieb napr.na dovolenke v hoteloch, hned mam brucho ako v 5.mesiaci. Cize som ho vyradila - aj tieto akoze razne a akoze spaldove a podobne, ktore su aj tak vsetky psenicne. Kupujem len tie vyssie menovane - zvacsa v pekarni, v lidli ci kauflande.
Jedávam rázny chlieb, alebo kvaskovy domáci. Nie každý kvaskovy z obchodu je bez kvasnic
Ďakujem vám za rady, skúsim aj ten proteínový. Naozaj neviem že ktorý chlieb by bol fajn, nechcem ho jedávať každý deň, ale 2x do týždňa moje telo pýta aj to 🙂 tak som chcela zvoliť nejaký ľahší variant
Aj mňa začalo nafukovať po chlebíku, pritom celiakiu nemám. Poskúšala som všeljaké a nakoniec som zistila, že mi nerobí dobre to droždie v chlebíku (pritom doma, keď robím kysnutú vianočku, knedľu alebo koláč, nefuknutá nie som🤷♀️). Tak keď chlieb, tak si kúpim kváskový.
Ja mam rada pohankovy, kupujem v bille