Chcem ss postačovať..dlhé roky mam problém s príjmom potravy..anorexia a potom záchvaty jedenia.
Mam 38 rokov a skoro ročne dieta..kojim ho a v noci musím chodiť na sladke a neviem co s tým.. cez deň skoro nejem..nemôžem.. je to v hlave .
Liečiš sa? Anorexia je duševná choroba. Keď tu chceš ostať pre drobca živá a zdravá musíš sa liečiť. Musíš sa naučiť jesť normálne cez deň.
@januska12323
@januska12323 ahoj..nie ani som sa nikdy neliečila aj keď som nad tým x krát premýšľala.. asi najviac ľúto mi je ze môj prvý už 15 r syn má videl v tom stadiu ťažkej anorexie..už nechcem aby toto videl opäť malý syn..
@januska12323 sú vždy lepšie aj horšie obdobia..ale v tej hlave to žije stále už minimálne 10 rokov
Nechcem aby to vyznelo zle, ale ty nerieš nočné jedenie ale radšej denne nejedenie!🙏
objednaj sa ku psychológovi, a on Ťa nasmeruje - možno aj ku lekárovi - psychiatrovi, sama vieš, že je to psychiatrická diagnóza - problém je hlboko...potrebuješ pomoc zvonku 🙏❤🙏
pôjde to, sakra ťažké to bude, ale máš motiváciu do budúcna,
nielen pre malinké dieťa, ale aj pre to väčšie 🍀
@blanblan máš pravdu..ale ja som bola zvyknutá nejesť.. a mam to stále.. ze nemôžem jest cez den
@76california ďakujem ti za slová..je to boj..hlavne keď sú ťažšie chvíle ako napr teraz mam problém doma tak sa to zhoršuje.. a asi je to horšie ako keď je nejaký fyzicky problém
@76california potom tie výčitky v hlave
Prečo si vyčítaš, keď sa naješ alebo si dáš niečo sladké? Veď je to úplne prirodzené a jedia všetci...
áno, preto to nedáš sama, neboj sa, odborníci sú tu práve preto, aby pomohli ľuďom, ktorí si nevedia pomôcť sami...chorý človek na cukrovku tiež ide k odborníkovi,
zlomíš si nohu, tiež ideš za odborníkom, máš psychický problém, choď tiež za odborníkom 🍀
zvládla si tehotenstvo, už druhé, s takouto diagnózou, čo je obdivuhodné,
ale skús kvôli sebe a Tvojim najbližším nechať si, konečne, pomôcť zvonku 🙏
@tanyan
zdravý človek nepochopí to, čo napísala autorka o tých výčitkách v hlave 😇
ten, kto trpí anorexiou (alebo bulímiou) to pochopí veľmi dobre 😉
@76california ako píšeš kto to nemá to nepochopí.. partner do mna stále tlači jedlo..aj to sladké mi kupuje a potom sa hnevá keď to nechcem...to sú také obdobia..
To prve tehotenstvo som ešte bola ôk.. prejavilo sa mi to po krachu prvého vzťahu ako som ostala sama na výchovu syna aj keď myslím ze niečo bude už z detstva bez otcami..
Cez 2 tehotenstvo som sa držala a snažila jest..aj keď tie výčitky sú vlastne denne..z jedla..a je dosť ťažké s nimi bojovať.. a vidieť veci čo mám v skrini z obdobia mojich 40 kg..
šup, telefón v ruke máš, vygoogli číslo na psychológa a urob prvý krok - držím palce ! ❤
Choď sa liečiť k psychiatrovi
@76california Je viac PPP a väčšina je nediagnostikovaná a neliečená. Tiež bojujem stále v hlave s "povinnosťou" jesť a túžbou schudnúť a ospravedlňovaním nutričnej (ne)kvality jedla. Veľmi dobre viem, že keby som normálne jedla, tak by som mala kvalitnejší život, bola by som zdravšia a mala by som aj viac energie a radosti zo života. Napriek tomu ten vnútorný boj stále prehrávam. ☹
Presne tak, vyhladaj dobreho psychologa. Ale nie kvoli nocnemu jedeniu, ale kvoli tomu, ze nejes cez den. Tie z nas, ktore toto nikdy nezazili, ti s tymto neporadime. Musis sa zacat mas samu seba rada. Keby si sa mala rada, tak toto sebe nerobis, ze tyras svoje telo. Ak chces zostat dlho zdrava pre svoje deti, tak musis velmi rychlo zmenit postoj k samej sebe, leby tymto si len ublizujes.
Určite odborník.
Hlavný problém bude podľa mňa práve v tom, že cez deň skoro neješ. Pokiaľ by si dala telu dostatok stravy a energie cez deň, tak by si nemala tie "záchvaty" v noci. V tomto prípade to nie je iba v hlave - telo naozaj potrebuje prijať potravu a energiu. Keď mu nedáš cez deň, tak akútne potrebuje doplniť akútne energiu a najjednoduchšia cesta je cukor.