Ahojte zienky, ktore su take zufale z chudnutia ako ja ☹ uz sa o to snazim dobry rok a pol a nedari sa mi to dokonca som este aj cez vianoce 3kg pribrala ☹ tak som sa rozhodla, ze po vianociach zacnem odznova...Zacala som kazdy den cvicit 30 minut okrem vikendov a striedala som cardio cvicenie s brusakmi,cinkami,drepmi atd....zmenila som aj stravu, kupila som si nejake ryby,salaty,zeleninu,tvaroh,krevety,..no same zdrave potraviny...a cely januar som sa snazila takto vydrzat...sladkemu som sa vyhybala oblukom a na vahe ani gram zmena...ani na tele ziaden pocit zmeny ☹ ani na obleceni....proste na nicom ☹ som vazne zufala ..za ten rok aj pol som vyskusala vsetko mozne nic nezabera ☹ som z toho na nervy a kazdy den na to myslim...beriem antikoncepciu ale nepriberam z nej..to som si ista pretozeju beriem uz dlhsie ale moze to brzdit pri chudnuti???a jedine co mi pomohlo aj som schudla pocas toho 2kg bola tyzdnova dieta. Len som ju vzdy porusila a kila sa vratili...Ide aj o to, ze ma v chudnuti nikto nepodporuje skor sa mi smeju a to dokonca aj moja vlastna rodina....je to pre mna sklamanie, pretoze vzdy pocuvam, ze kila mame v rodine,ze sa mi nikdy nepodari schudnut,ze sa mam na to vykaslat,ze vzdy drzim nejake nezmyselne diety,ze to je tabletkami,nemam sa ani o tom s kym rozpravat..kazdy gula ocamilen co o tom zacnem...tak aspon tu pri tych zenach co maju ten isty problem chcem najst oporu a porozumenie a podporovat sa navzajom ak sa aj niektora z vas dala tiez na tu dietu alebo na iny druh chudnutia,...nechcem vycitky ,ze preco prave tyzdnova dieta alebo vobec nejaka dieta...hladam tu na fore len niekoho kto je na tom podobne...zacinam s nou od pondelka...mam 68 kg chcem ist na 60...aspon na zaciatok ....privitam aj rady aj skusenosti 🙂
@cynthiah ja by som ti radila, aby si prestala skusat rozne diety a pocuvala vlastne telo. cvicenie si vyberaj take, ktore ta bavi. ak mas rada tanec, chod na zumbu, ak si skor na "kludne" cvicenie, skus pilates/jogu, super je rychla chodza... moznosti je milion, len si treba vybrat. urcite sa nenut do niecoho, co ta nebavi, len preto, ze to odporucaju v casopisoch alebo tak schudla kamoska 😉 co sa jedla tyka, jedz co ti chuti, len sa NEPREJEDAJ a NEHLADUJ a snaz sa zaradit do stravy cim viac zeleniny, ovocia, vlakniny... vyhybaj sa umelinam a uplne sa vykasli na lieky na chudnutie. vykasli sa na zarucene diety, skor dbaj na pestru stravu a na asopn aku-taku pravidelnost. nic si nezakazuj, netrestaj sa, ked "zhresis" 😕 ak sa ti znami/ rodina vysmievaju, tak im o tom, ze chces chudnut nerozpravaj. z vlastnej skusenosti viem, ze najhorsie sa chudne, ked na to neustale myslis a si nestastna, ze to nejde, ked si vycitas kazdy prehresok a ides to hned "vybicyklovat" alebo "vybrusakovat" 😀 netrap sa, s dobrou naladou sa lepsie chudne, fakt 🙂 drzim palce
@u2jana o tej som citala ale nezvladla by som ju to viem urcite lebo v tej tyzdnovej su potraviny ktore mam rada a daju sa jest len mi tam chyba nejaky cukor a preto som to vzdy porusila lebo som sa zacala potom prezierat sladkostami ale teraz to hadam zvladnem 🙂
@zabka88 tak dva litre denne urcite vypijem to som sa donutila a aj mi ta voda zacala chutit a navykla som si takze s tym problem nemam a tie potraviny su celkom fajn...ovocie a zeleninka 🙂
@zinocka cvicenie som skusala vazne asi vsetko...so zumbou som neschudla nic,pilates ma nudi,nabehanie nie som to zduse neznasam a je take pocasie ze sa to ani neda teraz,v jedle sa tiez obmedzuje snazim sa nakupovat s rozumom a nikdy nejdem hladna do obchodu...pozeram snad na vsetko co potraviny obsahuju uz mi z toho prepina 🙂 ani tabletky fuj som zasadne proti nim len to ide do penazi...len asi mas pravdu v tom zena to velmi myslim a som nestastna lebo nevidim zmenu a aj ja som sa rozhodla ze zacnem na seba nejako pracovat bez toho aby to niekto vedel z rodiny a ked uvidia zmenu sami mi to povedia..dovtedy sa do nich neozvem lebo hlavne oni mi beru tu energiu mat z toho radost ze chcem schudnut...aj kamoska mi jedna povedala ze nech hlavne pozitivne myslim a staram sa len o seba
@cynthiah v tomto detoxe sa vsetko sladí cukrom, takze chut na sladké teda nemal urcite 🙂
niektore tie jedla sú tam celkom chutne, takze ich robievam pre celu rodinu.
byt tebou, tak ju urcite minimalne vyskusam, za to nic nedas.
Fakt by som ti to tak neodporucala, keby som na muzovi nevidela ten výsledok :D
a to ani necvicil, len 28 dni jedol podla toho predpisu ?)
@cynthiah je to aj o psychike. keď sa budeš stresovať, nič sa nezmení. a akú máš výšku ?
@cynthiah á ešte som zabudla : píšeš, že za polrok si skúsila všetko možné, a čo tak trošku vytrvalosti a zostať pri jednom ? telo sa ti nemá za čo poďakovať, keď ho takto stresuješ.
@cynthiah su ludia, ktori cvicenim nechudnu, to tak proste je. ale ak budes cvicit a bude ta to aj bavit, budes mat lepsiu naladu a urcite sa to odrazi na postave (aj ked na kilach mozno nie). celkovo telo lepsie funguje, ked ma pohyb 😉 a myslim si, ze kamoska ti dobre poradila. ak nemas podporu u rodiny, tak sa na nich vykasli a nezdoveruj sa im. im to asi vyhovuje, ked si tucna a nestastna a mozu do teba rypat a cakaju, ze budes len doma cusat. ale dost sa cudujem, vsak manzel by ta mal podporit, ved jemu by malo zalezat na tom, aby si bola pekna...
@saska88 super a kedy zacinas???...tiez od pondelka???...by sme si mohli navzajom potom pisat vysledky 🙂 ja by som sa s tym fakt rada podelila ked doma nemam podporu...aspon by ma to nakoplo keby v tom bol niekto so mnou....vela som o tom cita a aj tu na MK a väcsina mamiciek potvrdili ze to po porode bol celkom dobry napad s tou tyzdnovou dietou...ja som ju drzala uz ako som pisala aj stale porusila ale mam toho dost a dufam ze sa navzajom dokopeme k tomu aby sme to dotiahli dokonca....mne tie jedla nerobili problem lebo nehladovala som vobec ...su to syte jedla ale ja som proste nemohla odolat slademu a to sa mi nakoniec vyplatilo...takze hor sa na to od pondelka zacneme byt fit 🙂
@rebeka7501 mam 165 cm...a moze sa zdat ze jeto v poho ale strasne mi vidno brucho po porode...boky aj stehna...tie najproblemovejsie partie ..ja ked som cvicila bolo vidiet hlavne na stehnach a zadku ..a chcela by som to cvicenie spojit aj s tou tyzdnovou dietou...a uvidim co to spravi...tiez nemam dobry pocit zo seba ked iba tak sedim na gauci :D
@cynthiah ja som po 2 tyzdnoch tej diety schudla 3 kg a ked nezvladas existovat bez sladkeho, upec si nieco z dukanovej diety sladke alebo si kup nejaku raw tycinku ci horku cokoladu, ja som sice - na pocudovanie- to sladke tak nepotrebovala, no ked hej, tak jedine takto, jednoducho nahrad cukor hnusny nezdravy medom, steviovym, agavovym ci javorovym sirupom alebo si kup xylitol.... 🙂 drzim palce, zvladnes to!
@cynthiah tak skús rýchlu chôdzu - každý deň cca pol - trištvrte hodinu. Pomaly ďalej zájdeš. tehotná si bola predsa 9 mesiacov, tak kam sa ponáhľať.
..chapem..ja tiez nemam doma extra podporu.moj tvrdi ze mi to pristane a jlavne ze malubi taku aka som.ci chuda alebo pevnejsia..unas v rodine su vsetci velky..ja mam 173cm a momentalne 75kg..pomaly to ide dole.hlavne pred jedenim vypijem pohar cistej vody a okrem toho 3litre vody a 2puh ehr caje popradske.rozmyslala som nad liekmi,ale nemozem zo zdravotneho hladiska.hlavna je vola a mat sa o koho opriet a vykvakat..my zeny po porode to mame tazke..a kazda zhodi kilecka bud rychlejsie alebo pomenej..mne to trva uz rok ale nezdavam sa..nezdavaj to ani ty
@emuska27 ja by som tych kg chcela dat dole urcite ..velmi mi chyba moje stare telo uz len z toho dobreho pocitu...ze sa proste budem lepsie citit...lebo ked si sadnem normalne citim tie tuky na bruchu...fest ma to tlaci a v lete je mi strasne horuco a hlavne na stehnach...fucim ked prejdem len o par metrov viac ako treba a obchodu sa tiez vyhybam ked mi nieco surne netreba 🙂 ..hlavne ma vie to nastvat ze my po porode to chapeme a napr. ako moja sestra ktora ma 20 a nie je po porode nevie pochopit a stale do mna podrypuje s tym ze sa len vyhovaram s tym porodom a same kecy...nemam na nu nervy...ale tiez ma vie nastvat ze to trva tak strasne dlho...uz aj stracam nadej ze sa to niekedy podari
..neboj podari..nuz ja neraz aj za polhodku vybehnem po schodoch hore a dole ked malej noeco zabudnem aj 5krat..berem aj po tri..cvicim ako sa mi chce,ziadne extremy,radsej tancujem..zboznujem zehlenie..a este mala je mojou "cinkou"...lahnem si na chrbat zohnem nohy,posadim si ju a dviham hore dole aj 50krat kym vladzem.nuz a kamoska mi povedala ze chudnem aj vdaka dobremu sexu..no tak ok reku..v postely som selma..ale bohuzial potme lebo sa hambim za tie kilecka navyse...ale moj mi je opora ale nechce abi som sa dopovala liekmi.ja nejem ani tabletky od bolesti pokial mi nieje na umretie..a este mi pkmaha aj antikoncepcia pri chudnuti..aj prvy krat som prinej chudla a to som ladovala denne pizze na tony.
ahoj ja chudnem tiez po vianociach. a schudla som dve kg. ale zmenila som stravu. chodim na zumbu a do fitka,ale trapi ma ze tiez som chora bez sladkosti. ale chcem vydrzat a aaaaaschudnut...prestala som aaj fajcit a preto hladam utechu v sladkom...
@cynthiah ahoj ja som na tom podobne aspoň čo sa týka váhy a výšky (68 kg, 162 cm). Ja mám dobré skúsenosti z minulosti (momentálne sa neviem tiež prinútiť) z chudnutím pomocou pravidlnosti. za 6 mesiacov sa mi podarilo schudnúť zo 68 kg na 56 kg. Dodržiavala som tieto pravidla (Sipeky metóda) : počúvať svoje telo / žalúdok. Jesť len to načo má telo chuť.
- jesť každé 4 hodiny , (+ každé 2 hodiny doobeda ovocie, zelenina, poobede zelenina)
- sladkosť občas aj to len doobeda (ak som mala chuť na sledké, tak som si spravila sladké - džemové, medové raňajky)
- chlieb (sacharidy) som jedla naposledy o 16:00 hod
- potom som jedla bielkoviny (jogurt, kyslá smotana) a zeleninu
sem-tam cca 1 - 2 x do týždňa som cvičila (ale nie kvôli schudnutiu), ale aby koža neovísala a aby mal človek dobrú náladu.
A čo je najpodstatnejšie - treba veľa oddychovať a motivovať sa v hlave. Dookola si hovoriť, že som úžasná, dokážem to, schudnem 🙂 a ešte jesť len potiaľ, kým si hladná - čiže nedojedať ani po sebe ani po deťoch 🙂
ak vám teda nevadí, že ja by som išla touto cestou a nie diétami, tak sa môžeme navzájom motivovať.
@cynthiah
Ahoj. Ja som vazila 63kg a momentalne mam 55. Zmena od septembra do decmbra. Co pomohlo mne: zacala som svicit s Jillian Michaels (30 day shred, ripped in 30, banish fat and boost metabolism). Velmi ma to bavilo... Pozrela som si tie videa na youtube - pred a po - a to ma silne motivovalo. Momentalne ma strasne bavi tabata. Myslim, ze mi velmi pomohla kniha Ovladnite svoj metabolismus. Tam som pochopila, ako telo funguje, ze nesmie hladovat (jest menej a 5x denne), preco su diety na prd (vsetky), preco su aj sacharidy nutne, preco je blbost, ze po piatej uz nesmies jest a pod... Nasla som cez fb par skupin, kde sa holky podporuju, davaju tipy na recepty a workouty a nasla som aj par blogov, ktore ma bavia, pretoze ich pisu baby, ktore sa napr. z 78kg dostali az na fitness trenerku. Inak tieto babenky aj rady poradia.
Samozrejme som upravila jedalnicek (ono to nebola moc velka zmena, bo na zelenine frcime aj normalne 🙂 ). Hlavne som vymenila biele pecivo a cestoviny za celozrnne, sacharidy sa snazim jest hlavne doobedu, poobede a k veceru skor bielkoviny. Su aj prirodne pomocky - zeleny caj, skorica... Samozrejme to niesu zazraky!
Mozno by ti pomohlo aj na par dni kaloricketabulky.cz. Ja som si tam zapisovala len par dni, co zjem a pomohlo mi to si uvedomit kolko toho zjem a kde mam ubrat... Vypocitas si tam bazalny metabolizmus a od toho to potom zalezi.
Inak na chute na sladke mi pohlo, si davat na ranajky kasicky (ovsena, spaldova...) s cokoladou a ovocim. To mam potom sladke na cely den. A to som predtym zozrala aj cokoladu denne a bez sladkeho som mala skoro az "abstaky" 🙂 !
Hlavne to nevzdavaj! Ak by to neslo a neslo a neslo, skus na vysetrenie so stitnou zlazou. Dufam, ale , ze nebudes musiet. Drzim palce a uvidis, to pojde, len to chce cas a pohyb 😉
A co tak zmenit v hlave postoj a prepnut gombik z : musim schudnut na : chcem sa citit lepsie?🙂 a schudnutie potom pride samo.doporucujem si precitat napr. mira Veseleho,ktory ma uzasnu knizku o strave,sam schudol kopec kg.je to moja biblia🙂 podarilo sa mi pochopit,ze 80% chudnutia je strava,zvysmych 20% cvicenie🙂 je tam o podpore resp. Nepodpore okolia,naozaj sikovne citanie,tu je linkhttp://www.chudnutie-ako.sk/kniha-ako-som-schud...
@izabelkas na ranajky mam stale jedno kolecko slnecnicoveho chleba s kolieskom salamy a paprikou alebo chlieb so syrovou natierkou (tenka vrstva), syr 30% a paprika. Na obed si robim väcsinou kuracie prsia so zeleninovym salatom, ryby, ciste pecene zemiaky v rure, huby s mozarellou a salatom(ziadne zalievky a dresingy len ciste koreniny a kvapka oliv. oleja alebo biely jogurt a med), polievky,tuniak z konzervy s kolieskom chleba, celozrne spagety s opekanou zeleninou....a na veceru jogurty, tvaroch,polystyrenove chlebiky,krevety alebo krabie tycinky so salatom,kalerab a jogurt....proste som si toho teraz nakupila ale nema mi ktopovedat ci som kupila spravne alebo aj to bol krok vedla...takze uvitala by som v tomto nejaku radu 🙂napisala som to tak v suhrne co si davam na ranajky, obedy a vecere...a pomedzi to nejake ovocie alebo zeleninu ked mam hlad...a 2 L vody denne
Ja tiež teraz držím detox podľa macingovej po troch týždňoch som schudla 3 kg a v páse 5 cm cítim sa veľmi fain nemám chuť na sladké a ked áno tak si dám orechy s medom mňam! Nie je to všetko iba o cvičení musíš zmeniť stravovacie naviky 🙂 a pečivo maximálne na raňajky! Držím palce 🙂
@cynthiah No nevidim to az tak zle a nic take zle tam, mnozstva predpokladam, ze tiez mas v norme, ale ranajky sa mi nepacia moc ak mam byt uprimna, salamy by som vyhodila, aj syrove natierky (urob si sama radsej natierku - ak su kupovane), 30% syr - radsej cottage cheese. K tym zemiakom, ak ich jest same ako obed - tak to nie je vhodne, pretoze to je samy sacharid a ide rychlo do krvi, tym si coskoro hladna z toho, takze ak zemiaky, tak k tomu aj bielkovinu - kura, tofu alebo ja si davam aj vegetariansku jaternicu Alfabio + k tomu uhorku a trochu oleja. ALe to uz je take menej vhodne jedlo, radsej kopec roznej zeleniny a nejaku rozumnu bielkovinu. Ja si robim taky salat a davam si tam kvalitnu sunku alebo smakoun, parmezan... Polystyrenove chlebiky by som vyhodila uplne a to najma co sa vecere tyka. Na veceru neodporucam sacharidy a tieto chlebiky su celkovo nie dobre pre nase travenie, citala som o tom nedavno, nejaky termicky efekt maju, nepamatam si to presne, ale pravda je, ze sa z nich citim taka nafuknuta, radsej knackebrot na ranajky. Ja som uz chleby vyhodila, maloco na trhu je hodne toho aby som to zjedla co sa tyka pekarenskych vyrobkov. Ked tak, sama si upiect. Mozno by si mohla skusit prirodzene potraviny miesto toho - vlocky, kasu zo psena a tak. Celozrnne spagety so zeleninou su fajn, ale uprimne ja som z toho takisto nechudla. Ked som jedla takto ako ty popisujes t.j. ranajky a obed sacharidy a vecera bielkoviny, samozrejme s kazdym chodom zelenina alebo ovocie, tak som si vahu len udrzovala. Nesla dolu vobec. Takze toto co mas ty je pre mna udrzovaci rezim, ze nepriberiem. Ale schudnutie si vyzaduje aspon u mna prisnejsi rezim. Ranajky koncentrovane sacharidy ok mozno 70g, obed: zelenina, tuk, bielkovina, vecera to iste. Medzitym doobeda oriesky, jeden ks ovocia. Poobede zelenina + bielkoviny. A sport 🙂. Ja si davam aj vodne dni raz do tyzdna nejem nic len vodu, vodu s citronom alebo teplu vodu s citronom, alebo caj. 🙂 Ale tak moj rezim je prisny, malokto by to vydrzal, ale toto by Ti zabralo urcite. Plus kazdy den cvicim 3/4 hodinu dost intenzivne intervalovo ako aj ty v podstate popisujes, + joga.
@cynthiah v jogurtoch je veľa sacharidov, bacha na to, oni sa iba tvária ako bielkoviny... skús začať čítať info na obaloch o množstve sacharidov a bielkovín. odporúčam ovofit, majú ho v rôznych príchutiach... a stránku kaloricketabulky.cz, treba sa tam zaregistrovať a je to super pomôcka, vypočíta Ti aj bazálny metabolizmus, naplánuješ si tam jedálniček, pekne vidíš čo kolko obsahuje... 🙂 Netreba sa vzdávať a kašli na reči ostatných, robíš to predsa pre seba! Verím že je to blbý pocit ak si robia srandičky, ale čo už, spomeň si na to ked budeš mať chuť na rýchle cukry 😉 držím palce ! 😀
@cynthiah v prvom rade prestaň striedať formy stravovania ako ponožky 😅 takto tvoje telo prestane naozaj reagovať na všetko. Jedz normálne, 5x denne. Ideálne si nechaj spraviť jedálniček na mieru, aby si vedela aspoň približné recepty - bývajú v zľavomatoch niekedy. Radšej ako každý deň 30 min, cvič 3-4x do týždňa hodinku. Inak čo je fajn je ráno vypiť pohár vody s čerstvou citrónovou šťavou.
A hlavne sa každé ráno pozri do zrkadla a povedz si, že si krásna! Nie každý má gény vyzerať ako Miranda Kerr a to je dobre, veď by to tu bola hrozná nuda. 😉
@papuka aj tu na MK je detox podla macingovej, tak sa mrkni do tej temy.
je to 28 dnovy program - mas presne rozpisane, co mas jest - mozes jest kolko chces vela - ale len tie predpisane jedla.
A tiez je tam potrebne vela pit.
urcite aj na Ulozto.sk sa bude dat stiahnut ta kniha (Detox podla Mačingovej)
ja mam tu knihu kupenu, su tam recepty.
fakt to funguje, len treba trochu sebazaprenia, ale ked to zvlada moj muz, tak to hadam zvladnes aj ty.
drzim palce.
ahoj, neskúšala si detox podľa Antonie Mačingovej?
muž tak schudol vyše 18kg, stravuje sa tak už skoro rok a vahu si udržiava.
držím palce