Som zúfalá a priberám

1. aug 2022

Schudla som 30+ kg, podľa mňa normálnou formou ( používala som KT, jedla som všetko) minule leto prišiel zlom a pomaly, postupne som si začala víc a viac dovoľovať. Mám nazad už 10 kg, od februára. Snažím sa do toho znovu dostať, ale len priberám ďalej. Čím viac priberam, tým viac sa opúšťam a je mi zle z toho kam to smeruje..som z toho smutná. Jedla som všetko, no predsa to bol rok ktorý som sa deň čo deň kontrolovala, vážila si jedlo atd, proste taký režim. A za každým keď znovu začnem tak po pár dňoch ma chytí prejedanie , lebo sa nechcem znovu dostať do toho obmedzovania. V noci sa budím k deťom, mám veľa roboty , a posledné mesiace sú pre mňa aj psychicky dosť náročné, čiže mám tendenciu zajedat smútok, a následne aj priberanie ktoré z toho prameni. Viem že mi odporučíte nejakú odbornú pomoc, no bohužiaľ momentálne nemám zvyšné financie aby som to takto mohla riešiť. Ako ďalej 🥺

betka233
1. aug 2022

Nepremyslala si napr. objednavat si zdrave obedy za nejaky cas kym budes psychicky v pohode? Nejaky vitabox alebo nieco podobne?

autor
1. aug 2022

@betka233 rozmýšľala, aj nad jedalnickom kde budem mať rozpísané všetko. Viem si to spraviť aj sama, len to chce viac času, ktoré zabral navyše nemám. Viem ze by to šlo keby mám fakt mesiac alebo aspoň dva týždne napísané čo kedy jesť, bez toho aby som to musela každý deň zapisovať do tabuliek. Bohužiaľ fakt momentálne nič kde musím minút extra financie nehrozí. 🙄 zato neriešim ani jedalnicek ani odbornú pomoc atd

bluka2
1. aug 2022

Možno teraz sa len udržať a pustiť sa znovu do toho, keď prejde psychicky náročné obdobie? Jedno po druhom, nenekladaj si veľmi veľa

ms_green
1. aug 2022

Mala si aj nejaký tréningový plán/cvičenie alebo čisto len obmedzenie čo sa týka stravy?

cocolino234
1. aug 2022

@autorka ja som tiež schudla a vidím na ženách kde robia chybu. Nebaví vás to, neurobili ste chudnutie radosťou, zmenou životného štýlu, vy si vytvoríte "režim", ktorý nenávidíte. Kľúč k trvalému schudnutiu je zmena životného štýlu ale ak si nastavíš len režim a taký režim, ktorý ťa trýzni, vždy sa k svojim starým návykom vrátiš.

Ja som neschudla tým, že som si odopierala jedlá. Našla som spôsob ako variť zdravo a chutne, milujem tie jedlá a v žiadnom prípade som to nebrala ako obmedzenie. Jediné v čom som sa obmedzovala boli porcie a časom sa mi stiahol žalúdok a tieto porcie pre mňa začali byť dostačujúce.

Ty nepotrebuješ znovu nastaviť režim, ty musíš nájsť zdravý životný štýl vhodný pre teba a spojiť to s každodenným pohybom, musíš sa do toho zamilovať, musíš sa cítiť pohodlne, proste ako doma, inak sa vždy vrátiš k starým zvykom.

luckajanko
1. aug 2022

Ja presne to isté. Parádne som schudla vďaka kalorickym tabuľkam, bola som spokojná všetko bolo super ale ako nahle prišlo ťažšie obdobie zajednala som stres, pribrala som tento rok naspäť 10 kg a hovorím si každý týždeň už dosť od pondelka začnem..ale nezačínam. Ak chces napíš mi správu, možno sa nám podarí nejako sa navzájom podporiť ☺️

autor
1. aug 2022

@bluka2 to je dobrý nápad, len ma stresuje dosť keď vidím čo som mala pár mesiacov dozadu a čo mám zasa.. ale asi by fakt trebalo vypnúť kým to nedoriesim alebo neprijmem okolnosti.
@ms_green Vieš čo nie. Deti, niekedy celá noc hore, záhrada, stavba, smrť, práca okolo domu s bežne veci, bola som rada keď som mohla chvíľu sedieť.

@cocolino234 Úplne s tebou nesúhlasím, aj keď je v tom kus pravdy. Ja Som to za ten tok chudnutia nebrala ako nejaký režim atd, tie myšlienky a vnímanie toho obdobia prišlo po tom obdobi. Niektoré veci mi zostali doteraz z toho režimu, ktorých sa držím ďalej. Skôr je to o tom, že ťažké situácie riešim jedlom. A môžem sa hocijak komfortne dobre držať ako doma ako píšeš, keď je zle rýchlo da dostanem k tomu zvyku ktorý mám od detstva. A potom sa z toho neviem dostať, s sko teraz vidím že aj priberám už sa čím ďalej tým viac stresujem.

autor
1. aug 2022

@cocolino234 ešte dodám že ja som sa práveže veľmi dobre cítila keď som Chudla. Bola som plná energie, robilo mi to radosť každý deň. Kým neprišlo ťažké obdobie

cocolino234
1. aug 2022

@autorka ale presne o tom hovorím. 🙄 Ak by ťa chudnutie a ten životný štýl tak veľmi upokojoval, dodával ti energiu a cítila by si sa v ňom lepšie ako pri prejedaní, tak by si v stresových obdobiach siahla po cvičení alebo varení zdravého jedla a nie po prejedaní sa, chápeš o čom hovorím? siahla by si po zdravej možnosti ako zahnať stres, pretože ty si vyberáš nástroj ale tebe je k srdcu stále bližšie to prejedanie sa a tak tým zháňaš stresové obdobia. Ja si dnes v ťažkom období zacvičím a hladina endorfínov mi pomôže zahnať stres. V oboch prípadoch sa vyplavujú endorfíny, nástroj si volíš ty a to ten, pri ktorom sa cítiš lepšie.

Plus sama si napísala, že máš strach, že sa budeš musieť zase obmedzovať. Takže z toho chudnutia si nesieš aj menšiu traumu. A ak máš v pláne vyvrátiť aj toto, tak nič iné ako odbornú pomoc ti nikto neodporučí, pretože tam bude porucha príjmu potravy a s takouto neliečenou diagnózou budeš vždy raz chudšia a raz tučnejšia.

autor
1. aug 2022

@cocolino234 áno to je pravda teraz. Možno niekde podvedome to môžem brat sko traumu alebo niečo také k čomu sa nechcem vrátiť , alebo áno, táto myšlienka je veľmi k veci. Takto som sa nato nepozerala. Istý čas som chodievala napríklad behať , bolo to super, momentálne keby chcem ísť behať, viem ísť len ráno okolo5tej, nech som do 6 tej nazad. A po takej noci kde som aj 3-4x hore sa mi veríte nechce. Rovnako sko aj s tým varením. Zbytočne si navarím nejaké zdravé jedlo keď ma to vnútorne neuspokojí tak sko povedzme nejaká čokoláda/ sladké všeobecne. Keď som vyčerpaná/ smutná / a podobne emócie , žiadne zdravé jedlo mi nepomôže. Potrebujem sa ako keby upokojiť cukrom. Mám na chvíľku viac energie, ukludnim sa. A ako som písala celý deň aj v noci som pracujem v podstate, je toho veľa čiže k tomu cvičeniu sa ťažko dostanem s takou myšlienkou že super , teraz mi to spraví radosť, bude mi lepšie.

betka233
1. aug 2022

@autorka ale ved ty vlastne uz nepotrebujes dalsi jedalnicek alebo odbornu pomoc v tomto smere, ved si krasne schudla, ked si si pisala vsetko do KT tak len okopiruj tie jedla/dni ktore si mala pred pol rokom tam zapisane, ci? Ja som tak robila ked sa mi nechcelo vymyslat... alebo som navarila na 3 dni a kazdy den som mala to iste v KT... rano si daj nejaky sladky mugcake alebo ovsenu kasu, obed nejake sladke cestoviny celozrnne s makom a xylitolom, ked mas chut na sladke...