Ahojte, v prvom rade tu hladam akusi oporu, povzbudenie. Som po sekcii 5. tyzden. Mam nadhernu dcerku, vdaka Bohu zdravu. Mam aj skveleho manzela. To, co ma trapi, je moj vyzor po porode. Pred tehu som bola atraktivna 50 kilova zena. Cez tehotenstvo som hrozne pribrala aj napriek tomu, ze som vracala do 8. mesiaca. Skratka, ked som bola hladna, vracala som . Preto som aj vela jedla. Postava sa mi neskutocne zmenila, som tucna, vazim 73 kg. Nemozem sa na seba pozerat je mi zo seba zle ☹. Ale co ma najviac trapi je to, ze sa ani muzovi nepacim, aj ked mi to nepovedal a je ku mne ohladuplny a tvrdi, ze to potrebuje dlhy cas, kym schudnem. Mna vsak boli, ze sa na mna nepozera ako na pritazlivu zenu aku mal pred rokom. Nekojim, takze zacala som sa inac stravovat, mam dost vedomosti co sa zdravej vyzivy tyka, ale viem, ze sa to neda hned. To je asi na tom to najhorsie. Prosim o nejake rady ako sa s tym vysporiadat. Len mi nepiste, ze mam skusit psychologicku. Dakujem
Ahoj. Ja som pri prvom porode pribrala z 55 kil na 78 kg. Tiez porod sekciou. Do pol roka som bola opat na svojej povodnej vahe. Ale ja som kojila a mohla som zjest bonbonieru na posedenie a kila isli dole. Maly bol ako vysavac🙂 Mozno skoda, ze nekojis. Chce to cas, ale s kojenim by to asi islo rychlejsie dolu. Myslim....Ale zase ked nekojis, mozes viac cvicit a zacat s dietou. A este nemas 30. To das neboj.
..hovori sa, ze zena svoju krasu nechava na porodnej sale 🙂 toto je stav, ktory prejde, neboj sa..je jasne, ze po porode nebudes taka stihla, fit ako pred tehotenstvom, telo sa zmenilo zvnutra aj zvonku..daj tomu cas..ak nekojis, tak stravu si uprav, co si uz urobila..nic drasticke, staci vynechat vsetko sladke, vody, sladkosti, vynechaj prilohy a pecivo..a tekutiny..toto vsetko urcite ovladas, takze treba iba vydrzat.
Hlavne sa z toho netrap, lebo to budes prenasat aj na dietatko a to nie je dobre..manzel ten moze byt rad, ze ma stastnu, zdravu rodinku..
2x denne daj prechadzku s kocikom..rychla chodza, najdi si na nete cviky na doma..je ich tam mnozstvo..kym malinka spinka, tak si pocvic..samozrejem v ramci moznosti, kedze si po sekcii. Drzim palce, hlavu hore, usmej sa..pozitivne myslenie prinasa ovocie..
@myskacici Ahoj!Ja Ta povzbudim.Ja som počas tehotenstva s dvojickami tiež veľmi pribrala.Pred tehu 60 kg a tesne pred pôrodom 85 🙂 Po pôrode stále 74. Nekojila som a do roka som bola na svojej váhe.Bez diet, bez cvičenia. Takže neboj sa.Len nečakaj zázrak na počkanie.Chce to len čas.😉 Držím palce.
Poznam to velmi dobre, co prezivas. Mam tri deti a som typ zeny, ktora po porode potrebovala cas dat sa do povodneho stavu. Ale ide to. Je to hlavne o discipline a trpezlivosti. Len teraz neprepadaj panike, lebo hormony robia svoje. U mna to bolo najhorsie po prvom porode. Ten sok, co sa s mojim telo stalo, bol velky. Tiez som pred porodom vazila posobne ako ty. Ale pomaly to slo. Ja som sa nevazila, ja som chudla podla oblecenia. Vzdy som si dala dosiahnutelny ciel-nejaky kus oblecka a ked som sa donho navliekla, tak som pokracovala zase o kusok mensim az som sa dostala k povodnej vahe. Okrem toho mne pomohlo aj cvicenie, kam som si sla vyvetrat hlavu. Tak to nevzdavaj, ono to pri dobrej voli a spravnej strave pojde. Len to chce cas.
Za 9 mesiacov si z 50kg pribrala na 73....si 5 tyzdnov po porode....to by si moc chcela. Skus sa ukludnit. Niesi v hlave svojho manzela, urcite si pre neho stale krasna! Netrap sa, chlapi maju radi pohodove a usmievave baby...nie depresivne zo svojej postavy. Ja som sa takto uzierala 3 roky...zo 45 kg som pribrala na 80kg..teraz mam 65 a vies co...mm ma nahana po byte kazdy druhy den 😀. Prijala som sa, manzela som presvedcila ze takto to ma byt 😀 a ked schudnem potesim seba a ked nie...v hrobe budem moct kosti ukazovat celu vecnost 😀
Všetko je len v tvojej hlave. Ak sa budeš na seba pozerat ako na peknú ženu aj manžel ta bude tak vnímat. 5 týždňov po sekcii nie je až taká dlhá doba aby si mala prepadat panike. Začni pekne pomaličky, najprv úprava stravy, pridaj prechádzky vo svižnejšom tempe a uvidíš,že to pôjde. Samozrejme nie hned, ale postupne. S cvičením by som začala až po porade s lekárom. Držím ti prsty 🙂
Ja som po oboch porodoch vyzerala strasne. Jak gula. Naliata ako spongia. Hroza. Chce to cas. Ale zase su aj baby, co rovno po porode mozu ist predvadzat spodne pradlo. S jednou takou som bola na izbe. To boli komplexy. Mala som chut sa zakopat.
@myskacici
Ahoj, no v prvom rade nechapem tvojho muza, co teraz 5tyzdnov po porode riesi :( ja som pribrala 20kg, z 62 som sa dostala na 82kg a porodom mi zislo 5kg! Ostala som fakt velka a aj som sa tak citila, vsetci mi tvrdili, ze to pojde kojenim dole, ale velmi neslo, po roku som mala stale 8kg navyse, a fakt velke brucho. Dala som si mesiac detox (macingovu), pretoze sa mi este vyhodila zihlavka (vraj z unavy a vycerpania) a som sa svojej vahe! Ale teda trvalo mi to viac ako rok! Takze ty sa fakt nemusis 5tt po porode stresovat 🙂 este mas v tele tolko tehotenskych hormonov, ze proste musis chvilu pockat, kym sa to rozbehne. Bohuzial nie vsetky mame take super telo, ze mesiac po porode si uz mozeme obliest svoje povodne veci 🙂 A ver mi, ze ma to tiez stvalo, lebo som rodila v priebehu jedneho mesiaca s dvoma kamoskami a tie tak fakt po mesiaci vyzerali!!! O to viac som si potom po roku uzivala vsetky tie pochvaly, ze ako dobre zase vyzeram 😉)
A dobra rada, neprehanaj to s cvicenim, si po cisaraku, to moze byt fakt nebezpecne. A neviem ci si pocula o diastaze brusnych svalov, pozri si na nete. Znama to skoro po porode prehanala s cvicenim a rozostupili sa jej brusne svaly tak, ze teraz ani polovicne plavky neoblecie, pretoze ma normalne ako keby dieru v bruchu :( Takze hlavne pomaly, aby si si nenarobila este viac skody, ako uzitku. Ja som necvicila skoro vobec a mam take brucho ako predtym 😉 Chce to velakrat, fakt iba cas! A s prsiami som sa uz zmierila, to muzovi stale vravim, nech setri, ze po druhom idem na plastiku xixi
Tiez si myslim, ze sa niet kam ponahlat. Ved ti este nepreslo ani 600nedelie. 9 mesiacov si priberala, tak nemozno cakat, ze po 1 mesiaci vsetko zhodis.
Hlavne na tu jazvu zacni cvicit az ked povolia lekari. A ked to doteraz muz vydrzal, tak snad este 9 mesiacov vydrzi. Porodila si mu zdrave dieta a to je to naj...
@maary11
@jankastubka práve som písala, že moj muž na mňa netlačí ani nič, ide o ten moj pocit, že už už niesom taká pre nho pritažliva ako predtym....
@myskacici Jaj, tak super, nejako som to asi zle pochopila. Myslim si, ze chlapi to tak neriesia ako my zeny, aspon povacsine. Ked som doma povedala, ze pozri na mna, ze ake mam brucho (mna sa kamos 4mesiace po porode spytal, ci uz cakam druhe!!!), tak mi povedal, ze ale ved vsetky baby ste tam mali take brucha, co si cakala, ze tyzden po porode uz budes mat ploske brucho?? no pravdu povediac, trochu aj ano 🙂 nevidela som zase vela bab, tak skoro po porode a tie co som videla, tak proste nemali take brucha 🙂 kamoska mala dvojcata a 3tt po porode mala mensie brucho ako ja po polroku 🙂 tak asi som aj cakala, ze budem skoro vyzerat ako predtym..
A dala si mu dceru, tak urcite si pre neho pritazliva! Mozno to vobec neriesi, ved aj ked si bola tehotna, tak ti nenarastlo iba brucho, ale aj zadok, stehna, prsia.. A vtedy mu to urcite nevadilo 🙂
btw, musis mat velmi dobre dieta, ked tak skoro toto stihas riesis, ja som riesila do polroka, aby som aspon umyte vlasy a zuby mala, ked pride muz domov a v noci pri kojeni venceky tlacila :D Diéta? Cvicenie? to ma fakt ani nenapadlo 🙂 Uzivaj si tieto prve tyzdne a netrap sa tym 😉
@myskacici aohj, moc sa ponáhlaš a chceš všetko hneď. To nejde!!!!
Jediný problém vidím v tebe a v tom ako sa berieš. Začni sa pozerať na seba ako na matku svojho dieťaťa a tým prijať zmeny, čo sa udiali, aby si mohla porodiť dcerku. Jednoducho telo potrebovalo tolľko tuku, tak to zober ako fakt. Dokedy budeš mať v sebe teho hormony, dovtedy ešte nebudeš vedieť dokonale ovládať svoje telo. Ale neboj, aj tie vyprchajú (zmizne tá hnedá čiara na bruchu) a už budeš mať aj svoje telo pod kontrolou a pôjde to rýchlejšie.
A tvoj partner asi až taký super nebude, keď sa mu nepáčiš takáto po pôrode. Hm. Skôr by si mala byť pre neho príťažlivejšia, však si matka jeho dieťaťa preboha!!!
Ja som pribrala tehotenstvom až 26 kg. Teraz som 13 mesiacov po pôrode a mám ešte menšiu váhu ako pre otehotnením. Tesne po pôrode som mala kolo bokov 122 cm a teraz mám 104 cm. Do ničoho som sa nenútila a všetko som robila ako mi hovorilo vnútro a hlavne som sa musela cítiť sama v pohode, aby som išla behať a cvičiť. Ešte stále som v procese.... mám čo zhadzovať ale stále to robím s láskou k svojmu telu a hlavne bez stresu, že to chcem hneď teraz a zaraz. Mám čas.
Moja rada - ber sa taká aká si a neplač nad svojou postavou, lebo VIEŠ, že je to LEN dočasné a to je na tom to úžasné. DAj si rok na zmenu, nežeň sa bezhlavo, lebo to nepôjde. Si matka preboha, telo sa prispôsobilo tak mu dopraj oddych a postune zase nabehni na svoj systém, čo si mala predtým.
Maj sa rada taká aká si a pracuj na sebe tak ako ti dovolí zdravie a pohoda. 🙂
Tak ak muz netlaci, tak je to tak ako to ma byt.
Akoze ja ta chapem, nikto sa neciti dobre ked ma o 20 kg viac ako by chcel. Ale ako som pisala, zhodit tolko za mesiac by nebolo zdrave. Ked si bola predtym stihla a vies ako sa zdravo stravovat, tak by si na to mala felmi rychlo nabehnut. Netreba mozno ani nijak extra sportovat, ja som sa nabehala s kocikom kazdy den tolko, ze az...
Hlavne nesklzni do ziadnej diety typu nejest chleba, nejest po 17tej a pod. Lebo to nepovedie k nicomu inemu len zacarovanemu kruhu. Treba jest vsetko ale v obmedzenom mnozstve. A musi platit jednoducha rovnica prijem mensi ako vydaj. Ja si napr ratam kj bielkoviny, tuky aj sacharidy. Je to super aby clovek vedel odsledovat, ci je dostatocne mnozstvo aj v dobrom zlozeni. Mam na to aplikaciu v telefone Kaloricke tabulky sa to vola. Takze si viem rychlo a lahko zapisat co som zjedla a tak cely den vidim, kde mam este rezrvy a co si mozem dat. Sladkosti nahradit zdravsimi alternativami. A tucne jedla sa tiez daju spravit v zdravej variante.
A este ja som teda nikdy nebola stihla, ale pred muzom nikdy nerozpravam vety typu, pozri ake mam brucho, alebo zadok. Zbytocne ho na to neupozornujem, lebo chlapi to vnimaju inak. Oni sa ani nevsimnu nejake veci, a ked mu budes hovorit kazdy den ako sa sama sebe nepacis, zacne si to mysliet aj on. Ries svoje chudnutie, ale viac menej potichu. Len mu naserviruj zdravu veceru.
necakaj ze tie extra kg sa roztopia cez noc. ja som tiez pribrala pri tehotenstvach ale potom pocas dalsich 6-12 mesiacov som vsetko dala na povodnu vahu. a to bez diet a bez cvicenia. ak vies ze vela jest, jedz menej, ak chces pridat cvicenie k tomu, este lepsie. len nechci byt stihla za tyzden
Zlatko, nie je to vahou! Je to poporodna depresia a jednoducho si sa zamerala na vahu.Po 5 tyzdnoch nebudes ani zdakeka vyzarat ako pred porodom. Su to hormony a nechaj jednoducho, aby to odoznelo.A neverim, ze sa muzovi nepacis.Hlavne ked pises, ze je skvely.Keby si pisala, ze je debil, tak o.k.A zrejme sa k tebe a tvojmu telu sprava inac- ale to je respekt.Vazi si teba, dieta, tvojh ranu a rozbolene unavene telo. Nepocitaj s tym, ze ta necakane oprie o linku a pomiluje.Keby mal take myslienky teraz, tak je fakt divny. Ver, ze sa mu pacis! 100%!!!! Ja som pribrala 22kg u oboch a po sestonedeli to bolo fuc ( stitna zlaza), vyzerala som ako 18stka a predsa sa ma muz bal dotknut dobre 3 mesiace.A potom, to nemalo konca- kraja🙂 Daj si cas a neboj, vsetko bude tak ako ma byt.Hlavne budte zdrave
Hlavne hlavu hore! Treba mať pozitívnu náladu!, Mysli na to ako idú kilá pomaličky dole a ako sa aj muž poteší a pochváli ťa, že sa snažiš. Ja teraz tiež chudnem a ked mi partner povie, že vyzerám čoraz krajšie a svietia mu pritom oči, tak sa až vznášam nad zemou :D Takže šup na to, hneď teraz, nemusíš cvičiť, iba uprav stravu, veľa zeleniny, ovocia a vody a uvidíš ako rýchlo sa tie vankušiky roztopia 😉 Teba bude hnať dopredu hlavne ten pocit, tá predstava, aká si bola predtým.
Dakujem vam za povzbudzujuce sliva baby, velmi si to vazim!!!
@myskacici Ale no....Ja som mala tiez nadvahu po porode. A vies co vylucila som chleba , mucne veci, pecivo, sladke ....za 3 mesiace som schudla 15 kilo. ziadna drasticka dieta. Ale zacala som az 5 mesiacov po porode
ale za 5 tyzdnov sa do povodnej vahy urcite nedostanes....to ozaj chces moc rychlo...brusko budes mat este vacsie a ochabnute dlhsie...
urcite to das, len to chces ozaj moc rychlo.....ved si musela po poroade aj zotavit
@myskacici ahoj,podobná situácia bola i u mňa. Len ja už mám dve deti,pred prvým tehu som mala 52 kg,nosila som puzdrove sukne,uzucke blúzky,spagetove rifle,velkost 34. Pri malej son nabrala 27 kg a ani neviem ako,brucho som mala obrovské,neviem ako je to mozne,ale ani jednu striu nemám. Mala mala 4650 gr. A ja som si myslela ze porodim a budem chudá,mužovi som kazala doniesť rifle,úzke čižmy,samozrejme ze som domov išla vo veciach v ktorých som tam prišla.Podarilo sa mi ti zhodiť späť,bola som aj na kryolipolize.keď mala dva roky,otehotnela som znova,a bum znova 25 kíl.15 mi zišlo okamžite ale 10 sa mi drží a nie a nie sa toho zbaviť..tiež nemám z toho najlepšiu náladu,pretože sa mi to nepáči, zostali mi prsia a boky..ty máš po pôrode ešte krátko,neboj🙂 hlavu hore
Ahoj. Ak máš záujem pozri si môj blog www.spolutodame.sk. Zaoberám sa zdravým efektívnym chudnutím, žiadne špeciálne diéty aby nebol jojo efekt. Sama som nedávno chudla po pôrode a to, že človek kojí nie je záruka chudnutia, ale spálenie kalórií naviac, ktoré nezaškodí - ak beriem len benefit pre postavu 🙂. Je tam aj môj príbeh, ktorý bude konkrétnejšie v ďalších častiach môjho nového článku na pokračovanie - Pribrala som po pôrode, ktorý nájdeš tiež na blogu ako aj e-book zdarma 5 základných pravidiel zdravého chudnutia, ktoré si pre ich efektivitu zamilujete. Ak ťa to zaujme, pokojne mi napíš mail a poradím. Pekný večer 🙂
co sa stalo sa stalo, skus sa nejako cez to preniest zmierit sa s tym....a zacat robit nieco aby sa to zmenilo, so stravou si uz zacala cize to je prvy super krok, ked budes jest normalne podla mna to pojde postupne dolu, ako motivacne ti poviem ja som mala par dni pred porodom 94 kg, moja predporodna vaha bola tych 75-76kg, ano ja viem je to vela ale nejedla som sladkosti po porode a do troch-styroch mesiacov som bola na svojej vahe a popri tom som stale kojila, dnes mam cca 70 kg a chodim uz aj cvicit a ide to dolu, citim sa ovela lepsie...kedze si po sekcii s tym pohybom budes musiet trosku pockat asi aspon 2-3 mesiace - opytaj sa dr. ale aj dlhe prechadzky s babom su pohyb a potom to pojde este lepsie...hlavu hore, mas urcite krasne babo tak sa teraz sustred hlavne nan a vsetko casom bude lepsie a budes so sebou urcite spokojna 😉