Som v deficite a váha ide stále hore

maca_123
20. apr 2021

Ajohte uz neviem co robim zle. Schudla som na moju vahu aku som chcela. Pohybu mam vela aj v robote plus chodievam 2krat do tyzdna behat. Zacala som velmi pomalocky pridavat jedlo ale stale som s v deficite a vaha ide stale hore. Co s tym?

777januska777
20. apr 2021

V akom deficite? Dúfam, že neješ pod bazalom.

maca_123
autor
20. apr 2021

@777januska777 1500- 1600

777januska777
20. apr 2021

@maca_123 veľmi záleží od hmotnosti a pohybu. Teoreticky máš velmi veľa pohybu, takže asi s veľkou pravdepodobnosťou ješ pod bazalom. A jest pod bazalom je diéta a taka diéta znamená jojo efekt.

maca_123
autor
20. apr 2021

@777januska777 bazalny mam 1400🤷🏼‍♀️

777januska777
20. apr 2021

@maca_123 ale máš aj veľmi veľa pohybu, takže aj to musíš dopocitat do toho. Podľa mna máš nízky príjem na tvoj životný štýl.

lindous
20. apr 2021

Váha iba ako číslo alebo aj to na sebe vidíš a horšie sa cítiš? Sval je ťazší ako tuk, takže ak sa dobre stravuješ a veľa hýbeš, tak sa ti tvorí svalová hmota a to sú kilá "navyše" ktoré nevadia 😊 byť tebou neriešila by som vôbec kg ako cieľ, lebo keď si schudla, robíš to asi dobre, rieš to ako sa cítiš a ak niečo, tak sa radšej pomeraj a na cm pozeraj..a jasné, zadok ti môže aj do objemu narásť tvorbou svalovej hmoty, ale to vidíš či je pekne vypracovaný alebo to pribudol tuk 😊

jane1987
20. apr 2021

@maca_123 ahoj, na zaklade coho si si vyratala, ze si v deficite? Podla coho vies svoj kaloricky prijem a vydaj energie?

janai1
20. apr 2021

Ak priberáš tak nie si v kalorickom deficite ☝️

maca_123
autor
20. apr 2021

Cm mám stále rovnako len kazde rano mam o 100 g viac a bojim sa ze sa to nezastaví😒.

maca_123
autor
20. apr 2021

@jane1987 pretoze kazdy den som na nohach a behavam a aj podla kalorickej kalkulacky plus co mi pocita mobil kcal 🙂

maca_123
autor
20. apr 2021

@janai1 som v deficite 🤷🏼‍♀️

jane1987
20. apr 2021

@maca_123 poradim Ti jednu skvelu appku a to su kaloricke tabulky. Tam ti presne vyrata tvoj bazal, prijem, vydaj a pod. Je to sice pracnejsie hlavne na zaciatku si to pisat a vazit, ale ja som vdaka tomu schudla 30 kg. A ziaden jojo efekt ani nic.

maca_123
autor
20. apr 2021

@jane1987 podla nej fungujem

jane1987
20. apr 2021

@maca_123 normalne si vazis jedla, merias fyzicku aktivitu, mas tam dane ,,chcem schudnut", nahodenu vysku, vahu? Lebo kaloricka kalkulacka a kaloricke tabulky niesu to iste.....

maca_123
autor
20. apr 2021

@jane1987 mam 🙄🙄 ale asi to budu mozno svaly. Ja som pred koronou aktivne posilovala tak moznonteraz rychlo naberam svalstvo

dadis
20. apr 2021

@maca_123 podla mna velmi riesis...nevas sa kazdy den, staci 1x do tyzdna a 100g je fakt nic...zbytocne sa davas do stresu...a ten prijem mas podla mna velmi nizky, ak uz nechces chudnut...ved to si v diete...aky si mala prijem predtym? Mozno len nastupil jojo efekt...

janai1
20. apr 2021

@maca_123 😂😂😂😂 keď myslíš.... Ešte som nevidela aby človek v deficite priberal 😂

sense
20. apr 2021

@maca_123 100g svalov denne nená berieš max tak vodu... Ani keby dvihas ťažké váhy a ak si pribrala dokopy len 100g tak to nič nie je... Daj printscreen nastavenia tabuliek a jeden deň. Co si jedla...

nina255
20. apr 2021

@maca_123 vaha pocas dna/dni kolise stale aj kvoli cyklu atd niekedy si viac zavodnena niekedy menej, nechapem naco sa stale vazis a riesis nejakych 100g ? To ako vazne ?

lindous
20. apr 2021

Joooj, tak takéto každodenné váženie naozaj nemá zmysel 😅 ale ak si aj aktivitu počítaš podľa appky kalorické tabuľky, tak z mojej skúsenosti sú tam pri niektorých aktivitách trošku nadhodnotené čísla, takže v konečnom dôsledku možno nespáliš toľko, čo si myslíš, že spáliš ... ale zase netreba byť posadnutá na kalóriu presne a ani každým gramom, tak začínajú rôzne poruchy príjmu 😅

maca_123
autor
20. apr 2021
sense
20. apr 2021

@maca_123 skus jest viac vyvážené... Hlavne sa snaž naplniť bielkoviny a si si tam sama predstavovala, bud príjem alebo makra.... Pretože po sčítaní makier,jt by si mala naplnit nemáš príjem 1500 ale až 1756 a takisto neviem kto ti nastavovať cukry tak tych máš veľmi veľa viac ako 50% z tvojho príjmu sacharidov tvoria cukry, čiže tých 100g môže byť kľudne zadržaná voda...

jane1987
20. apr 2021

@maca_123 mas hmotnost 56,8 a ciel pribrat na 58? Prioritou ako ti uz pisala sense su bielkoviny. Ostatne aj ked budes mat v oranzovych cislach, ale bielkoviny sa snaz mat v zelenych. A samozrejme dostatok fyzickej aktivity. Pretoze tu nemas zaznamenane nic....a to sa potom zasa menia cisla, ked si to tam nahadzes

sense
20. apr 2021

@jane1987 ak si da režim aktivitu nezapisuj obzvlášť aktivity s ich databázy sú nadhodnotene a pro stanovenom režime aktivity to ma. Už rozvrhnutie do celého týždňa a nenúti ju to dojednať alebo uberať ak sa v daný deň hýbe menej... Alebo viacej...

jane1987
20. apr 2021

@sense tak ono je rozdiel prechadzka, alebo nezapisat tam jeden den 10km beh, druhy den hodinovy aktivny silovy trening. Ja som sla dla nich a krasne slo aj zo mna pekne dolu. A to som nemusela drzat ziadne sialene hladovky ani nic

sszuzu8
20. apr 2021

Môj ty bože 🙏 už len to počítanie je cele zle. Človek sa sleduje pri každom grame ktorý pribral. Počúvaj svoje telo a nie nejaku appku

sense
20. apr 2021

@jane1987 tak ale nevieš koľko si spálil v skutočnosti ale za mňa krs cvičím 5c týždenne je lepší dat si stredný režim a jesť každý deň rovnako... Keď som skúsila dat aktivitu z ich databázy tak mi hodilo na Jill za 30min 450kcal a podla hodiniek 250 plus jeden deň som mohla prijať 1500 kcal. Ďalší deň 2tis kcal, inokedy ešte viac... Takto som mala stále 1950 kcal a kilá šli dolu a hlavne cm šli dolu... A tiež som jedla prakticky všetko štýlom 80/20

jane1987
20. apr 2021

@sense ibaze ja to mam prepojene s hodinkami, takze mne ta aktivita a spalene kalorie ide odtial, nezapisujem to z tabuliek rucne. Preto to zas az tak pracne nie je a tu stravu uz mas neskor v oku. A hej, ono je to v principe stale o tej istej strave, lebo ak chces prijmat co najviac bielkovin, tak az tak na vyber toho nie je 😊

teleskop
20. apr 2021

ano mozes pribrat aj v deficite, zazila som to x krat, na priberanie maju vplyv hormony...nie len kalorie

sense
20. apr 2021

@jane1987 tak hodnota z hodiniek tiež nie je presná teda ak nemerias hrudný pásom tep ale ako odrazový bod ôk... Áno stravu máš po určitej dobe v oku... Ale pre začiatok je dobre vážiť lebo odhad klame... Ú mňa šlo tiež pekne dole spôsobom ako som písala... A to si už musí autorka diskusie zistiť co jej lepšie vyhovuje.... Pretože nie je správny len 1 postup... Zvlášť pri chudnúti.... Pretože jednému vyhovuje viac to druhému ono... Len jedno maju spôsoby chudnutia spoločne a to ze výdaj musí byť viac ako príjem